Konkurs na projekt nowych przystankĂłw dla Warszawy
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przejrzałem sobie pozostałe nagrody i wyróżnienia i żaden projekt mnie nie zachwycił... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Za stroną http://www.przystanek.warszawa.pl :MZ pisze:Tylko zobaczyć? A może wypadałoby także dać wypowiedzieć się samym zainteresowanym?
"We czwartek 12.10.2006 o godzinie 17.00 w sali Warszawskiej PKiN odbędzie się dyskusja pokonkursowa."
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A skąd ta pewność?Flash8222 pisze: Na osobnym słupku będzie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No to mnie uspokoiłeś. Mam nadzieję, że wybiorą bardziej szerszą i osłoniętą. Przecież to by była jakaś hekatomba z takim oszkleniem...Plesim pisze:Są różne wersje tej wiaty. Różnią się szerokością głębokością i co najważniejsze tym, że występują także w wersji osłoniętej z trzech stron.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- MeWa
- Cukiereczek
zresztą Jury zwróciło uwagę na kwestie poruszane przez użytkowników:
2. Podatność na zarysowania, zagięcia, zniszczenia krawędzi zadaszenia i ścianek bocznych oraz innych elementów wiaty;
3. Dobór materiału dachowego (i ściennego), z przeanalizowaniem zalet, wad i kosztów szkła lub tworzywa, w odniesieniu do produkcji i eksploatacji;
4. Ograniczenie nasłonecznienia wiaty poprzez zmniejszenie transparentności dachu;
5. Odprowadzanie wody z dachu w warunkach zimowych;
6. Nieco nadmierne otwieranie wiaty, co może skutkować przewiewaniem przestrzeni pod dachem i zalewaniem chroniących się przed deszczem pasażerów;
7. Opracowanie taniej metody osiągnięcia dwupłaszczyznowego gięcia materiału na narożach łączących dach ze ściankami bocznymi;
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]