W sensie zielone czesciej, niz raz w cyklu? Wszedzie tam, gdzie jest skuteczny priorytrt lokalny.Kelly pisze:To chyba w sumie tutaj się nada. Gdzie następują powtórzenia światła takie jak przy Radiowej/Powstańców np?
Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jerozolimskie x Plater w kierunku centrum; pl. Zawiszy dla 1 jadącej w stronę ronda Daszyńskiego. Obie sygnalizacje to stałoczasówki.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W staloczasowkach to jeszcze orzejazd ukosny na Kole (zeby to zauwazyc, to trzeba wiedziec jednak, ze jest to scisle skoordynowane z Ksiecia Janusza)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tam nie ma dodatkowej fazy. Pała dla tramwaju następuje szybciej jeśli nie ma lewoskrętów w Emilii Plater, bo wtedy faza dla lewoskrętu jest pomijana. Ale to nie jest dodatkowa faza.KwZ pisze:Jerozolimskie x Plater w kierunku centrum;
A w przeciwnym kierunku? Czy coś się zmieniło odkąd to pamiętam?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A dla jadących od centrum to nie wiem jak jest. Bo nie pamiętam sytuacji w której nie byłoby chętnych do skrętu w lewo.
Poza tym ruszając z Centrum zawsze wyrabiasz się na pionowe przy Emilce.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie zawsze. Czasem będąc w połowie dystansu dostajesz już kocie oczy.
Niechaj spłonie w piekle ten, kto włączył światła na 11 listopada. Ruszam z Żaby, przez Szwedzką przejeżdżam, ale na przystanek przy Bródnowskiej nie wjeżdżam, chociaż mam światło. Samochody stoją i nie mogą jechać, bo za przystankiem jest czerwone. W końcu wjeżdżam na przystanek. Stoję oczywiście dłużej niż jest to potrzebne, bo światło mnie trzyma. Ruszam, ale zaraz się zatrzymuję. Kowieńska podaje minusa idealnie, żeby tramwaj musiał stać. Ruszam z Kowieńskiej, pędzę, gnam i znowu dupa. Do Inżynierskiej dojeżdżam idealnie na początek minusa. W drugą stronę jest trochę, ale tylko trochę lepiej. Start z Inżynierskiej i stop przy Ratuszowej. Do przystanku włącznie OK, ale przed Szwedzką trzeba się zatrzymać i poczekać. Ze Szwedzkiej się rusza i przed wjazdem na Żabę znowu trzeba poczekać. I nie, że stanąć, powiedzieć "Chwała inżynierom od sygnalizacji" i ruszyć. Czeka się tyle, że można autorów tego cuda obrazić do trzeciego pokolenia wstecz.
Niechaj spłonie w piekle ten, kto włączył światła na 11 listopada. Ruszam z Żaby, przez Szwedzką przejeżdżam, ale na przystanek przy Bródnowskiej nie wjeżdżam, chociaż mam światło. Samochody stoją i nie mogą jechać, bo za przystankiem jest czerwone. W końcu wjeżdżam na przystanek. Stoję oczywiście dłużej niż jest to potrzebne, bo światło mnie trzyma. Ruszam, ale zaraz się zatrzymuję. Kowieńska podaje minusa idealnie, żeby tramwaj musiał stać. Ruszam z Kowieńskiej, pędzę, gnam i znowu dupa. Do Inżynierskiej dojeżdżam idealnie na początek minusa. W drugą stronę jest trochę, ale tylko trochę lepiej. Start z Inżynierskiej i stop przy Ratuszowej. Do przystanku włącznie OK, ale przed Szwedzką trzeba się zatrzymać i poczekać. Ze Szwedzkiej się rusza i przed wjazdem na Żabę znowu trzeba poczekać. I nie, że stanąć, powiedzieć "Chwała inżynierom od sygnalizacji" i ruszyć. Czeka się tyle, że można autorów tego cuda obrazić do trzeciego pokolenia wstecz.
Skręty przez torowisko powinny być osygnalizowane bezkolizyjnie. Zwłaszcza w takich miejscach jak to.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo oczekiwanie, że kierowcy się upewnią zanim skręcą to zbyt wiele. Trzeba wydzielić osobną fazę (dwie fazy nawet) i zakorkować wszystko jednocześnie spowalniając tramwaje.
Naprawdę na Odlewniczej nie ma czasu na wydzieloną fazę?
Tam nie ma miejsca na wydzielenie skrętów. Tramwaje musiałyby dostać własną fazę odrębną od fazy samochodowej na wprost, do której dopięte muszą być oba skręty. Ile czasu dostanie tramwaj?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
gfedorynski
Wiele razy różni znajomi tłumaczyli mi, że to jest absolutnie technicznie niemożliwe. A dziś znów widziałem na własne oczy, jak paliło się zielone razem z czerwonym - na wszystkich sygnalizatorach, więc to nie zwarcie na poziomie oprawy - na skrzyżowaniu Żelaznej i al. Solidarności.
3 sekundy wystarczy, jeśli jest priorytet z detekcją.