Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Cały czas jest taki okres. 
Był, ale przecież ty wiesz lepiej. Bilet Łódzki był nieobecny w taryfie IC ( wzajemne honorowanie obejmuje wszytkie bilety obecne w taryfach obu przewoźników ). Po skargach ludzi wprowadzono go do taryfy IC i KM zaczęły go honorować na nowo- od konca czerwca, czy początku lipca
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- fik
- Naczelne Chamidło
Skoro przez pół roku honorowano go bez najmniejszego problemu, a potem nagle się wycofano, to w KMach ktoś jest albo kosmicznie nieogarnięty (i powinien beknąć za utracone przychody z tytułu niewystawionych wezwań), albo wykazał się kosmiczną dawką złej woli, zmieniając interpretację regulacji na mniej korzystną dla pasażerów z godziny na godzinę (i powinien beknąć z tego tytułu).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Uszkodzony korpus filtra olejowego - duży wyciek oleju z silnika spalinowego(możliwość zatarcia silnika)Koleje Mazowieckie pisze: Utrudnienia na linii Tłuszcz - Legionowo
sob., 25/07/2015 - 14:29
Na szlaku Radzymin - Wieliszew pociąg 15700/1 rel. Tłuszcz (13:30) - Warszawa Gdańska (15:04) - Sierpc (17:45) najechał na przeszkodę w wyniku czego nastąpiło jego uszkodzenie uniemożliwiające dalsza jazdę. Z Tłuszcza zadysponowano zastępczy skład, opóźnienie pociągu możne wynieść 50 - 100 minut.
Aktualizacja godz. 16:45
Na linii Tłuszcz - Legionowo przywracana jest rozkładowa organizacja ruchu pociągów. pociąg 15700/1 od Legionowa kursuje z opóźnieniem około 40 minut.
Od niedawna można kupić bilet Łódzki od Grodziska. Jest o wiele tańszy od KMowego
Była padaczka:
Utrudnienia na linii Tłuszcz - Ostrołęka
ndz., 26/07/2015 - 17:46
Z powodu kradzieży sieci trakcyjnej został zamknięty tor szlakowy Przetycz - Wyszków. Do czasu usunięcia skutków kradzieży nastąpiła całkowita przerwa w ruchu pociągów.
Pociąg 91663 relacji Tłuszcz ( 17:27) - Wyszków (17:51) - Ostrołęka (20:07) zostanie zatrzymany w stacji Wyszków, gdzie będzie oczekiwał otwarcia toru.
Przewidywany czas usuwania skutków kradzieży sieci trakcyjnej wynosi ok. 1,5 godziny. Podany czas może ulec zmianie
---------------------------
Aktualizacja 18:36
Tor szlakowy Przetycz - Wyszków został otworzony. Pociąg 91663 relacji Tłuszcz - Ostrołęka odjechał ze stacji Wyszków z opóźnieniem 40 minut.
Status:
Zakończone
Utrudnienia na linii Nasielsk - Sierpc
ndz., 26/07/2015 - 00:16
Z przyczyn technicznych na linii Nasielsk – Sierpc zostały odwołane pociągi:
1) 95850 rel. Sierpc (3:03) – Nasielsk (4:53);
2) 95973 rel. Nasielsk (8:35) – Sierpc (10:31);
3) 95854 rel. Sierpc (15:18) – Nasielsk (17:14);
4) 95975 rel. Nasielsk (17:26) – (Sierpc (19:16).
Za odwołane pociągi została uruchomiona zastępcza komunikacja autobusowa.
