Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
-
Ew. jeszcze jest opcja 401 + 148 z Doliny Służewieckiej, ale ten drugi różnie jeździ. To zależy, czy stawiasz na wygodę, czy szybkość.
Szybkość.
Przesiadać się mogę i 10 razy. Byle sprawnie.
Opcja Pingwina wydaje się spoko. Sam na nią stawiałem
Dzięki!
Przesiadać się mogę i 10 razy. Byle sprawnie.
Opcja Pingwina wydaje się spoko. Sam na nią stawiałem

Dzięki!
Nie bardzo. 148 jedzie z Pl. Szembeka do Wiatracznej, a nie na wschód - jeszcze jedna przesiadka, albo z buta. Na Żółkiewskiego da radę, na Kwatery Głównej - już jest daleko. No i po co pchać się tym 148 w Zamieniecką? Jak 401, to przez R. Mościckiego. Uwaga: przy Kwatery nie ma przystanku autobusowego.reserved pisze:Ew. jeszcze jest opcja 401 + 148 z Doliny Służewieckiej, ale ten drugi różnie jeździ. To zależy, czy stawiasz na wygodę, czy szybkość.
Musielibyśmy znać konkretny przystanek BJ-a. Niemniej jeśli 148 byłoby w strefie dojścia, to jednoperonowa przesiadka przy Dolinie sprawia, że jest to jakaś sensowna opcja dla kogoś, kto stawia sobie za priorytet wygodę, a nie chce mu się latać po centrum.
-
Jeżeli jedziesz 18, to jedź do Centrum. Zanim zejdziesz i wbijesz się do metra na Wierzbnie, a następnie wyjedziesz w Centrum na powierzchnię, to 18 będzie już na przystanku Centrum. Wielokrotnie sprawdzane.
miłośnik 13N
Więcej czasu stracisz w opcji 17+9 niż w 401 na odcinku Metro Służew - Dolina Służewiecka bo tylko na tym odcinku się korkuje i zazwyczaj jest to max. 15-20 minut. Jak już wjedzie się na Dolinkę to już jest z górkiBJ pisze:Po południu (15-16) z okolic Galerii Mokotów na któryś z przystanków między pętlą Gocławek a Pl. Szembeka (mniejsza o jego nazwę, bo i tak jej nie pamiętam):
401 do Płowieckiej i coś w lewo, autobus+metro+tram z Centrum czy 17+9?
Ostatnia opcja chyba najdłuższa.

Zapomniałem zupełnie o istnieniu 18.
Strefa dojścia to tak ze 2 przystanki, ale pojadę 18+9/24, bo Dolinka mnie odstrasza.
Strefa dojścia to tak ze 2 przystanki, ale pojadę 18+9/24, bo Dolinka mnie odstrasza.
Jak się wjedzie na Sikorskiego to jest z górki. Na Dolince to jest z górki i owszem, ale w korkuFlash8222 pisze:Więcej czasu stracisz w opcji 17+9 niż w 401 na odcinku Metro Służew - Dolina Służewiecka bo tylko na tym odcinku się korkuje i zazwyczaj jest to max. 15-20 minut. Jak już wjedzie się na Dolinkę to już jest z górkiBJ pisze:Po południu (15-16) z okolic Galerii Mokotów na któryś z przystanków między pętlą Gocławek a Pl. Szembeka (mniejsza o jego nazwę, bo i tak jej nie pamiętam):
401 do Płowieckiej i coś w lewo, autobus+metro+tram z Centrum czy 17+9?
Ostatnia opcja chyba najdłuższa.

Popatrz, jaka franca!
Przesadzacie, nawet w szczycie to max 15 minut w korku na calej trasie. I nie ma nic szybszego nadal.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
BJ, tylko jedź do centrum. Bo przy Centralnym wsiądziesz w tramwaj i możesz niechcący do centrum 10 minut jechać. Jacyś kretyni rzucili za dużo tramwajów w Jerozolimskie i w szczytach wszystko stoi.
Pociąg ze Sluzewca do Olszynki..,
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
Też właśnie o tym pomyślałem.
Moim zdaniem to 401 i każdy autobus z Marsa. Czas ok 40 minut.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tramwajów jest w sam raz, tylko jacyś kretyni tory blokują.Szeregowy_Równoległy pisze:BJ, tylko jedź do centrum. Bo przy Centralnym wsiądziesz w tramwaj i możesz niechcący do centrum 10 minut jechać. Jacyś kretyni rzucili za dużo tramwajów w Jerozolimskie i w szczytach wszystko stoi.
Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, czemu skrzyżowania z wyspą centralną i tramwajami nie są dobrym pomysłem?

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow