Owszem. Jest potrzeba, żeby jeździła co 5 minut na Pralkę.Flash8222 pisze:Według mnie nie ma takiej potrzeby by jedynka jeździła co cztery minuty na Banacha.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie ma takiej wartości w systemie. Jedynka co 6 na Okęcie może i mogłaby pójść ale w pakiecie trzeba by wyciąć co najmniej półtorej pary 7+15.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Już wolałbym 25 na trasie Annopol - Pralkafik pisze:Owszem. Jest potrzeba, żeby jeździła co 5 minut na Pralkę.Flash8222 pisze:Według mnie nie ma takiej potrzeby by jedynka jeździła co cztery minuty na Banacha.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Otóż: nie. Poinformowany pasażer w zdecydowanej większości przypadków rozumie, że to kurs skrócony. W ostatni weekend nielegalnie KS ustawiałem jeżdżąc 23 na Koło. Wywiozłem na pętlę przez całą zmianę dwie osoby, podczas gdy z innych wozów wysiadali zdziwieni pasażerowie. Naprawdę jakość informacji robi różnicę. 17 skrócona do Marymontu z poprawną informacją to dobra idea.marko80 pisze:nie sądzę większość ludzi wsiada z przyzwyczajenia nie zwracając uwagi na wyświetlacze.
A to prowadzący pojazd nie powinien wyprosić ludzi na przystanku dla wysiadających? 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I na Pralce zostawić 1, 9 i 25, a 7 i 15 skrócić do Banacha/Narutowicza... To ma sens.Flash8222 pisze:Już wolałbym 25 na trasie Annopol - Pralkafik pisze: Owszem. Jest potrzeba, żeby jeździła co 5 minut na Pralkę.
Powinien. Dlatego ja informuję za pomocą Knapika nawijającego kilka przystanków wcześniej, że kurs skrócony, a na ostatnim przystanku, że koniec trasy i nara. Mikrofony w Swingach nie zawsze działają tak poza tym. Prośba do moderatorów o przeniesienie części dyskusji dotyczącej SIP do tematu o SIP.ashir pisze:A to prowadzący pojazd nie powinien wyprosić ludzi na przystanku dla wysiadających?
- fik
- Naczelne Chamidło
Liczba wyjątków od systemu jest na tyle wysoka, że pozwolę sobie się nim nie przejmować.pawcio pisze:Nie ma takiej wartości w systemie. Jedynka co 6 na Okęcie może i mogłaby pójść ale w pakiecie trzeba by wyciąć co najmniej półtorej pary 7+15.
Ludzie z szeroko pojętej Ochoty w rejon Wileńskiego i zawileńszcze powinni jeździć M2C, a nie dopychać ledwo żyjące tramwaje w Jerozolimskich. Do tego potrzebują szybkiego, pewnego i przewidywalnego dojazdu do MRD z całego ciągu Grójeckiej-Krakowskiej (jak również ŻiW, ale to osobny temat), a obecnie dostają 1, które obsługuje jedynie fragment ciągu, a przy dowolnym remoncie torów na Bródnie, Mokotowie bądź w Nabiereżnych Czełnach jest spychane do częstotliwości muchowozów 11, 14 czy 27.Flash8222 pisze:Już wolałbym 25 na trasie Annopol - Pralka
Coś z pary 7/25 (z silnym wskazaniem na 7) jest raczej do odstrzału od natychmiast i rozparcelowania między wzmocnienie 9 i wydłużenie 1.Szeregowy_Równoległy pisze:I na Pralce zostawić 1, 9 i 25, a 7 i 15 skrócić do Banacha/Narutowicza... To ma sens.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Podobno Kawęczyńska się pochlasta jak ktoś postanowi im zabrać bezpośrednią 7 do centrum. Chyba żeby dostali 22, ale ja nie jestem przekonany, czy akurat 22 powinno w ogóle egzystować.
-
Stary Pingwin
Okęcie do 7 też przyzwyczajone z 90 lat.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
25 by mieli do Kijowskiej, to by przeszło. A w ogóle takie 25 z Annopola/Wschodniego na Okęcie to ja poproszę na stałe jak coś 
Ale zachowaj przynajmniej wartości parzyste.fik pisze:Liczba wyjątków od systemu jest na tyle wysoka, że pozwolę sobie się nim nie przejmować.pawcio pisze:Nie ma takiej wartości w systemie. Jedynka co 6 na Okęcie może i mogłaby pójść ale w pakiecie trzeba by wyciąć co najmniej półtorej pary 7+15.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Siódemki to na jakimś placu Narutowicza czy Banacha nie da się upchnąć?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Teoretycznie to może mieć sens, w praktyce jakikolwiek tramwaj zjeżdżający na Narutowicza od strony Zawiszy uprzykrza życie pozostałym, bo musi czekać na swoje światło i trzyma wszystkich z tyłu. W szczycie to dość upierdliwe dla jadących na Banacha czy Okęcie.
-
Stary Pingwin
Vide skrócone 1.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
No ale zaraz. 1 na Okęcie to chyba oznacza coś w zamian na Banacha?