Modernizacja linii tramwajowej Dw.Wileński-Żerań Wschodni
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba w Siedlcach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- J.Kaczmarski
To nic nowego, szczególnie ci z "Żoliborza" mają takie nawyki.
I wcale nie jestem jakiś zielony ze wsi, pracowałem przez jakiś okres na "Mokotowie", więc wiem to i owo.
Budowa taboru kolejowego czy tramwajowego też nie jest mi obca.
Więc widzisz, a Bolesławicka przydawała się, na pewno bardziej niż Dyrekcja FSO...
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To jest podstawowa wiedza z fizyki. Potrzebny tylko wzor na ruch jednostajnie przyspieszony i jego przeksztalcenia. Ewentualnie rachunek prawdopodobienstwa.
Jesli nie ma przystanku, to czasem tramwaj stanie na swiatlach, ale czasem jednak przejedzie bez zatrzymania.
Jesli przystanek jest, to stanie zawsze i, co gorsza, czasem nie przejedzie w sytuacji, w ktorej bez przystanku by przejechal.
Dla obu przypadkow policzyc srednia wartosc czasu traconego w punkcie kolizyjnym, z uwzglednieniem oczywiscie rozruchu i hamowania oraz otwarcia drzwi i wymiany pasazerow.
"Tu i tak sa swiatla wiec przystanek nie zaszkodzi" to jeden z tych szkodliwych dogmatow z zakresu wiedzy ludowej, w rodzaju skutkow tluczenia luster.
Jesli nie ma przystanku, to czasem tramwaj stanie na swiatlach, ale czasem jednak przejedzie bez zatrzymania.
Jesli przystanek jest, to stanie zawsze i, co gorsza, czasem nie przejedzie w sytuacji, w ktorej bez przystanku by przejechal.
Dla obu przypadkow policzyc srednia wartosc czasu traconego w punkcie kolizyjnym, z uwzglednieniem oczywiscie rozruchu i hamowania oraz otwarcia drzwi i wymiany pasazerow.
"Tu i tak sa swiatla wiec przystanek nie zaszkodzi" to jeden z tych szkodliwych dogmatow z zakresu wiedzy ludowej, w rodzaju skutkow tluczenia luster.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przede wszystkim to chyba ważniejszy jest przystanek dla ludzi zamieszkujących bloki przy ZP Julianowska, bo stanowią większą grupę, a nie dla kilku osób, które muszą akurat do Lidla wpaść i to jeszcze do tego konkretnego. Pomimo tego, że przy ZP Julianowska jest bazarek i Carrefour Market. Bo przecież ludzie to z całego miasta walą do tego Lidla, oczywiście komunikacją miejską i muszą mieć przystanek jak najbliżej wejścia do sklepu, bo jeżdżą codziennie po kilka razy do tego sklepu i spacer z ZP Julianowska byłby zbyt uciążliwy dla nich. 
Lokalizacja przystanku Julianowska jest obecnie optymalna. Długa krawędź peronowa powoduje, że od dawnej lokalizacji od Bolesławickiej jest naprawdę niedaleko. Denerwuje przystanek Poborzańska blisko Rembielińskiej, ale ten obsługuje z drugiej strony naprawdę dużą ilość bloków. Brakuje również NŻ na Staniewickiej.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- J.Kaczmarski
A no właśnie, taką Staniewicką było wyciąć, a Bolesławicką mogli zostawić.
Ale cóż, formalnie ZP istnieje, bo są jeszcze przystanki autobusowe, które pewnie będą jeszcze kiedyś użytkowane.
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
17
Suchożebry
17
To że jakiś przystanek na sieci tramwajowej jest zbędny to nie znaczy, że ma być ich więcej, a obecna lokalizacja Julianowskiej jest optymalna, tym bardziej, że dojście na przystanek jest z dwóch stron. 
- Bastian
- Sułtan Maroka
A nie byłoby jeszcze lepiej gdyby on został ciut cofnięty, tam, gdzie jest obecnie parking?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Znalazłem taką fotkę (http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 2&page=357):

Moje najgłębsze kondolencje.

Moje najgłębsze kondolencje.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A Tobie o co chodzi?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
czy doczekam sie merytorycznego uzasadnienia dla tego podtulatu?J.Kaczmarski pisze:A no właśnie, taką Staniewicką było wyciąć, a Bolesławicką mogli zostawić. .
Bo przy Staniewickiej nie ma Lidla, do którego musi mieć, jak najbliżej. 
Brak zejścia z wysepki. Bardziej kretyńsko byłoby trudno zaprojektować.Glonojad pisze:A Tobie o co chodzi?
Zejście jest, na początku peronu.
Takie nawiązanie do kwestii Lidla i przystanku Julianowska, Bolesławicka
Do centrali Carrefoura zaczęły wpływać pisma od ludzi dotyczące zmiany lokalizacji przystanku Julianowska w kierunku centrum, z prośbą by Carrefour spróbował wpłynąć na ZTM na przywrócenie dawnej lokalizacji przystanku, bo obecny przystanek jest dalej od bazarku i samego Carrefoura i ludziom się to nie podoba, a ich zdaniem Carrefour też powinien być zainteresowany tematem.
Inna rzecz - przystanek Budowlana - kierunek centrum. Wyniesiono do góry platformę przystanku tramwajowego, cześć autobusowa została na dawnym, niższym poziomie (swoją drogą czy ten przystanek zostanie w ogóle przywrócony? nie ma wiaty ani słupka) Kierowcy od razu uznali, że stworzono to by parkować tam pojazdów, najlepsi zawodnicy cumują nawet 2 kołami na części tramwajowej.
Do centrali Carrefoura zaczęły wpływać pisma od ludzi dotyczące zmiany lokalizacji przystanku Julianowska w kierunku centrum, z prośbą by Carrefour spróbował wpłynąć na ZTM na przywrócenie dawnej lokalizacji przystanku, bo obecny przystanek jest dalej od bazarku i samego Carrefoura i ludziom się to nie podoba, a ich zdaniem Carrefour też powinien być zainteresowany tematem.
Inna rzecz - przystanek Budowlana - kierunek centrum. Wyniesiono do góry platformę przystanku tramwajowego, cześć autobusowa została na dawnym, niższym poziomie (swoją drogą czy ten przystanek zostanie w ogóle przywrócony? nie ma wiaty ani słupka) Kierowcy od razu uznali, że stworzono to by parkować tam pojazdów, najlepsi zawodnicy cumują nawet 2 kołami na części tramwajowej.