Informacja pasażerska
A co to za oznaczenia przy 727?
http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php? ... 8&o=01&k=B
Rozkładowo jedzie do <M> Wilanowska, więc po co oznaczenia:
h - kurs do krańca METRO WILANOWSKA
x - kurs do krańca METRO WILANOWSKA
http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php? ... 8&o=01&k=B
Rozkładowo jedzie do <M> Wilanowska, więc po co oznaczenia:
h - kurs do krańca METRO WILANOWSKA
x - kurs do krańca METRO WILANOWSKA
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
Pochodna tego: http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php? ... 1&o=01&k=B
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- vernalisadonis
Tylko po co od Rybnej 01 aż do samego metra są te oznaczenia? Pasażerowi który wsiada przy urzędzie miasta w Piasecznie, Laminie czy Mysiadle do niczego już mu to nie jest potrzebne.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Bo oznaczenie jest przypisane do kursu. Kiedyś można było wyłączyć te literki ale też na zasadzie wszystko albo nic. Od jakiegoś czasu się tego nie robi co może wynikać z faktu że oznaczenia i generalnie tabliczki robi nie-autor rozkładu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Spoko, na piętnastce kursy skrócone do Narutowicza są na rozkładzie, który nigdy ich nie widział i nie będzie widział (DP v.s. DS).vernalisadonis pisze:Tylko po co od Rybnej 01 aż do samego metra są te oznaczenia? Pasażerowi który wsiada przy urzędzie miasta w Piasecznie, Laminie czy Mysiadle do niczego już mu to nie jest potrzebne.
ŁK
A na 166 to w ogóle nie powinien być teraz dopisek: "Nowa Trasa"?
Jak już we wszystkich Scaniach zostaną zaktualizowane wyświetlacze, bo niektóre nadal mają z tym problem i dalej jeżdżą na Kabaty-STP. 
Wszystkie mają wgrane krańce, ale Ukraińcy tego nie ogarniają jeszcze 
To ja mam poważniejsze pytanie - po co komu w przystankowych rozkładach jazdy czas przejazdu od pętli do przystanku, na którym dany rozkład wisi?
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
Tramwajów wysokopodłogowych też się to będzie tyczyło? To znaczy zakaz wysyłania tramwajów nie wyposażonych w wyświetlacze i zapowiedzi głosowe? Czy ktoś najzwyczajniej w świecie uogólnia, bo "tylko" 11 kursów do Wiatracznej będzie obsługiwane w dni powszednie starszymi tramwajami z wysoką podłogą, więc głupim pasażerom można coś takiego wcisnąć?ZTM pisze:Kursy wariantowe na linii 9 polegać będą na tym, że w ciągu dnia, poza godzinami szczytu, co drugi skład skończy bieg na pętli Wiatraczna. Dzięki temu pomiędzy pętlami P+R Al. Krakowska a Wiatraczna tramwaje linii 9 kursować będą częściej - co 4 minuty. Szczególne znaczenie ma to dla mieszkańców al. Waszyngtona, którzy wygodnie, niezatłoczonymi tramwajami, dojadą do centrum.
Nie ma też możliwości, żeby pasażerowie się mylili. Już na pętli P+R AL. Krakowska motorniczy na swoim pulpicie wybierze opcję „kurs skrócony”, dzięki czemu na wyświetlaczu pojawi się taki właśnie komunikat. Wyświetli się też nazwa pętli do której jedzie skład, czyli w tym przypadku Wiatraczna. To nie wszystko. Od ronda Waszyngtona pasażerowie usłyszą komunikat: „Uwaga! Kurs skrócony. Ostatni przystanek Wiatraczna”.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Myślę że nie jest problemem oddelegowanie na to zadanie składów z zapowiedziami. A jak już wyślą coś starego to może dadzą motorowemu szczekaczkę i też będzie zapowiadanie 
Dziś widziałem:Flash8222 pisze:Wszystkie mają wgrane krańce, ale Ukraińcy tego nie ogarniają jeszcze
166 KABATY-STP KURS WARIANTOWY
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Jeśli rzeczywiście miał jechać w tym kursie na Kabaty-STP, to co w tym dziwnego? 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A na mapach przystankowych "wg stanu grudzien 2014" jeździ sobie 11 w relacji Gorczewska - Wolska - Kercelak - Towarowa - pl. Narutowicza.
bylo?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin