Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
- Solaris U10
Zasadniczo to inne sygnalizacje teraz nie powstają.
189 na Siekierki
http://www.sadyba24.pl/wiadomosci/item/ ... tli-sadyba?
http://www.sadyba24.pl/wiadomosci/item/ ... tli-sadyba?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Ci ludzie, którzy chcą skierować 189 do Siekierek znają jej trasę i co najważniejsze punktualność (a raczej jej brak)? Dodam jeszcze, że miejsca na Siekierkach jest dużo mniej niż na Sadybie (chyba, że 189 krańcowałoby na starej pętli).
Muszą znać punktualność skoro z niej korzystają i tak.
A pętla w przebudowie była teraz? Tam chyba trzy stanowiska były...
Trzy. Ale na każdym mieszczą się po 2 sztuki przegubowe. Jeśli tak, to miejsca będzie mniej miejsca niż na Sadybie, bo tam jest postój 4 przegubów. W szczycie to bardzo duża różnica. W porannym szczycie postój może wynosić max 19 minut, jeśli dojdzie do zmiany trasy - 9 minut. Uważam, że to za mało na tak długą i korkogenną trasę, jak 189.TGM pisze:Muszą znać punktualność skoro z niej korzystają i tak.
Wtedy coś już na pewno musiałoby zostać stamtąd wywalone. Tam jest olbrzymia nadpodaż. Z drugiej strony 189 tworzy wtedy pewną ciekawą relację - dowóz na al. Lotników. Niemniej to i tak chore i niepotrzebne.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Pętla na Sadybie nie wydaje mi się luźniejsza niż EC Siekierki. W razie skierowania tam linii 189 byłoby dla mnie oczywiste, że z oberka przez Gołkowską znika linia 164, a z EC Siekierki któraś z linii - 159 albo 162 (trasa do skrócenia). Pytanie tylko, czy do EC Siekierki jest potrzebna aż tak silna linia jak 189 i czy ZTM miałby z czego dokładać autobusy na wydłużoną trasę - to jest kluczowa sprawa, o którą może się rozbić cała ta propozycja.
Jeśli coś się w zamian skróci, to bilans może być na zero. Ale czy warto w tym grzebać w ogóle?
No nie warto. Choć bezpośredni autobus do GalMoku kusi, oj kusi...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Może warto jednak się przyjrzeć 108. Do GM nie dowozi, ale mogłoby. Domaniewską np., trochę na około, ale na tej ulicy autobus też by się przydał.
Może w ogóle ze 108 linię okrężną zróbcie.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To ze 107 kiedyś przerabialiśmy jużMichalJ pisze:Może w ogóle ze 108 linię okrężną zróbcie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Inflacja, panie!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem