Z Białegostoku, Siedlec i Olsztyna to i w tej chwili mogą wjeżdżać ( oczywiście z Białegostoku po przywróceniu pociągów bezpośrednich.osa pisze:Tak, z Kielc i Radomia, może z Białegostoku, Siedlec i Olsztyna. Byliby kilka możliwości, choć rzeczywiście nie tak dużo jak w Holandii.
Koleją na warszawskie lotnisko
Moderator: JacekM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Wagonami byłoby trudno, ale pojedynczym Dartem, to właściwie czemu nie?
Bzdura.laczor pisze:Ponieważ jak kogoś stać na samolot to tym bardziej stać go na taksówkę, która go tam zawiezie. Dlatego mało kto bawi się w jeżdżenie pociągami na Okęcie.
Kupując lot za 20 zł z Okęcia nie chce mi się wydawać więcej na taksę.
Ba, mając bilet długookresowy tym bardziej nie widzę potrzeby jazdy taksą.
Przykład z soboty: od wyjścia z pociągu do bramki 8 minut. Wcale się nie spieszyłem.laczor pisze:Zwłaszcza, że od terminalu do stacji trzeba jednak kawałek dojść.
Goleniów - odjazd ze stacji lotniskowej o 20:00 napełnienie - 100% miejsc siedzących + ok 20% stojących.laczor pisze:sens uruchamiania pociągów do lotnisk w Lublinie, Goleniowie czy niebawem Szymanach. Ile osób tam korzysta z poszczególnych kursów? 2? 5? 10?
To fakt, to jest niezły bubel.laczor pisze:Większym niewypałem wg mnie jest to, że część pociągów jeździ przez średnicę podmiejską
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niewypałem to jest porównanie Goleniowa do Okęcia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A jednak pocieszające, że udało im się na tyle skoordynować rozkład, że pociągi odjeżdżają pełne. Czytałem. że w Lublinie to się nie zdarza, choć pociągi podjeżdżają pod sam terminal (nie tak jak na Okęciu - sorry, za mimowolne porównanie).
Taaa, P.L.Szczecin Goleniów, niedziela.
Przyjazdy pociągów ze Szczecina:
18:15 (tak, JEDEN)
Odloty:
12:35
20:05
21:00
22:15
Przyloty:
12:10
19:35
20:30
21:50
Odjazdy pociągów do Szczecina:
08:09
15:01
17:23
20:02
Może i tymi pociągami ludzie jeżdżą, ale czy z lotniska?
Przyjazdy pociągów ze Szczecina:
18:15 (tak, JEDEN)
Odloty:
12:35
20:05
21:00
22:15
Przyloty:
12:10
19:35
20:30
21:50
Odjazdy pociągów do Szczecina:
08:09
15:01
17:23
20:02
Może i tymi pociągami ludzie jeżdżą, ale czy z lotniska?
Korzystałem z W62156 (19:30 na SZZ) i z pociągu po 20 w sobotę. Zapełnienie tak jak napisałem powyżej.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Raz korzystałem, jeszcze w 2013 roku, z pociągu na SZZ. Z Kołobrzegu jedzie się przyjemnie ale jedyny pasujący wówczas pociąg na rejs LOT-u do Warszawy przybywał bodajże 4 godziny przed odlotem, następny chyba kwadrans przed...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Powiem wam, że ja czasem traktuję lotnisko jako węzeł przesiadkowy. Jadąc np. z Ursynowa na Ochotę, zamiast się przeciskać 136 i 504 przez korki, jadę sobie takim 148 na Lotnisko, a tam wsiadam w pociąg. 148 jest w miarę luźne, w pociągu sobie wygodnie siedzę. Nie wiem czy ktoś jeszcze też tak robi, ale ta przesiadka dla mnie ma potencjał. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Kurde,.osa, wejdz sobie na Gogla i zobacz, jakie odległości sa od pociagu do terminalu w Monachium, Wiedniu czy na CDG. Co to za szkodliwy mit ze niby na Okeciu jakos "daleko"..,
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Szkodliwszy jest mit, że skoro w pociągach na lotnisko obecnie są rezerwy podaży, to wygięcie wszystkich pociągów do Radomia przez Chopina sprawi, że nagle ze stacji zacznie korzystać więcej osób. Koszty byłyby większe, ruch porównywalny, pasażerowie z Piaseczna zaś mega radośni, że im się funduje kółeczka tuż przed ważnym punktem docelowym i przesiadkowym. O mokrych snach z ruchem dalekobieżnym na lotnisku w obecnej lokalizacji nawet nie wspomnę.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Tak, gdzieś na internecie czytałem już jakieś chore pomysły chyba o pociągach Białystok - Lotnisko Chopina. Według mnie coś takiego nie ma sensu, bo po to co 15 minut kursują linie SKM/KML żeby umożliwić dojazd z/do centrum Warszawy w celu sprawnej przesiadki.osa pisze:Tak, z Kielc i Radomia, może z Białegostoku, Siedlec i Olsztyna. Byliby kilka możliwości, choć rzeczywiście nie tak dużo jak w Holandii.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Cieszmy się więc, że gospodarnie wydano nasze wspólne pieniądze i że wszystko działa, jak należy.
Po co te kpiny?
Dlaczego nie domagasz się poskracania prawie wszystkich linii tramwajowych - może nie zauważyłeś, że z pętli nie odjeżdżają pełne.
Dlaczego nie domagasz się poskracania prawie wszystkich linii tramwajowych - może nie zauważyłeś, że z pętli nie odjeżdżają pełne.
Na ilu petlach masz kosztowne tunele? Ja nie mogę się doczekać pierwszego na Gocławku. I gwarantuję Ci, że po odpowiednich zmianach tras autobusów tramwaje byłyby tam pełne od samego początku trasy.