[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
138 w obecnym kształcie nie ma żadnego sensu, bo ani nie daje połączenia Saskiej Kępy z Pragą, ani też Saskiej Kępy z Trasą Łazienkowską i Mokotowem. W dodatku połączenie Pragi z Mokotowem też jest wątpliwej jakości. Dopóki nie otworzą TŁ, 138 powinno się podzielić na pół: Rondo Waszyngtona i DS Riviera to chyba rozsądne krańce. Ewentualnie Lubelska i Torwar.
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No, żeby po południu te cztery brygady mogły stać w kolejce do zawrotki na placu bez straty dla pasażera.
A dopiero co piękną, nową wiatę specjalnie dla 138 przy Rivierze ustawili. Całkowicie bez sensu. A gdyby tam zakrańcowało, czy nawet przy Pl. Konstytucji, to to by było jeszcze bardziej bez sensu
.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na starej Marszałkowskiej tez nowe wiaty stoją...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bardzo źle to napisałem. Chodziło mi o to, że 168 i 195 to są linie niepotrzebne na Madalińskiego. 168 do skrócenia do Rakowieckiej, a 195 do likwidacji.Autobus Czerwon pisze:Obawiam się że wzmacnianie 168 i 195 nic tej ulicy nie da. 195 jest natychmiast do wywalenia, no i skróciłbym to nieszczęsne 138 do jakiegoś placu Konstytucji albo innej Politechniki.Częstotliwość linii 168 i 195 daje wiele do życzenia. Jakie macie pomysły na wzmocnienie komunikacji na Madalińskiego?
Nikt nie mówi o Wilanowie. Ale na Madalińskiego wrócić powinna. Do błędnych decyzji trzeba się umieć przyznać.Georg pisze:117 nie wróci na trasę Wilanów - Dw. Centralny.
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
Jak to gdzie? Na Wilanowie!fik pisze:Po co 117 na Madalińskiego? Gdzie zakrańcować taką linię?
195 nikt teraz nie ruszy. Lenarczyk i spółka tego badziewia broni...Georg pisze:Bardzo źle to napisałem. Chodziło mi o to, że 168 i 195 to są linie niepotrzebne na Madalińskiego. 168 do skrócenia do Rakowieckiej, a 195 do likwidacji.Autobus Czerwon pisze: Obawiam się że wzmacnianie 168 i 195 nic tej ulicy nie da. 195 jest natychmiast do wywalenia, no i skróciłbym to nieszczęsne 138 do jakiegoś placu Konstytucji albo innej Politechniki.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
222 traci w godzinach szczytu tyle czasu na Puławskiej, że w sumie bardzo rozsądnie brzmi przekierowanie jej przez Kazimierzowską, myślę że najlepiej byłoby puścić to: Malczewskiego - Puławską - Odyńca - Kazimierzowską - Wiśniową - Batorego - Boya-Żeleńskiego i dalej przez Szucha. Pojawiają się tylko problemy natury infrastrukturalnej, wygięte w ten sposób 222 nie zatrzymywałoby się na Parku Dreszera i na placu Unii Lubelskiej. A gdyby to puścić przez Rakowiecką to z kolei władowalibyśmy to w jeszcze fajniejszy korek na lewoskręcie przed Puławską. W ogóle czasem się zastanawiam dla kogo ta linia istnieje.Łukasz w temacie o Ursynowie pisze: ↑05 lis 2017, 11:49Tyle że tu chyba mówiło się o 195 tak jak teraz, a potem Szucha do traktu znów. Szczerze mówiąc to chyba ta trasa byłaby lepsza niż obecna. Pytanie co wtedy z 222. Może przez Kazimierzowską? Bo teraz na Puławskiej to ono traci mnóstwo czasu.
Dla autobusów elektrycznychAutobus Czerwon pisze: ↑05 lis 2017, 20:56W ogóle czasem się zastanawiam dla kogo ta linia istnieje.![]()
-
Stary Pingwin
222 dowozi część Mokotowa do przychodni rejonowej na Malczewskiego, zarówno z Puławskiej, jak części Woronicza. Proszę tego nie zepsuć.
miłośnik 13N
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Trzeba być chyba mocno zdesperowanym żeby jechać do tej przychodni tym autobusem.
-
Stary Pingwin
Nie ma innego dojazdu z Osiedla nad Skarpą. Mieszkańcy mają rozkład w pamięci.
miłośnik 13N
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie ma czegoś takiego jak rejonizacja przychodni. Utrzymywanie linii kursującej przez całe miasto, tylko po to, żeby garstka pacjentów dojechała do przychodni jest cokolwiek głupie.Stary Pingwin pisze: ↑05 lis 2017, 21:39222 dowozi część Mokotowa do przychodni rejonowej na Malczewskiego, zarówno z Puławskiej, jak części Woronicza. Proszę tego nie zepsuć.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!