Dziękuję za wyjaśnienie. O to mi właśnie chodziło.pawcio pisze:To kwestia tego że w niedzielne poranki linie mocne są slabe i ustawia się odrębną koordynację. A potem koło 8 linie mocne stają się mocne wraca układ koordynacji z soboty i jakoś trzeba przejście zorganizować.Georg pisze:Dlaczego rozkłady na DS zaczynają się w połowie taktu DP i SB, żeby potem koło 8 wrócić do formy z pozostałych dni tygodnia, robiąc półgodzinną przerwę? Dotyczy linii słabych.
Przykładowo:
27
Cm. Wolski
DZIEŃ POWSZEDNI SOBOTA ŚWIĘTO
Godz. Minuty |Godz. Minuty |Godz. Minuty |
| 5 | 06 26 46 | 5 |[06] 26 46 | 5 |[15] 35 55 |
| 7 | 01 09 17 [25] 33 41 49 57| 7 | 04 19 34 49 | 7 | 15 35 55 |
| 8 | 05 13 21 30 [42] 54 | 8 |[06] 21 36 51 | 8 | 26 [46] |
Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
No już odpuść Waść sobie z tymi "populistami", bo odbieram to jako skierowane osobiście do mnieGlonojad pisze:Wbrew temu, co twierdzą populisci, w wakacje ruch spada. Zreszta 17 i tak nie dojezdza do Mordoru, wiec klientów ma niewiele wiecej.niz przedwakacyjne 41.
Przecież Twoja argumentacja co do zmniejszenia częstotliwości w wakacje zasadniczo mnie przekonała. Są jednak (może rzadkie, to rzadkie ale jednak...) wyjątki, gdzie ilość linii i alternatywnych środków komunikacji zdecydowanie nie jest tak duża jak na Powstańców czy Grochowskiej, ich punktualność tragiczna, a udział wśród pasażerów dojeżdżających uczniów/studentów z powodu zerowej lub niewielkiej ilości szkół (np. Kawęczyn, Annopol, Utrata) raczej znikomy.
Poza tym jest to pewnego rodzaju samospełniająca się przepowiednia:
- skrócenie relacji na czas remontów powoduje zmniejszone zainteresowanie, co sprawia że frekwencja spada (tudzież przenosi się gdzie indziej),
- przy zmniejszonej, wakacyjnej ilości kursów i wakacyjnej ilości pasażerów zapełnienie taboru może relatywnie wyglądać tak samo.
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie znam się na mszachGeorg pisze:Gdzie to są półgodzinne msze? Na Cm. Wolskim czy na Marymoncie?fik pisze: Przerwa modlitewna. Dla strawy duchowej.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Owszem, na Marymoncie o godz. 10 księdzu zdarza się odprawić mszę niedzielną w niewiele ponad pół godziny. Jak stwierdził ostatnio, papież Franciszek zalecił, żeby kazanie nie trwało dłużej niż 7 min, a poruszanie zbyt wielu wątków jest niecelowe, bo ludzie zapamiętują najwyżej jeden. Dojście z pętli Metro Marymont do kościoła przy Gdańskiej trwa 3-4 minuty.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Jacek Z.: pisałem to nie z myślą o Tobie, zwłaszcza, że tamta dyskusja dotyczyla jednak KMow o których sposobie zarządzanie mam zdanie najwyżej srednie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
michael112
Tramwaje częściej w Al. Jerozolimskich
Oho, coś się za dużo poobcinało tramwaje na Jerozolimskich...http://ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1447&c=100&l=1 pisze:Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pasażerów, Zarząd Transportu Miejskiego zwiększy liczbę tramwajów kursujących Al. Jerozolimskimi. Składy będą podjeżdżały częściej już od najbliższego poniedziałku, 27 lipca.
Od 27 lipca tramwaje linii 9 i 77 będą kursowały częściej w godzinach szczytu.
Na UKSW w kościele jest półgodzinna dla zaocznych.Georg pisze:Gdzie to są półgodzinne msze? Na Cm. Wolskim czy na Marymoncie?fik pisze: Przerwa modlitewna. Dla strawy duchowej.
- J.Kaczmarski
Na Cm.Wolskim to nie jest kościół rzymsko-katolicki, ale to tak na marginesie. 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na petli nie, ale nie ma jakieś kaplicy?
Głos z zaświatów: Ja się jednakowoż zastanawiam, co mają godziny mszy i obecność kaplic w rejonach pętli do rozkładów tramwajów... Niby tu godziny i tu godziny, ale potrzeby wiary ludzkiej są dyskutowane jakieś pół wieżowca niżej.
Głos z zaświatów: Ja się jednakowoż zastanawiam, co mają godziny mszy i obecność kaplic w rejonach pętli do rozkładów tramwajów... Niby tu godziny i tu godziny, ale potrzeby wiary ludzkiej są dyskutowane jakieś pół wieżowca niżej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czy wyjazdy dodatków B pojawiające się na swojej trasie po 16:00 to zawsze były i nie ma o czym mówić, czy to jednak jakaś nowość?
Na 24 już są wcześniej wyjazdy. 
Dlaczego 1 od soboty będzie jeździło co 8/12//15, tak jak 13, która znów będzie miała częstotliwość przed wakacyjną? 
Cóż za wspaniałe wieści! Moje anty-gratulacje to osoby, która to wymyśliła! No cóż, czyżby odcinek Banacha-Pl. Narutowicza był najważniejszym odcinkiem dla 1? W sumie to szkoda, że w ogóle nie likwidacja, co nie? Przecież Okopową i na Gdański z Bródna nikt nie jeździ - czyżby wszyscy przeprowadzili się na niedoinwestowaną Obozową? Albo wozili co 5 minut buraki z Hal Banacha do Pralki?
Meh.
Meh.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A to nie jest tak, ze w Pradze nie ma linii silnych wiec u nas tez ich byc nie powinno?
BP, MSPANC.
BP, MSPANC.
Pisz do osy, żeby opracował artykuł "Więcej powietrza na Obozowej". W przypadku Marymonckiej przyniosło to efekty.Dantte pisze:Cóż za wspaniałe wieści! Moje anty-gratulacje to osoby, która to wymyśliła! No cóż, czyżby odcinek Banacha-Pl. Narutowicza był najważniejszym odcinkiem dla 1? W sumie to szkoda, że w ogóle nie likwidacja, co nie? Przecież Okopową i na Gdański z Bródna nikt nie jeździ - czyżby wszyscy przeprowadzili się na niedoinwestowaną Obozową? Albo wozili co 5 minut buraki z Hal Banacha do Pralki?
Meh.