Taki byl zamysl, tylko troche slabo to widze - transport, czesci, no i te 25 lat czekaniaStary Pingwin pisze:Kup sobie swinga, nie będziesz musiał sieci rozciągać.
[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Optymista, jak Swingi tyle wytrzymają to stawiam wszystkim piwo!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Kiedyś DeAgostini wypuszczało magazyny z np. kawałkami szkieletu dinozaura, z każdym numerem jeden kawałek i w ten sposób można było złożyć śliczny szkielet, który dodatkowo świecił w ciemnościach. Ja bym poszedł krok dalej i do "Flesza TW" dołączał kawałek wagonu tak, żeby po 20 latach można było w ogródku postawić sobie śliczną 105
inna sprawa, że z gniazdka w domu tego nie zasilisz
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Problem oddalony w czasie to problem nieistniejący
Zawsze mozna diesla wrzucic z tylu + generatorRobertP pisze:inna sprawa, że z gniazdka w domu tego nie zasilisz
Pablo-waw pisze:Panowie, pytanie z kategorii SF. Czy jak TW sprzedaje wozy to one sa na chodzie czy tez sa unieszkodliwiane? Bo oblednie chcialbym sobie za te X lat kupic jednego i odpalic - powiedzmy tak ze 100-200 metrow toru
Piszesz pismo do TW, że chcesz tramwaj kompletny i zdatny do jazdy wraz z potrzebnymi dokumentami - wtedy taki dostaniesz. Tylko życzę powodzenia w odpaleniu 105Na po roku postoju.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Hehehe, damy radeMisiekK pisze: Piszesz pismo do TW, że chcesz tramwaj kompletny i zdatny do jazdy wraz z potrzebnymi dokumentami - wtedy taki dostaniesz. Tylko życzę powodzenia w odpaleniu 105Na po roku postoju.
Za 20 lat
-
- Kontakt:
Za 20 lat to obawiam się że trudno będzie w Warszawie zobaczyć jakąkolwiek stopiątkę
Ile w warszawskich zajezdniach przybyło w ostatnich latach miejsc postojowych dla tramwajów?
Na pewno pole wokół tokarki na Żoliborzu i trójkąt pod słupem w rogu Mokotowa. O tym wiem przez ostatnie 5 lat.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
O obu tych miejscach wiem, ale nie wiem, ile tam się mieści wozów... Na oko - w przeliczeniu na solówki - widzę ok. 35 miejsc na Mokotowie i niecałe 50 na Żoliborzu.
(A może by tak dokupić kawałek nieużytku za płotem?)
(A może by tak dokupić kawałek nieużytku za płotem?)
Po co skoro zaraz będzie Annopol?
A będzie?
Oraz - czy jest potrzebna zajezdnia akurat tam?
Oraz - czy jest potrzebna zajezdnia akurat tam?
Bez niej Wilanów nie pojedzie.