Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 05 maja 2015, 14:09

Troszkę innym kalibrem skrzyżowania jest Bankowy czy Femina, a czym innym jest np. skrzyżowanie JP2 i Anielewicza.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 05 maja 2015, 15:04

Anielewicza/Żelazna to na pewno. Anielewicza/JP2 gorzej, na JP2 na szaleńca 100 km/h łatwo trafić - i przejedź w poprzek...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 05 maja 2015, 15:07

Anielewicza/Smocza?
Obrazek

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 05 maja 2015, 15:19

Przy Smoczej czasem jest wyłączana, czasem nie. A przez JP2 to tnę na czerwonym jak się bardzo, ale to bardzo spieszę na R-1 wcześnie rano i spokojnie się da, widoczność po widnokrąg. Przy Okopowej to samo, a złamanie zakazu skrętu w lewo pod bramą R-1 jest już tylko formalnością ;P

Nazywam się Major Bień

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 05 maja 2015, 17:47

Wczorajsze żółte migające to tylko przykrywka. Znowu się pobawiono i dzisiaj wszystko jest po staremu.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 05 maja 2015, 17:52

Tam jest jakoś losowo. Jak miałem popołudnia i kończyłem w okolicach północy przez kilka dni z rzędu, to wracając czasem trafiałem na wyłączone, a czasem działały. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Podobnie jest na Andersa/Anielewicza i na przejściu dla pieszych przy afroknajpie (nie polecam) na Andersa. Czasem działa, czasem nie.

Nazywam się Major Bień

Adam G.

Post autor: Adam G. » 05 maja 2015, 23:36

Szeregowy_Równoległy pisze:Przy Smoczej czasem jest wyłączana, czasem nie. A przez JP2 to tnę na czerwonym jak się bardzo, ale to bardzo spieszę na R-1 wcześnie rano i spokojnie się da, widoczność po widnokrąg. Przy Okopowej to samo, a złamanie zakazu skrętu w lewo pod bramą R-1 jest już tylko formalnością ;P
Powinieneś naprawdę się wstydzić mówić o tym publicznie, nie wiem gdzie tu jest powód do dumy... #-o
noidea

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 maja 2015, 6:36

cns80 pisze:Który z kierowców będzie wiedział, że ten tramwaj skręca jak zasłania go wiata przystankowa ? W Krakowie jednak spora część przystanków to wysiadanie na jezdnię więc nic tramwaju nie zasłania.
A krowy mlleka dawać nie przestaną?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 06 maja 2015, 9:10

Adam G. pisze:
Szeregowy_Równoległy pisze:Przy Smoczej czasem jest wyłączana, czasem nie. A przez JP2 to tnę na czerwonym jak się bardzo, ale to bardzo spieszę na R-1 wcześnie rano i spokojnie się da, widoczność po widnokrąg. Przy Okopowej to samo, a złamanie zakazu skrętu w lewo pod bramą R-1 jest już tylko formalnością ;P
Powinieneś naprawdę się wstydzić mówić o tym publicznie, nie wiem gdzie tu jest powód do dumy... #-o
Bartek lubi się przechwalać skrajnościami takimi jak skręt w lewo z Powstańców w Górczewską z pasa do skrętu w prawo czy przejechanie na drugiego na skręcie z Chałbińskiego w Nowowiejską, jeszcze nie przyzwyczaiłeś się do nadętego ego Bartka? ;)

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 06 maja 2015, 12:10

Adam G. pisze:
Wstydzić czy nie to osobna kwestia, ale zabawnie to brzmi spod klawiatury osoby w innych tematach kształtującej się na "świadomego" i raczej rozsądnego użytkownika dróg, który krytykuje "buraków w Audi" itp. ;)

drapka

Post autor: drapka » 06 maja 2015, 12:44

BJ pisze:Jest kilka, pewnie nawet kilkanaście miejsc, gdzie w nocy działanie sygnalizacji jest wskazane.
Wskazałbym kilkadziesiąt, i to pewnie na samym tylko lewym brzegu. A już na pewno na takich, gdzie pierwszeństwo nie jest oczywiste.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 06 maja 2015, 15:39

