Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Po co mnożyć oznaczenia?
Chociaż w jednym kierunku, bo inaczej będzie powtórka z "17" na pętli Metro Marymont.
ZTM już się nauczył porządnie wyświetlać warianty tras, więc za osobnym numerem bym nie tęsknił. Skrócone kursy 1 jeżdżą bez problemu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież od paru miesięcy ta powtórka już jest (kończy połowa kursów 17, a 37 pozostaje w wiecznym zawieszeniu). I co, są jakieś protesty?osa pisze:Chociaż w jednym kierunku, bo inaczej będzie powtórka z "17" na pętli Metro Marymont.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przecież w ostatnich miesiącach nie było kursów skróconych na 17, bo 17 było linią słabą? 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hm, to co ja widziałem na Marymoncie? 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
17 skrócone. Ale to było tylko przez miesiąc na przełomie września i października.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to ponawiam pytanie: ile było awantur lub protestów przez tenże miesiąc?
Dla mnie jako pasażera to byłby dobry pomysł. Obecna trasa 22 na odcinku Rondo Waszyngtona - Wiatraczna wydaje się być zupełnie bez sensu.Szeregowy_Równoległy pisze:A zamiast 7 na Kawęczyńskiej 22?
Jadąc od Centrum przez M. Poniatowskiego sprawniej jest jechać prosto do Wiatracznej zamiast przemierzać 22 pustkowie Rondo Waszyngtona - Al. Zieleniecka tylko po to, żeby potem tłuc się Grochowską. Jazda Grochowską na tym odcinku za to ma sens, jeśli przesiadam się w kierunku Wiatraka/Gocławka (6, 26, 74) z czegoś jadącego przez M. Gdański (6, 28) lub Śląsko-Dąbrowski (13, 20, 23).
Podobnie w przeciwnym kierunku - jeśli chcę jechać przez Śródmieście, wybieram tramwaje jadące Al. Waszyngtona; jeżeli chcę minąć ścisłe centrum miasta, wybieram coś jadącego dalej Grochowską w stronę Wileniaka - a to 22 tutaj tak ni w pięć, ni w dziesięć... Przez kilka miesięcy jeżdżenia przez tamte rejony z linii 22 nie skorzystałem chyba ani razu.
Liczyłem, że to 3-4 brygady przy 4 minutach. Ilokierunkowe by nie były.fik pisze:A ma to jakiekolwiek merytoryczne uzasadnienie? Do tej pory uzasadnieniem dla połowy 1 na Narutowiczu był brak dwukierunków, co teraz będzie wymówką?pawcio pisze: Jeszcze tydzień musisz poczekać.
Za Włodarzewską byłoby miejsce na przelotkę i tor odstawczy.Stary Pingwin pisze:Banacha zastąpiła starą pętlę ( pod pomnikiem), ale miasto rozrosło się na południe. Korotyńskiego chyba jest akurat, ewentualnie w lewo do Jasielskiej.
ŁK
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
To już nie lepiej wtedy taką przelotkę przy PKP Rakowiec jakoś zrobić? Pytanie czy jest miejsce.
Tam już chyba dalej nie ma, do wiaduktu są trawniki przy torach tylko szerokie.
ŁK
Co wy z tym Korotyńskiego? Wystarczy linii z pralki, poza tym naprawdę Banacha potrzebuje czegoś poza jadącymi donikąd (
) autobusami.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
fik pisze:Ja widzę to tak: na Banacha silne 15 (...) i słabe 25; na Okęcie supersilne 9 i silne 1. 7 i 14 do piachu.
osa pisze:Nadal nie jestem przekonany, że obok supersilnej "9" i silnej "1" na Okęciu byłoby jeszcze potrzebne 25.
Dziad swoje, baba swoje.