Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
Czyli zabrakło, bo poszły na 17. Ja tego nie umiem zrozumieć inaczej.
Nie. Zabrakło bo skoro wozy nie musiały iść na 1 to zostały rozpisane na inne linie a ludzie rozesłani do domów np. na urlopy. A odwrócić to szczególnie przy bałaganie panującym na placu R4 już nie dało rady.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Stary Pingwin
Na placu R4 nie ma bałaganu. Tam nie ma placu.
miłośnik 13N
Jest. Przeniesiony o jeden przystanek na południowy zachód.
Dziś linia nr 1 do Ratuszowej - ZOO, na 16 brygad (10c R-1, 6c R-4, bez dodatków). Mimo tego jednego dnia z pętlami na obu końcach trasy ktoś widać wolał uniknąć zbędnego zamieszania (pasażerowie pewnie też przyzwyczaili się już do widoku Jazz Duo), więc cała linia nadal jeździła na dwukierunkowcach. Uwolnionymi 120Na Duo i 128N z Żoliborza sypnęło za to delikatnie na innych liniach.
Organizator miał "biegać" po wagonach?Szeregowy_Równoległy pisze:Podziękowania do Organizatora, który nie umiał ogarnąć zaktualizowania rozkładów w wozach, chociaż domagał się takiej możliwości.
Nowe rozkłady zostały anulowane, więc w wozach powinny być stare. A w ramach "podziękowań" Organizator wystawił rachunek Operatorowi.
Polityka złym doradcą w pracy!
Sęk w tym, że nie anulował, tylko wgrał stare jako jeszcze nowsze.
Przecież nowe typy wagonów (powyżej 116N) podobno robią to na zasadzie aktualizacji on-line... Operator to rozumiem firma zewnętrzna? Czyli przez zlecenie pewnych tematów na zewnątrz nikt nie panuje nad systemem (nie krytykuję, po prostu pytam...)?JotPeCet pisze:Organizator miał "biegać" po wagonach?![]()
Operator to Tramwaje, organizator to ZTM.
Może ludzi potrzebują? Jeśli możliwości techniczne praktyczne są blisko tych rozreklamowanych teoretycznie, powinno "działać i buczeć"pawcio pisze:Operator to Tramwaje, organizator to ZTM.
Tylko numeru wersji w tym wieczornym 'anulowaniu' nie podniesiono. Więc rachunki to chyba wewnątrz działów sobie Organizator rozliczy...JotPeCet pisze:Nowe rozkłady zostały anulowane, więc w wozach powinny być stare. A w ramach "podziękowań" Organizator wystawił rachunek Operatorowi.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Proponuję przyjąć zasadę "nie znam się to się nie wypowiadam". Dlatego radze spojrzeć na to trochę ogólniej: Akurat w tym przypadku na początku i końcu kijka które trzyma Organizator jest Operator. Przykre jest tylko to że w tej wyliczance niektórzy zapominają że gdzieś tam pojawia się taki ktoś jak Pasażer. I dla niego warto zostać te 30 minut w pracy dłużej.MisiekK pisze:Tylko numeru wersji w tym wieczornym 'anulowaniu' nie podniesiono. Więc rachunki to chyba wewnątrz działów sobie Organizator rozliczy...JotPeCet pisze:Nowe rozkłady zostały anulowane, więc w wozach powinny być stare. A w ramach "podziękowań" Organizator wystawił rachunek Operatorowi.
Żeby ktoś wiedział, że te 30 minut trzeba zostać. Bo wtedy byłoby na pewno łatwiej.
Nie wypowiem się, bo nie wiem jak wygląda przepływ informacji wewnątrz Operatora.
Najbardziej mnie przeraża podejście "widzę, że ktoś popełnił błąd, ten ktoś jest według mnie z innej miejskiej instytucji niż ja, zatem palcem nie kiwnę, żeby to poprawić, chociaż mógłbym w 10 minut, a pasażerów mam w d.".