Mogłoby śmiało kursować co 12/15/12//15
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Osa na blogu podaje ciekawe propozycje ZTM dot. autobusów w rejonie Ursus-Bemowo. Bardzo cieszy 220 (chociaż winno być 106) z Nowego Bemowa przez Lazurową, 4 Czerwca i Skorosze oraz Opacz na Pralkę
Szkoda, że tylko co kwadrans
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Mnie również 220 bardzo się podoba
Nawet mniej więcej takie propozycje trasy tutaj padały (zarówno moje jak i jeszcze paru osób). Ciekawe czy ZTM wykorzystał czy po prostu wpadł na to samo, tak czy inaczej bardzo to cieszy 
Spokojnie, jeśli się przyjmie (a myślę że tak), to zawsze można dać częściej. Ciekawe jaki tabor będzie ? Obstawiałbym 12 m (na początek).Kleszczu pisze:Szkoda, że tylko co kwadransMogłoby śmiało kursować co 12/15/12//15
![]()
Ale zawijasy na końcu trasy 177 o.o
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Inaczej się niestety nie daadner pisze:Ale zawijasy na końcu trasy 177 o.o
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
A nie prościej by było z zawrotką na rondzie za przejazdem ? I przystanki byłyby bliżej stacji i mogłoby nawet być szybciej.Kleszczu pisze:Inaczej się niestety nie daadner pisze:Ale zawijasy na końcu trasy 177 o.o![]()
Skoro 220 ma być linią która na części trasy pokrywa się ze 177 to po co tworzyć linię 220 w relacji Nowe Bemowo - P+R Al. Krakowska. Czy nie wyszłoby na to samo gdyby 177 zostało skierowane na trasę Pralka - Nowe Bemowo bez uruchamiania 220?
A co lokalne relacje w Ursusie załatwi? 
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
marko80 pisze:Skoro 220 ma być linią która na części trasy pokrywa się ze 177 to po co tworzyć linię 220 w relacji Nowe Bemowo - P+R Al. Krakowska. Czy nie wyszłoby na to samo gdyby 177 zostało skierowane na trasę Pralka - Nowe Bemowo bez uruchamiania 220?
177 musi pozałatwiać lokalne relacje w Ursusie, ubieranie w nie linii obwodowej mija się z sensem
Rzuciłbym pomysłem:
177
Ja wiem, że potworek - ale lokalnie powinien się sprzedać. Do tego 129 wyprostowane przez Globusową i 206 do piachu.
W samym Ursusie oczywiście powinno dojść 178 puszczone prosto Spisaka do PKP Ursus i wyciągnięcie 129 z PKP do pętli na Regulskiej.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ale po co 177 na PKP Gołąbki
Przecież samo 194 tam wystarcza.
Bo chyba nie chcesz go stamtąd wycofywać
Pozdrawiam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jakbyś mnie nie znałrudy pisze:Ale po co 177 na PKP GołąbkiPrzecież samo 194 tam wystarcza.
177 tamże aby zapewnić połączenie z Ratuszem - bo oczywiście 194 powinno zostać skrócone do trasy Cm. Wolski - Niedźwiadek (z podbiciem do 7,5/12/10//12), a z PKP Gołąbki do PKP Niedźwiadek powinno pojechać jakieś 2xx (10/15/12//15).
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
No to trzeba było od razu przypomnieć o tej dwusetce oraz o podbiciu 194 na skróconej trasie.
Stary jestem, to i zapomniałem o tych niegdysiejszych propozycjach.
Niemniej to Twoje 177 jest strasznym potworkiem i chyba mogłoby nie zahaczać o Niedźwiadek (skoro jest 194 w relacji do Ratusza), tylko z Jagiełly skręcać od razu w Lalki i jechać na drugą stronę torów. Zostawiłbym także je na Spisaka.
Rozumiem też, że 129 obsłużyłoby Prażmowską
Niemniej to Twoje 177 jest strasznym potworkiem i chyba mogłoby nie zahaczać o Niedźwiadek (skoro jest 194 w relacji do Ratusza), tylko z Jagiełly skręcać od razu w Lalki i jechać na drugą stronę torów. Zostawiłbym także je na Spisaka.
Pozdrawiam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
rudy pisze:No to trzeba było od razu przypomnieć o tej dwusetce oraz o podbiciu 194 na skróconej trasie.Stary jestem, to i zapomniałem o tych niegdysiejszych propozycjach.
Ale ono zahacza o Niedźwiadek ze względu na dojazd na bazarek na Gierdziejewskiego, nie ze względu na Ratusz
Spisaka - do dyskusji. Na końcu Sosnkowskiego jest Tesco i Lidl, które są odcięte od komunikacji autobusowej z Ursusa. Oczywiście 129 obsługiwałoby ZP Prażmowska.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Na bazarek jest jeszcze z Niedźwiadka 197 obsługujące ZP Warszawska i od biedy 187 do ZP Lalki. I to powinno być wystarczające.
Tesco i Lidl generują raczej ruch samochodowy i nie przypuszczam, by puszczenie tamtędy rzadkiego autobusu miało to zmienić.
Swoją drogą, gdzie miałby być ten łącznik Sosnkowskiego - Starodęby
Za Lidlem, a przed Alejami 
Tesco i Lidl generują raczej ruch samochodowy i nie przypuszczam, by puszczenie tamtędy rzadkiego autobusu miało to zmienić.
Swoją drogą, gdzie miałby być ten łącznik Sosnkowskiego - Starodęby
Pozdrawiam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
rudy pisze:Na bazarek jest jeszcze z Niedźwiadka 197 obsługujące ZP Warszawska i od biedy 187 do ZP Lalki. I to powinno być wystarczające.
W sumie słusznie! W takim razie spokojnie 177 przez Jagiełły
Kiedyś była opcja, że między Lidlem i alejami.rudy pisze: Tesco i Lidl generują raczej ruch samochodowy i nie przypuszczam, by puszczenie tamtędy rzadkiego autobusu miało to zmienić.
Swoją drogą, gdzie miałby być ten łącznik Sosnkowskiego - StarodębyZa Lidlem, a przed Alejami
Argumuenty mnie przekonują - może być zatem Spisaka
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ciekawe, czy nadal jest to rozważane.Kleszczu pisze: Kiedyś była opcja, że między Lidlem i alejami.
A co do zmian w Ursusie, to warto chyba pisać do ZTM
Pozdrawiam