Adam G. pisze:
Nie jestem przekonany czy ktoś, kto ciśnie na czerwonym żeby oszczędzać paliwo zaraz po tym, jak nie zatrzymał się na stałym przystanku, na którym nie zatrzymał się również po to, żeby oszczędzać paliwo, a potem miauczy, żeby filmik z sieci usunąć, powinien mieć cokolwiek do powiedzenia.
Flash8222 pisze:na skręcie z Chałbińskiego w Nowowiejską
Chałubińskiego. Nadęty czy nie, przynajmniej umie poprawnie nazwę dość dużej ulicy napisać, a nie opowiada jaki to z niego mądrala, mokotowska elita, na słoi najeżdża, a sam nie lepszy.
BJ pisze:Wstydzić czy nie to osobna kwestia, ale zabawnie to brzmi spod klawiatury osoby w innych tematach kształtującej się na "świadomego" i raczej rozsądnego użytkownika dróg, który krytykuje "buraków w Audi" itp. ;)
Wstydzić się nie zamierzam, wiem, że łamię przepisy, jak ktoś mnie za to ścignie i kwitem obdarzy, to przyjmę. Niemniej rachunek ekonomiczny jest prosty: jak się spóźnię to mogę stracić niemalże dwukrotność najwyższego mandatu za czerwone światełko. Opłaca się zaryzykować.
drapka pisze:
BJ pisze:Jest kilka, pewnie nawet kilkanaście miejsc, gdzie w nocy działanie sygnalizacji jest wskazane.
Wskazałbym kilkadziesiąt, i to pewnie na samym tylko lewym brzegu. A już na pewno na takich, gdzie pierwszeństwo nie jest oczywiste.
Tam, gdzie pierwszeństwo nie jest oczywiste, gdzie łączą bądź krzyżują się poważne ulice, gdzie nie ma widoczności, gdzie nocą występuje duży ruch pieszych czy rowerzystów - OK. Działające w dziwnych cyklach światła wkurzają najbardziej tam, gdzie wszystko widać, nic nie jedzie, a ty stoisz powyżej 90 sekund bo tak.

Nazywam się Major Bień

ashir

Post autor: ashir » 06 maja 2015, 19:43

Szeregowy_Równoległy pisze:Nie jestem przekonany czy ktoś, kto ciśnie na czerwonym żeby oszczędzać paliwo zaraz po tym, jak nie zatrzymał się na stałym przystanku, na którym nie zatrzymał się również po to, żeby oszczędzać paliwo, a potem miauczy, żeby filmik z sieci usunąć, powinien mieć cokolwiek do powiedzenia.
Mówisz tak jakby motorniczowie nie odwalali lepszych numerów. Przejeżdżanie na poziomych pałkach, przekraczanie prędkości, również na łukach i krzyżakach i uwaga pomijanie przystanków! A zdarzają się takie sytuacje i co ciekawe również przez pracowników, a właściwie pracownice z zakładu R-1 "Wola", gdzie można nagrać film instruktażowy, ile wykroczeń w czasie półkursu można zrobić. A wszystko przez to, że półkursu nie można zacząć punktualnie, bo 20 minut postoju było za mało na ploteczki. I nie mają sobie nic do zarzucenia, w końcu niby nikt nie widzi całej sytuacji. No przynajmniej w przypadku autobusu to można wytłumaczyć jakoś niezatrzymanie się na stałym przystanku, chociaż i tak to jest karygodne rozwiązanie. :razz:

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 06 maja 2015, 19:45

Czy doznałeś przez to jakiś szkód moralnych albo fizycznych?

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 06 maja 2015, 19:49

ashir pisze:
Szeregowy_Równoległy pisze:Nie jestem przekonany czy ktoś, kto ciśnie na czerwonym żeby oszczędzać paliwo zaraz po tym, jak nie zatrzymał się na stałym przystanku, na którym nie zatrzymał się również po to, żeby oszczędzać paliwo, a potem miauczy, żeby filmik z sieci usunąć, powinien mieć cokolwiek do powiedzenia.
Mówisz tak jakby motorniczowie nie odwalali lepszych numerów. Przejeżdżanie na poziomych pałkach, przekraczanie prędkości, również na łukach i krzyżakach i uwaga pomijanie przystanków! A zdarzają się takie sytuacje i co ciekawe również przez pracowników, a właściwie pracownice z zakładu R-1 "Wola", gdzie można nagrać film instruktażowy, ile wykroczeń w czasie półkursu można zrobić. A wszystko przez to, że półkursu nie można zacząć punktualnie, bo 20 minut postoju było za mało na ploteczki. I nie mają sobie nic do zarzucenia, w końcu niby nikt nie widzi całej sytuacji. No przynajmniej w przypadku autobusu to można wytłumaczyć jakoś niezatrzymanie się na stałym przystanku, chociaż i tak to jest karygodne rozwiązanie. :razz:
Gdybyś znał realia pracy kierowcy czy motorniczego 'od kuchni'. :-"

ODPOWIEDZ