Status:
Zakończone
Utrudnienia na linii Warszawa - Skierniewice
sob., 25/07/2015 - 20:40
Z powodu błędnego rozkładu jazdy na stronie internetowej spółki KM, pociąg 19990/1 relacji Warszawa Wschodnia (21:36) – Skierniewice (23:17). Kursuje z pominięciem po. Brwinów i po. Milanówek. Podróżni mają możliwość dojazdu do tych miejscowości autobusową komunikacją zastępczą z Grodziska odjazd o godzinie 22:43, lub z Pruszkowa odjazd o godzinie 22:46
Status:
Zakończone
Utrudnienia na linii Warszawa - Skarżysko Kamienna
sob., 25/07/2015 - 18:58
Z powodu powalonego przez silną wichurę drzewa na szlaku Piaseczno - Czachówek Południowy i uszkodzenia sieci trakcyjnej, został zamknięty jeden tor tego szlaku. Pociągi na linii Warszawa - Skarżysko-Kamienna mogą być opóźnione o 10 - 30 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
Status:
Zakończone
Utrudnienia na linii Warszawa - Kutno
sob., 25/07/2015 - 18:22
Z powodu ulewnych deszczy i wyładowań atmosferycznych nastąpiły usterki sterowania ruchem kolejowym na szlakach Teresin-Niepokalanów - Sochaczew oraz Bednary - Łowicz Główny. Pociągi na linii Warszawa - Kutno mogą być opóźnione o 10 - 40 minut. Wielkość opóźnień może ulegać zmianie.
------
Aktualizacja
Z powodu złych warunków atmosferycznych został odwołany pociąg 19460/1 relacji Warszawa Wschodnia (19:26 – Sochaczew 20:31). Podróżni zastępczo mogą skorzystać z pociągu 19422 Warszawa Wschodnia (19:56) – Sochaczew 21:28).
------
Aktualizacja
Po usunięciu usterek sterowania ruchem kolejowym na szlakach Teresin-Niepokalanów - Sochaczew oraz Bednary - Łowicz Główny. Na linii Warszawa – Kutno trwa przywracanie rozkładowej organizacji ruchu pociągów.
Status:
Zakończone
był spokój przez 2-3 lata... widocznie zza krat powróciliprzewoz pisze:Utrudnienia na linii Tłuszcz - Ostrołęka
ndz., 26/07/2015 - 17:46
Z powodu kradzieży sieci trakcyjnej został zamknięty tor szlakowy Przetycz - Wyszków. Do czasu usunięcia skutków kradzieży nastąpiła całkowita przerwa w ruchu pociągów.
Pociąg 91663 relacji Tłuszcz ( 17:27) - Wyszków (17:51) - Ostrołęka (20:07) zostanie zatrzymany w stacji Wyszków, gdzie będzie oczekiwał otwarcia toru.
Przewidywany czas usuwania skutków kradzieży sieci trakcyjnej wynosi ok. 1,5 godziny. Podany czas może ulec zmianie
---------------------------
Aktualizacja 18:36
Tor szlakowy Przetycz - Wyszków został otworzony. Pociąg 91663 relacji Tłuszcz - Ostrołęka odjechał ze stacji Wyszków z opóźnieniem 40 minut.
Status:
Zakończone
Na bocznym torze sprywatyzowana została sieć w Przetyczy.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
19990 odjechał ze Śródmieścia na +50. Ktoś wie z jakiego powodu?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
ZTM mówi tak:
KM tak:12:00
Wszystkie pociągi (SKM i KM), jadące planowo przez stację WARSZAWA ŚRÓDMIEŚCIE, w obu kierunkach kursują przez stację WARSZAWA CENTRALNA z pominięciem stacji: WARSZAWA OCHOTA, WARSZAWA ŚRÓDMIEŚCIE, WARSZAWA POWIŚLE, WARSZAWA STADION.
Ze względu na awarię rozjazdów w stacji Warszawa Zachodnia część pociągów pojedzie drogą okrężną przez Warszawę Centralną z pominięciem przystanków, Warszawa Ochota, Warszawa Śródmieście, Warszawa Powiśle, Warszawa Stadion. Pociągi mogą być opóźnione od 10 – 20 minut, wielkości opóźnień mogą ulegać zmianie.
------
Aktualizacja
W związku z przedłużającym się czasem naprawy rozjazdów w stacji Warszawa Zachodnia, wprowadzono honorowanie biletów KM w komunikacji ZTM, oraz w pociągach SKM wzdłuż linii PKP na trasie Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia. Honorowanie biletów obowiązuje od godziny 12:00 do 14:00.
Jakiś Traxx KM połamał patyk na wyjeździe z Grochowa. Oj, może się dziać.
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Awaria jakiegoś pociągu IC na Centralnej. Zablokowany wyjazd. Pociągi jadą z opóźnieniem, S3 puszczają przez Śródmieście.