Maybach pisze:Bardzo cieszy mnie, że ktoś poszedł wreszcie po rozum do głowy. Świetna ta najnowsza wiata. Już się martwiłem że te konkursowe czy konserwatorskie badziewie zaleje Warszawę a tak mamy schludny i w miarę funkcjonalny projekt. I tych oby jak najwięcej.
Wiaty przystankowe
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Szczęśliwie te wiaty nie debiutują. Na skrzyżowaniu Żeromskiego i Podczaszyńskiego w przystanek i budynek obok niego wjechała furgonetka. Są ranni.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,12 ... 82141.html
EDIT: A nie, to była stara wiata, najwyraźniej z recyklingu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Recykling to dopiero teraz ją czeka 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Teraz to czeka ją druga runda recyklinguGlonojad pisze:Recykling to dopiero teraz ją czeka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Przed 19.00 przywieźli nową/starą wiatę.
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
To był zwykła wiata tejbrantBastian pisze:Szczęśliwie te wiaty nie debiutują. Na skrzyżowaniu Żeromskiego i Podczaszyńskiego w przystanek i budynek obok niego wjechała furgonetka. Są ranni.
Do tej nowej wiaty nie można się chyba przyczepiać, wygląda spoko, tylko czemu są wypisywane głupoty, że ona nawiązuje wyglądem do wiaty typu "Ł"? Przecież w ogóle jej nie przypomina, te pudło na wiacie w ogóle mi takich skojarzeń nie przyniosło. Bardziej to ona wyglądem nawiązuje do tej rozjechanej wiaty, są bardzo podobne.
A te zabezpieczenia antykloszardowe są śmieszne, oni świetnie sobie radzą z dużo wyższymi zabezpieczeniami na Kijowskiej i al. Zielenieckiej, albo się skulają albo omijają to zgięciem nóg
Tylko podpórkę na głowę im zrobiono 
A te zabezpieczenia antykloszardowe są śmieszne, oni świetnie sobie radzą z dużo wyższymi zabezpieczeniami na Kijowskiej i al. Zielenieckiej, albo się skulają albo omijają to zgięciem nóg

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Oni także w wyborach nie zapomną podziękować PO za poprawienie warunków życia. To szeroko zakrojona akcja szukania głosów i utrzymania stołków 
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Po tych władzach to wszystkiego można się spodziewać 
Czy ktoś mi może wytłumaczyć WyTyFy z rozkładami na przystanku Muzeum Narodowe
PKP Powiśle? Kiedyś stały sobie dwie Adpolowskie wiaty, na jednej wisiały sobie rozkłady ZTM a na drugiej prywaciarzy. Wiaty wywalono i postawiono konserwatorską ale tylko jedną i na tej tylko jednej wiacie zawieszono rozkłady prywaciarzy a rozkłady miejskiej komunikacji publicznej wiszą sobie na tymczasowym słupie. To prywaciarze czy miasto podpisało umowę na wiaty, że to ci pierwsi mają pierwszeństwo?
Czy ktoś mi może wytłumaczyć WyTyFy z rozkładami na przystanku Muzeum Narodowe

To czemu od razu dwóch nie dali? Niedasię? Albo przynajmniej jedna po drugiej, przecież taki stan rzeczy się już od ponad miesiąca utrzymuje.

Czy wiaty AdPolu - docelowo po wprowadzeniu wszystkich nowych wiat - znikną z ulic?
Była mowa że zostaną przeniesione na jakieś peryferia gdzie nie ma wiat, ale biorąc pod uwagę stan wielu z nich to pewnie za dużo takich nie będzie.

Nie wiem czy to najlepszy temat, ale...
Co byście powiedzieli na gniazda USB na przystankach?
Jeden z radnych właśnie o coś takiego wystąpił... Ładowalibyście?
https://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/00 ... rtyUSB.pdf
Co byście powiedzieli na gniazda USB na przystankach?
Jeden z radnych właśnie o coś takiego wystąpił... Ładowalibyście?
https://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/00 ... rtyUSB.pdf