No właśnie, chciałem napisać o tym fenomenie. Objazd kosmiczny. Naprawdę, najprościej byłoby na tydzień skrócić do PKP Wawer. Jeśli chodzi o Wiśniową Górę, puścić tam 125. Nawet jeśli z tego powodu byłaby nadpodaż na tych dwóch przystankach, to wielka tragedia. Więcej zyska się na skróceniu 119 niż straci na przedłużeniu 125. To tylko tydzień.fik pisze:119 przez Czecha? Ratunku.
Wawerskie czasówki
Moderator: Wiliam
-
michael112
Juz tak kursowalo 119 3-4 tygodnie, pamietam bo nawigowalem kierowce , ktory sie zagubil, a i tak polowa kierowcow od strony Lucerny mylila sie i wyjezdzala 119 na trakt lubelski i robila kolko przez rondo marsa zamiast na wiadukt na Czecha ( sam wtedy widzialem dwa takie kursy )fik pisze:119 przez Czecha? Ratunku.
Dokładnie to samo miałem zaproponować. Nawet wybrane kursy 125 co drugi załatwiłyby sprawę. Jaki tabor obsługuje teraz 125? Bo po otwarciu M2C jeszcze nie jechałem.michael112 pisze:No właśnie, chciałem napisać o tym fenomenie. Objazd kosmiczny. Naprawdę, najprościej byłoby na tydzień skrócić do PKP Wawer. Jeśli chodzi o Wiśniową Górę, puścić tam 125. Nawet jeśli z tego powodu byłaby nadpodaż na tych dwóch przystankach, to wielka tragedia. Więcej zyska się na skróceniu 119 niż straci na przedłużeniu 125. To tylko tydzień.fik pisze:119 przez Czecha? Ratunku.
Od dawien dawna same przeguby. 
Trudno. Nadprogramowe 1,3 km na przegubie jest lepsze niż pielgrzymki po Wawrze i Aninie. To, co mnie dziwi to fakt, że przy budowie tego tunelu spodziewałem się jakiegoś ruchu ztm dotyczącego korekty trasy linii 119, w związku z notowanymi (podobnie jak na innych liniach na Moście Siekierkowskim) sporymi opóźnieniami. Jak widzę trasę 119 na objazdach z okazji budowy tunelu w Międzylesiu, to współczuję biednym pasażerom tej linii. Do dziadowej częstotliwości dojdą opóźnienia. Pasażerowie tej linii, to żeby się dowiedzieć o której mają swój autobus, będą musieli dzwonić do wróżbity Macieja, a nie do ZTMu.
Zdarza mi się dość często jeździć 119 (choć raczej po mokotowskiej stronie Wisły) i tak źle nie jest. Spóźnienia, jeśli są, to nie większe niż 3-4 minuty w stronę Rakowieckiej, a z powrotem przy MPM autobus podjeżdża wręcz punktualnie. W szczycie przytrzymuje go trochę Spacerowa, ale i tak na całe szczęście nie zjeżdża w dół Dolną, jak to niektórzy postulowali na tym forum. Tam można złapać nawet 15 minut w plecy.
-
Krzysiek_S
Jednak chyba będzie przystanek PKP Anin dla 119 w stronę Międzylesia od 26 czerwca. Panowie kładą płyty na Lucerny przed Mrówczą naprzeciwko stałego przystanku w kierunku Gocławia. Jest też już peron dla tymczasowego przystanku PKP Międzylesie.
Będzie. Wczoraj o 23.07 pan z ZTM potwierdził mi to w mailu.
-
Krzysiek_S
No i linia 119 nie pojedzie przez przejazd w Aninie... Może będą zmiany, tylko nie wiadomo jakie...
- Solaris U10
Czy w ten weekend przejazd w Aninie będzie już otwarty, czy jest jakaś obsuwa?
-
Krzysiek_S
A tego to nie wiem , nie ma komunikatu o otwarciu .Solaris U10 pisze:Czy w ten weekend przejazd w Aninie będzie już otwarty, czy jest jakaś obsuwa?
- Solaris U10
To sam sobie odpowiem, że w sobotę już był otwarty.
A 119 dalej jeździ na około.
Powodem jest zapewne dowóz z obu stron torów do PKP Wawer. Tylko to idiotyczny powód, bo jednak spora grupa pasażerów nie wysiadała z niego ani przy PKP Międzylesie, ani przy PKP Anin.
Czyli oprócz Bobrowieckiej i Bronowskiej pojawił się 3 odcinek krajoznawczy na tej linii.
Gratuluję decydentom.
Powodem jest zapewne dowóz z obu stron torów do PKP Wawer. Tylko to idiotyczny powód, bo jednak spora grupa pasażerów nie wysiadała z niego ani przy PKP Międzylesie, ani przy PKP Anin.
Czyli oprócz Bobrowieckiej i Bronowskiej pojawił się 3 odcinek krajoznawczy na tej linii.
Gratuluję decydentom.
Jeździ na około, bo podjazd na przejazd za stromy, za wąski czy cośtam.
Głupcem jest ten który wydaje opinię zanim zapozna się z tematem.cns80 pisze:A 119 dalej jeździ na około.
Gratuluję decydentom.
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1430&c=100&l=1