TW - skreślenia ze stanu, kasacje, sprzedaż taboru
Ale podajcie mi prosze JEDEN powod, dla ktorego ten kretynski pomysl nadal zyje? Jeden prawdziwy powod poza "bo tak zawsze bylo"?
Który pisze skargę, a motorniczy dostaje naganę, super.gfedorynski pisze:To oczywiście prawda, z drugiej strony najłagodniej traktują pasażera w razie ewentualnego przycięcia.
Co do pomysłu MichałaJ, to autor sam zaproponuje być tym dyżurnym peronowym na każdym przystanku oczywiście za najniższą krajową.
-
gfedorynski
Są jakieś statystyki, wedle których na wagony z drzwiami wykładanymi jest więcej skarg? Nie mówimy o przycięciu łamiącym nogę, tylko łagodnym rewersowaniu.
W Szczecinie, który za to Konstalowi zapłacił morze pieniędzy za tą funkcjonalność. Warszawskie nie mają opcji jazdy na 3 i szczerze wątpię czy jest konieczna. Potrójniakom śmierć - im szybciej R-3 wyśle je na złom tym lepiej.gfedorynski pisze:Gdyby TW nie były taką konserwą, to dwa składy bulw bardzo ładnie się przerabia na jednego potrójniaka i jedną solówkę.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A r4 żegna 1196+97. W kolejce do szabrowania 2001. W zamian rozłączono 1116+17 oraz 1224+23. Także powoli ostatnie dni czerwonych solo.
Kolejne składy poszły w piach.
Jeden z R3 i jeden z R4.
Jeden skład bulw poszedł na R3 z R1, zaś na R4 jeden 128N ukończył test i został wpisany na stan.
Jeden z R3 i jeden z R4.
Jeden skład bulw poszedł na R3 z R1, zaś na R4 jeden 128N ukończył test i został wpisany na stan.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy czym w potrójniaku trzeci wagon na zimno, czyli bez pasażerówgfedorynski pisze:Gdyby TW nie były taką konserwą, to dwa składy bulw bardzo ładnie się przerabia na jednego potrójniaka i jedną solówkę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dziś jeden wagon 105Na poszedł w piach z R4.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Mam takie pytanie czy wszystkie wagony serii 11xx zostaną do końca roku wycięte.
Słyszałem że nie które egzemplarze mają pozostać.
W sumie przyjmując że za 128N i 134N kasowane będą składy 105Na to około 75 składów powinno pójść w piach.
Czyli wszystko do rocznika 87.
Słyszałem że nie które egzemplarze mają pozostać.
W sumie przyjmując że za 128N i 134N kasowane będą składy 105Na to około 75 składów powinno pójść w piach.
Czyli wszystko do rocznika 87.
Bardzo marne szanse, na r3 jak na razie trwa faza chomikowania - za pol roku-rok moze sie uda cos wyciac, ale znajac pomysly pewnych osob moze to jeszcze chwile zajac. No bo przeciez fakt, ze wagon przerdzewialy jest na wylot, ma ponad 30 lat i trzyma sie wylacznie na sikaflex jeszcze o niczym nie swiadczy! To bardzo super ekstra swietny sprzet i juz!
Ale serio.
Najblizsze miesiace to bedzie glownie rozpaczliwa walka o wpisanie tego, co tylko sie da. Potem kolejna faza chorob wieku dzieciecego i na koniec seria kasacji, jak juz rezerwy nie beda potrzebne. No chyba ze znow plan wzrosnie, co jest wysoce prawdopodobne...
Ale serio.
Najblizsze miesiace to bedzie glownie rozpaczliwa walka o wpisanie tego, co tylko sie da. Potem kolejna faza chorob wieku dzieciecego i na koniec seria kasacji, jak juz rezerwy nie beda potrzebne. No chyba ze znow plan wzrosnie, co jest wysoce prawdopodobne...
4 sztuki z Mokotowa 105Na poszły do piachu oraz 3 sztuki z Żoliborza.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Myślę, że kasacje będą szybciej, niż sądzicie, bo miejsca na trzymanie szrotu za wiele nie ma. Poza tym decyzji nie podejmuje zajezdnia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Miejsca jest sporo w T-1 dokąd trafiają skasowane wagony.
(mój pierwszy post na wawkom witam wszystkich)
p.s. Mam kilka fotek z końca sierpnia podczas wizyty T-1. Mogę wysłać prywatnie zdjęcia skasowanych 105-ek.
(mój pierwszy post na wawkom witam wszystkich)
p.s. Mam kilka fotek z końca sierpnia podczas wizyty T-1. Mogę wysłać prywatnie zdjęcia skasowanych 105-ek.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niewiele to wnosi w kontekście miejsca na wagony liniowe.
Dwie 105Na z Żoliborza poszły w piach.