Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Idiotyzmem to jest jakakolwiek próba rekompensowania zwyczajnie zbędnej 14.
Ale 15 wcale nie kursuje wieczorem częściej niż w szczycie B.
Natomiast idiotyzmem jest jeżdżenie po Puławskiej w szczycie solówkami, niezależnie od numeru linii.
Natomiast idiotyzmem jest jeżdżenie po Puławskiej w szczycie solówkami, niezależnie od numeru linii.
Od poniedziałku będzie.MichalJ pisze:Ale 15 wcale nie kursuje wieczorem częściej niż w szczycie B.
A, od poniedziałku...
- fik
- Naczelne Chamidło
I jeżdżenie po Nowowiejskiej co 15 minut jest takie fajne?Szeregowy_Równoległy pisze:Idiotyzmem to jest jakakolwiek próba rekompensowania zwyczajnie zbędnej 14.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Widocznie jest, skoro 14 przez większą część dnia jeździ pusta jak bęben. Na solówkach.
Ja tej pustości nie widzę. W wakacje - może.
A w ogóle to tak porobili, że dziewiątka ok. 9:30 rusza z Gocławka z kupą stojących ludzi (coś dla osy - dobra linia, bo z pętli rusza pełna). I co mnie zaskoczyło - bardzo mała wymiana wśród ludzi siedzących aż do Och-Teatru.
A w ogóle to tak porobili, że dziewiątka ok. 9:30 rusza z Gocławka z kupą stojących ludzi (coś dla osy - dobra linia, bo z pętli rusza pełna). I co mnie zaskoczyło - bardzo mała wymiana wśród ludzi siedzących aż do Och-Teatru.
Oczywiście, że dobra, nie tak jak "15", która wozi po Marymoncie powietrze w dodatku częściej wieczorem niż w ppłd. szczycie. Tak, tak - to prawda. Jedna z bzdur rozkładowych po sławetnej delegacji do Pragi. A cięcie rozkładów na wakacje do 12 min w porannym szczycie na wielu liniach to kolejny etap tej reformy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mnie chodziło akurat o "rozpinanie składów ", co nie ma miejsca.MichalJ pisze:15 w relacji Okęcie - Naruciak jest rekompensatą za brak 14 na Nowowiejskiej? Umiem chyba zręczniej kłamać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdyby na tych wakacjach niektóre linie pozostały, to byłby akurat postęp, bo pozwoliłoby to na poprawienie tych, które naprawde są potrzebne.osa pisze:Oczywiście, że dobra, nie tak jak "15", która wozi po Marymoncie powietrze w dodatku częściej wieczorem niż w ppłd. szczycie. Tak, tak - to prawda. Jedna z bzdur rozkładowych po sławetnej delegacji do Pragi. A cięcie rozkładów na wakacje do 12 min w porannym szczycie na wielu liniach to kolejny etap tej reformy.
O dziwo, 27 nie pocięto - czyżby jednak oficjalna propaganda dotycząca "dostosowania się liczby pasażerów do oferty" na 26 była nieskuteczna, i popytu nie udało się wystarczająco wygasić?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja się dziwię, że nie pocięto 26. Przed kolejnym już podniesieniem ręki na 23 ZTM nie miał najmniejszych oporów.Glonojad pisze:O dziwo, 27 nie pocięto - czyżby jednak oficjalna propaganda dotycząca "dostosowania się liczby pasażerów do oferty" na 26 była nieskuteczna, i popytu nie udało się wystarczająco wygasić?
-
michael112
Z tym że z pociętego 23 "narodziło" się 13, które zresztą nie zostało pocięte.primoż pisze:Ja się dziwię, że nie pocięto 26. Przed kolejnym już podniesieniem ręki na 23 ZTM nie miał najmniejszych oporów.
13 nie jeździ na Nowe Bemowo.michael112 pisze:Z tym że z pociętego 23 "narodziło" się 13, które zresztą nie zostało pocięte.
Witam. Ile planowych składów stopiątek powinno jeździć w soboty na 17? Widziałem ze 4 składy podczas gdy rozkład wskazuje jedną brygadę wysoką... I jeśli pozostałe są planowe to z czego może wynikać ich uniskopodłogowienie w rozkładzie?