Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Etam, prawdziwie okrężna to była 100.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
No niby na Spartańską albo Bokserską można, tylko po co...TGM pisze:Miałem na myśli przy podziale 108 na dwie części skoro z drugiej strony chcą do centrum ciągnąć.MichalJ pisze:Może w ogóle ze 108 linię okrężną zróbcie.
Start przy EC Siekierki, potem Gołkowska, Powsińska, Bonifacego, Wilanowska, Bukowińska, Domaniewska, Wołoska. A dalej nie wiem.
- Solaris U10
Zaprojektowana była, ale czy działa, to nie wiem. Zresztą przy takich natężeniach ruchu to raczej dopiero w nocy da się to zauważyć.Łukasz pisze:Na Wileńskim też jest akomodacja?
Słusznie, po co? 108 już kiedyś tam woziła powietrze w wybranych kursach wokół Domaniewskiej. Jeżeli koniecznie łączyć Gołkowską z Galmokiem to jedyne, co być może miałoby sens, to wyciągnięcie tam 317 ze Stegien.Autobus Czerwon pisze:No niby na Spartańską albo Bokserską można, tylko po co...TGM pisze: Miałem na myśli przy podziale 108 na dwie części skoro z drugiej strony chcą do centrum ciągnąć.
Start przy EC Siekierki, potem Gołkowska, Powsińska, Bonifacego, Wilanowska, Bukowińska, Domaniewska, Wołoska. A dalej nie wiem.
317 jeździ od jakiegoś czasu al.Wilanowską na Wilanów. No ale też bym z tym kombinował.

Nie no, skoro już się bawimy w się w zapewnianie dowozu do GM, powinien być zapewniany w weekendy, więc 317 jest raczej kiepskim pomysłem. I co wtedy z al. Wilanowską? Przekierowanie 519 na wprost nie przejdzie, zresztą i tak trzeba by dołożyć brygad na Sobieskiego, a nie zabrać...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Faktycznie. Ale w tej sytuacji zabrałbym go stamtąd.Wiliam pisze:317 jeździ od jakiegoś czasu al.Wilanowską na Wilanów. No ale też bym z tym kombinował.
Najwięcej ludzi to tam jeździ właśnie w dni robocze. Okolice Galmoku to przecież jedna wielka korpo-fabryka. Jeśli chodzi o Wilanowską, to od dawna jestem zdania, że powinno tam powstać krótsze połączenie - najdalej do Bokserskiej, dobrym rozwiązaniem wydaje się przedłużone do Wilanowa 365 (przez Wałbrzyską). Przynajmniej na coś by się przydało.Poc Vocem pisze:Nie no, skoro już się bawimy w się w zapewnianie dowozu do GM, powinien być zapewniany w weekendy, więc 317 jest raczej kiepskim pomysłem. I co wtedy z al. Wilanowską? Przekierowanie 519 na wprost nie przejdzie, zresztą i tak trzeba by dołożyć brygad na Sobieskiego, a nie zabrać...
189 jest za częste i za długie na EC Siekierki, bez większych zmian wśród innych linii. Ale może coś takiego:
159 do Chełmskiej, 162 na Sadybę, 189 EC Siekierki, no i 108 tylko ze Śródmieścia do EC Siekierki (ewentualnie Sadyba)?
Tyle że wątpię by Gołkowska tak bardzo chciała GalMok i Służew, że zrezygnuje z dojazdu do Śródmieścia, choćby opłotkami jak 159 i 162.
159 do Chełmskiej, 162 na Sadybę, 189 EC Siekierki, no i 108 tylko ze Śródmieścia do EC Siekierki (ewentualnie Sadyba)?
Tyle że wątpię by Gołkowska tak bardzo chciała GalMok i Służew, że zrezygnuje z dojazdu do Śródmieścia, choćby opłotkami jak 159 i 162.
To by miało sens, gdyby nie to że lokalizacja M1Wilanowska w zasadzie wymusza wjazd na pętle. Jakby autobus przecinał Puławską, to w sumie nie obsługiwał by w ogóle metra.Jalerb pisze:Najwięcej ludzi to tam jeździ właśnie w dni robocze. Okolice Galmoku to przecież jedna wielka korpo-fabryka. Jeśli chodzi o Wilanowską, to od dawna jestem zdania, że powinno tam powstać krótsze połączenie - najdalej do Bokserskiej, dobrym rozwiązaniem wydaje się przedłużone do Wilanowa 365 (przez Wałbrzyską). Przynajmniej na coś by się przydało.

Obsługiwałby. Metro Służew przy Wałbrzyskiej.
http://www.sadyba24.pl/wiadomosci/item/ ... h-z-sadyby
O dawna mówiłem, że jak na tak zniechęcającą częstotliwość to 164 radzi sobie całkiem nieźle. Linia o przyzwoitej częstotliwości przyciągnęłaby wiecej pasażerów.
O dawna mówiłem, że jak na tak zniechęcającą częstotliwość to 164 radzi sobie całkiem nieźle. Linia o przyzwoitej częstotliwości przyciągnęłaby wiecej pasażerów.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
402 ma obsługiwać przystanek Tor Stegny:/ Ciekawe czy inne przyśpieszone też się tam będą musiały zatrzymywać?
a) Podmienic 159 ze 108 opcjonalnie jeszcze 164 na EC siekierki.
b) 108 przez golkowska, 163 na stegny.
I tu i tu trzeba chyba po minibusie dolozyc.
b) 108 przez golkowska, 163 na stegny.
I tu i tu trzeba chyba po minibusie dolozyc.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Tylko 402.kalapix pisze:402 ma obsługiwać przystanek Tor Stegny:/ Ciekawe czy inne przyśpieszone też się tam będą musiały zatrzymywać?
I jak się sprawdza Tor Stegny na 402?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.