Gdzieś dokładniej. Bo na Mołdawskiej są 3 na przykład.BJ pisze:Czy przy Żwirkach jest jakaś kwiaciarnia?
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Już nie trzeba 
- J.Kaczmarski
Widziałem wczoraj przy Politechnice granatowego gniota z rejestracją WWL 63 coś tam. Ktoś kojarzy czyj on jest? 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
17
Pewny jesteś, że był to gniot? Jeżeli był to 120M to własność firmy Tandem z Marek.
To był Mastero Tandemu, od kilku dni jeździ w jakiejś reklamie, ale żeby Mastero nie odróżnić od gniota...
- J.Kaczmarski
A to nie jest Mastero ani gniot, to wysoka 120-tka. 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
17
Suchożebry
17
Sporo się słyszy, że od 2016 r. mają być "oZUSowane umowy-zlecenia".
Czyli jeśli jestem studentem przed 26 r. ż. i pracuję na umowie-zlecenie, to będę mniej zarabiał, bo jeszcze mi będzie potrącany mityczny ZUS?
Czyli jeśli jestem studentem przed 26 r. ż. i pracuję na umowie-zlecenie, to będę mniej zarabiał, bo jeszcze mi będzie potrącany mityczny ZUS?
Tak. Chyba, że będziesz zatrudniowy w oparciu o dwie umowy zlecenie, to tylko jedna z nich będzie oZUSowana.
I niekoniecznie musisz zarabiać mniej, bo ma być wprowadzona minimalna stawka na godzinę 12 zł* (PO i PiS o tym mówią), więc jeśli zarabiasz teraz mniej niż 12 zł/h to jest duża szansa, że nie odczujesz tych składek.
*Chociaż nie zdziwię się jak to tylko kiełbasa wyborcza.
I niekoniecznie musisz zarabiać mniej, bo ma być wprowadzona minimalna stawka na godzinę 12 zł* (PO i PiS o tym mówią), więc jeśli zarabiasz teraz mniej niż 12 zł/h to jest duża szansa, że nie odczujesz tych składek.
*Chociaż nie zdziwię się jak to tylko kiełbasa wyborcza.

Zajrzyj do ustawy to się przekonasz. Warto znać prawo które nas dotyczyć.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zarabiam sporo więcej niż 12/h.
Ja pierdole. Ciekawe czy ten złamas, który to wymyślił, odda mi co miesiąc 400 PLN? Bo o tyle minimum mniej będę zarabiał. Świetnie, naprawdę zajebiście. Nie mam słów po prostu.
No ale nic - dokończyć studia, odłożyć ile się da i spieprzać na wieś. Tam system nie obowiązuje.
Ja pierdole. Ciekawe czy ten złamas, który to wymyślił, odda mi co miesiąc 400 PLN? Bo o tyle minimum mniej będę zarabiał. Świetnie, naprawdę zajebiście. Nie mam słów po prostu.
No ale nic - dokończyć studia, odłożyć ile się da i spieprzać na wieś. Tam system nie obowiązuje.
A potem krzyk, że emerytura za mała.
Ja nie chcę emerytury. A twoja - nawet jeśli będziesz ją otrzymywał - będzie taka, że lepiej módl się, żeby dzieci zarabiały w miarę przyzwoicie, bo puszki będziesz zbierał.
Nie jestem kucem głosującym na Korwina, ale jeśli ktoś w moim wieku (dwadzieściakilka lat) podnieca się, że pracuje na etat, a nie na zlecenie, bo "liczy się do emerytury" to znaczy, że jest kompletnym debilem, bo wierzy, że tę emeryturę dostanie.
Wkurwia mnie niemiłosiernie to oZUSowanie zleceń, bo ja naprawdę lepiej wydam te kilkaset złotych miesięcznie od państwa Polskiego.
Nie jestem kucem głosującym na Korwina, ale jeśli ktoś w moim wieku (dwadzieściakilka lat) podnieca się, że pracuje na etat, a nie na zlecenie, bo "liczy się do emerytury" to znaczy, że jest kompletnym debilem, bo wierzy, że tę emeryturę dostanie.
Wkurwia mnie niemiłosiernie to oZUSowanie zleceń, bo ja naprawdę lepiej wydam te kilkaset złotych miesięcznie od państwa Polskiego.
O, patrzcie i podziwiajcie.BJ pisze:Nie jestem kucem głosującym na Korwina, ale jeśli ktoś w moim wieku (dwadzieściakilka lat) podnieca się, że pracuje na etat, a nie na zlecenie, bo "liczy się do emerytury" to znaczy, że jest kompletnym debilem, bo wierzy, że tę emeryturę dostanie.
Gratuluję postrzegania świata i ludzi.BJ pisze:Jale jeśli ktoś w moim wieku (dwadzieściakilka lat) podnieca się, że pracuje na etat, a nie na zlecenie, bo "liczy się do emerytury" to znaczy, że jest kompletnym debilem, bo wierzy, że tę emeryturę dostanie.