Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
O czym ty pieprzysz, Szeregowy?
Z taką samą "miłością" patrzę na Polaków na zasiłkach dojących system innego państwa jak na imigrantów dojących nasz system.
Nie mam nic przeciwko ludziom, którzy przyjeżdżają do Polski i chcą tu pracować. Nie jest ważne czy to Ukrainiec, czy Irakijczyk - póki będzie sam się utrzymywał i szanował nasze prawo i tradycje to zapraszam.
W Dubaju to ja ze swoimi obecnymi kwalifikacjami (i przyszłymi - po studiach - też) byłbym co najwyżej gosposią w służbowym mieszkaniu dziewczyny, bo akurat moja luba by tam mogła znaleźć świetnie płatną pracę, gdyż skończyła taki a nie inny kierunek studiów. Tylko, że ja mam świadomość, że nie byłbym u siebie i pewne różnice prawne i kulturowe musiałbym zaakceptować. Pierdolenie o darmowym wielbłądzie wkładam między resztę twojego obszernego, ale niewiele znaczącego bełkotu.
Jestem natomiast przeciwny przyjmowaniu imigrantów "z automatu", gdyż niestety mam za dużo przykładów z zagranicy mówiących jasno, że znaczna część muzułmanów nie robi wiele poza braniem zasiłków i ignorowaniem prawa i tradycji krajów europejskich.
Nie wszyscy, ale zbyt wielu.
Ze swojej strony zakończę, gdyż to co miałem do napisania to napisałem a dalsze prostowanie urojeń takich pociesznych osób jak Szeregowy mnie nuży i jest bezcelowe.
Z taką samą "miłością" patrzę na Polaków na zasiłkach dojących system innego państwa jak na imigrantów dojących nasz system.
Nie mam nic przeciwko ludziom, którzy przyjeżdżają do Polski i chcą tu pracować. Nie jest ważne czy to Ukrainiec, czy Irakijczyk - póki będzie sam się utrzymywał i szanował nasze prawo i tradycje to zapraszam.
W Dubaju to ja ze swoimi obecnymi kwalifikacjami (i przyszłymi - po studiach - też) byłbym co najwyżej gosposią w służbowym mieszkaniu dziewczyny, bo akurat moja luba by tam mogła znaleźć świetnie płatną pracę, gdyż skończyła taki a nie inny kierunek studiów. Tylko, że ja mam świadomość, że nie byłbym u siebie i pewne różnice prawne i kulturowe musiałbym zaakceptować. Pierdolenie o darmowym wielbłądzie wkładam między resztę twojego obszernego, ale niewiele znaczącego bełkotu.
Jestem natomiast przeciwny przyjmowaniu imigrantów "z automatu", gdyż niestety mam za dużo przykładów z zagranicy mówiących jasno, że znaczna część muzułmanów nie robi wiele poza braniem zasiłków i ignorowaniem prawa i tradycji krajów europejskich.
Ze swojej strony zakończę, gdyż to co miałem do napisania to napisałem a dalsze prostowanie urojeń takich pociesznych osób jak Szeregowy mnie nuży i jest bezcelowe.
Nawet jeśli zajmą Ci etat i będziesz robił na śmieciówkach ?BJ pisze:Nie mam nic przeciwko ludziom, którzy przyjeżdżają do Polski i chcą tu pracować.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No toż przecież dokładnie tak, jak PolacyBJ pisze:niestety mam za dużo przykładów z zagranicy mówiących jasno, że znaczna część muzułmanów nie robi wiele poza braniem zasiłków i ignorowaniem prawa i tradycji krajów europejskich.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
2.1% mieszkających w Holandii Polaków żyje z zasiłku.
3.1% mieszkających w Holandii Holendrów żyje z zasiłku.
17% mieszkających w Holandii Turków żyje z zasiłku.
58% mieszkających w Holandii Irakijczyków żyje z zasiłku.
62% mieszkających w Holandii Syryjczyków żyje z zasiłku.
69% mieszkających w Holandii Somalijczyków żyje z zasiłku.
69% ze 100 to jednak trochę mniej niż 2.1% z 10 000
Warto to poprzeć liczbami.
Ale ogólnie skala zjawiska jest przedstawiona.
Ale ogólnie skala zjawiska jest przedstawiona.
Liczbowo owszem, mniej. Ale jeśli faktycznie żyłoby tam 100 Somalijczyków to to znaczyłoby, że zadali sobie dużo trudu (przetarcie szlaków, odcięcie od kultury) żeby tam się dostać i nie za dużo żeby coś tam robić. Jeśli sprytni i zaradni kończą na zasiłkach, to co będzie z tymi mniej ambitnymi?69% ze 100 to jednak trochę mniej niż 2.1% z 10 000
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Masz te same dane dla WIelkiej Brytanii? Tam naszych wyjechało najwięcej, więc tam mamy najbardziej reprezentatywną grupę rodaków.MichalJ pisze:2.1% mieszkających w Holandii Polaków żyje z zasiłku.
Przecież on chce robić na śmieciówce. Bezskładkowej. W sumie od tego wyszła ta dyskusja, że BJ jest bardzo smutny, bo musi się do ZUS-u dorzucić. A on nie chce, on chce zabierać wszystkie pieniążki do kieszonki.cns80 pisze:Nawet jeśli zajmą Ci etat i będziesz robił na śmieciówkach ?BJ pisze:Nie mam nic przeciwko ludziom, którzy przyjeżdżają do Polski i chcą tu pracować.
Nic na temat Polaków w UK, ale dla dopełnienia obrazu z Holandii - w poniższej linkowanym artykule (pod koniec) jest mała statystyka jak kształtowały się wskaźniki przestępczości wg grup etnicznych w Danii: http://wolnemedia.net/polityka/uchodzcy ... lej-ziemi/Szeregowy_Równoległy pisze:Masz te same dane dla Wielkiej Brytanii? Tam naszych wyjechało najwięcej, więc tam mamy najbardziej reprezentatywną grupę rodaków.
P.S. Ciekawe, że cytowane źródło (dane z 2007) pamięta jeszcze o takim kraju jak Jugosławia
PoRD pisze:Art. 57a. 1. Kierujący autobusem szkolnym podczas wsiadania lub wysiadania dzieci jest obowiązany włączyć światła awaryjne.
http://wptr.pl/index.php?dz=praktyka&pd ... ja=nn&ps=W
Z grubsza można policzyć na własną rękę.
Z grubsza można policzyć na własną rękę.
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
Niech mnie ktoś oświeci: dlaczego komunikację udekorowano dzisiaj flagami?
15/12/2005-12/7/2019
Niech zgadnę: rocznica wybrania Polaka na papieża? Rozdział kościoła od państwa? 
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522