Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
Jeśli kursy na Marymont będą w negatywie i z zapowiedziami Knapika to problem będzie znacznie mniejszy. Z 37 na Marymoncie też trzeba było ludzi wypraszać, teraz z 11 tak samo i oczywiście "jak to, dalej nie jedzie?" A jeśli będzie powtórzony scenariusz, że kursy na Marymont będą bez jakichkolwiek oznaczeń i motorowi pod groźbą kary nie będą mogli KS ustawić to problem się powtórzy. Nie tak dawno miałem na 11 kurs skrócony na Cm. Wolski więc ustawiłem ostatni przystanek Sowińskiego i już na Reducie Wolskiej miałem pusto a w lusterku widziałem, że ludzie zostawali na przystanku i czekali na coś co pojedzie dalej. Odpowiednia informacja załatwi sprawę.
nie sądzę większość ludzi wsiada z przyzwyczajenia nie zwracając uwagi na wyświetlacze.drobert pisze:Jeśli kursy na Marymont będą w negatywie i z zapowiedziami Knapika to problem będzie znacznie mniejszy. Z 37 na Marymoncie też trzeba było ludzi wypraszać, teraz z 11 tak samo i oczywiście "jak to, dalej nie jedzie?" A jeśli będzie powtórzony scenariusz, że kursy na Marymont będą bez jakichkolwiek oznaczeń i motorowi pod groźbą kary nie będą mogli KS ustawić to problem się powtórzy. Nie tak dawno miałem na 11 kurs skrócony na Cm. Wolski więc ustawiłem ostatni przystanek Sowińskiego i już na Reducie Wolskiej miałem pusto a w lusterku widziałem, że ludzie zostawali na przystanku i czekali na coś co pojedzie dalej. Odpowiednia informacja załatwi sprawę.
- fik
- Naczelne Chamidło
Czy dzięki temu cała 1 zacznie jeździć na Banacha, czy kolejne tygodnie tego roku trzeba będzie chwilę się przemęczyć?Jalerb pisze:17 wraca na swoją trasę na Służewiec, a 41 pojedzie Rondo Żaba - Woronicza. Wygląda więc, że trochę Jazzów Duo zostanie uwolnionych.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
remont na bródnie chyba skończy się 7 grudnia.fik pisze:Czy dzięki temu cała 1 zacznie jeździć na Banacha, czy kolejne tygodnie tego roku trzeba będzie chwilę się przemęczyć?Jalerb pisze:17 wraca na swoją trasę na Służewiec, a 41 pojedzie Rondo Żaba - Woronicza. Wygląda więc, że trochę Jazzów Duo zostanie uwolnionych.
Większość nie wsiada ale jest grupa, która wsiada nie patrząc w co a później jest zdziwiona dlatego dla tych osób wszystko jedno czy będą w 17 czy 37 i tak się na Marymoncie zdziwią dlatego 17 z zapowiedziami od R. Radosława może zwróci uwagę.marko80 pisze:nie sądzę większość ludzi wsiada z przyzwyczajenia nie zwracając uwagi na wyświetlacze.drobert pisze:Jeśli kursy na Marymont będą w negatywie i z zapowiedziami Knapika to problem będzie znacznie mniejszy. Z 37 na Marymoncie też trzeba było ludzi wypraszać, teraz z 11 tak samo i oczywiście "jak to, dalej nie jedzie?" A jeśli będzie powtórzony scenariusz, że kursy na Marymont będą bez jakichkolwiek oznaczeń i motorowi pod groźbą kary nie będą mogli KS ustawić to problem się powtórzy. Nie tak dawno miałem na 11 kurs skrócony na Cm. Wolski więc ustawiłem ostatni przystanek Sowińskiego i już na Reducie Wolskiej miałem pusto a w lusterku widziałem, że ludzie zostawali na przystanku i czekali na coś co pojedzie dalej. Odpowiednia informacja załatwi sprawę.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Przynajmniej 30 dni po tym, jak zablokuję mu dostęp do forum za nabijanie postów bez sensu i notoryczne umieszczanie wpisów o składni charakterystycznej dla niegrzecznego sześciolatka. Ostrzegam, marko80, coraz bardziej mnie to drażni. To nie jest portal społecznościowy.fik pisze:A kiedy skończy się remont twojego czytania ze zrozumieniem?
Jeszcze tydzień musisz poczekać.fik pisze:Czy dzięki temu cała 1 zacznie jeździć na Banacha, czy kolejne tygodnie tego roku trzeba będzie chwilę się przemęczyć?Jalerb pisze:17 wraca na swoją trasę na Służewiec, a 41 pojedzie Rondo Żaba - Woronicza. Wygląda więc, że trochę Jazzów Duo zostanie uwolnionych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Żerań tak. Annopol jeszcze nie. Ale z punktu widzenia Bródna już dużej różnicy to nie zrobi.ashir pisze:Ale tramwaje na Annopol i Żerań Wschodni to chyba wrócą już od 7 grudnia?
- fik
- Naczelne Chamidło
A ma to jakiekolwiek merytoryczne uzasadnienie? Do tej pory uzasadnieniem dla połowy 1 na Narutowiczu był brak dwukierunków, co teraz będzie wymówką?pawcio pisze:Jeszcze tydzień musisz poczekać.fik pisze: Czy dzięki temu cała 1 zacznie jeździć na Banacha, czy kolejne tygodnie tego roku trzeba będzie chwilę się przemęczyć?
Ja tam czytałem, że brak miejsca na Banacha (ze względu na ograniczone też miejsce na Kondratowicza) a nie brak dwukierunków 

- fik
- Naczelne Chamidło
Ja tu czytałem, że jednak tabor. Miejsce na Banacha nie może być problemem, skoro w DS 1 może kursować tam częściej, niż w DP.
Według mnie nie ma takiej potrzeby by jedynka jeździła co cztery minuty na Banacha. Na Zwiszy praktycznie wszyscy wysiadają i dalej wcale lepiej nie jest, zazwyczaj widziałem maksymalnie do 20 osób jadących na pętle.
Stricte merytorycznych nie ma. Raczej organizacyjne.