Dobrze, że Osa nie przesiadał się tam w porannym szczycie, gdy jest jeszcze gorzejautobusczerwony.blox.pl pisze:Zapadła cisza nad audytem (dlaczego wszystkie kontrole określane są teraz tym słowem) oznakowania w II linii metra. Po jej otwarciu 8 marca 2015 r. urzędnicy przyznali, że w niektórych miejscach jest ono niekompletne albo wprowadza pasażerów w błąd.
(...)
A może nasi urzędnicy wahają się, by pokazać tę drogę wszystkim pasażerom, bo w przejściu robi się tłoczno.
[M2] Otwarcie i eksploatacja
Moderator: JacekM
Osa przejechał się M2 i popełnił u siebie na blogu notkę:
Również ciekawi mnie co będzie działo się w łączniku po przedłużeniu...
Cóż... O ile mi wiadomo, to teza wysunięta przez osę odnośnie łącznika jest bliska prawdy. Gorzej, że w metrze nie wiedzą (albo bezpieczniej napiszę: nie wiedzieli jakieś 3 tygodnie temu) jak wyjść z tej sytuacji patowej.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Czy ktoś wie, co się stało, że na stacji Świętokrzyska przy wyjściu wschodnim od bodaj miesiąca nie działa jeden ciąg schodów z peronu do przejścia podziemnego?
Czy można gdzieś znaleźć rozkład jazdy linii metra, szczególnie M2?
Bywa to irytujące, zwłaszcza w weekendy, jak ucieka metro sprzed nosa i trzeba czekać 7 minut.
Wiem, że są rozkłady na aplikacjach jakdojade i transportoid ale nie wiem na ile są prawdziwe i skąd oni je mają.
Bywa to irytujące, zwłaszcza w weekendy, jak ucieka metro sprzed nosa i trzeba czekać 7 minut.
Wiem, że są rozkłady na aplikacjach jakdojade i transportoid ale nie wiem na ile są prawdziwe i skąd oni je mają.
Dla publiki istnieje tylko rozkład częstotliwościowy. Nie wiem czemu. Możesz najwyżej odwikłać z godzin zmian czasów następstw.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Przy okazji. Co to znaczy?
- ok. godz. 15:05, 15:16, 15:22, 15:28 od poniedziałku do piątku, odjazd pociągu z odstępem ok.6 min.
Z której stacji i w którym kierunku? Obstawiam majstrowanie przy skracaniu obiegów.
Z (prawie) każdej. Znaczy minuty są różne...
http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=2035&i=317&l=1&m=1
I to akurat pod tabelką, gdzie o 15:01 się zmienia częstotliwość z 6 na 3.
http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=2035&i=317&l=1&m=1
I to akurat pod tabelką, gdzie o 15:01 się zmienia częstotliwość z 6 na 3.
Chodzi o to że to są pewnie godziny włączania pociągów na popołudniowy szczyt. Na pewno takie coś się dzieje na stacji Stadion. Dlaczego tyle to trwa, to nie wiem, bo przełożenie zwrotnicy i ustawienie przebiegu w metrze powinno trwać chwilkę.

Jakby nie pocięto tak drastycznie międzyszczytu na M2 to by nie trzeba było tyle włączeń robić po południu...
Wygląda na trzy włączenia dodatków od Stadionu i jednego z Wileńskiego. Przy czym w trakcji naziemnej z tradycyjnymi rozkładami jazdy tak chamskiego rozwiązania nie widziałem od co najmniej jakichś 10 lat a widywałem rozkłady linii 9 co 3 minuty.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Niech sobie będą, ale po cholerę pisać, że jest 'co 3 od 15:01', ale z dopiskiem, że tak naprawdę 'co 6 do 15:28'? Przecież to jest kompletnie bez sensu.
A czy jest możliwość zobaczenia tych rozkładów nie dla publiki?KwZ pisze:Dla publiki istnieje tylko rozkład częstotliwościowy. Nie wiem czemu. Możesz najwyżej odwikłać z godzin zmian czasów następstw.
Czy jest też gdzieś możliwość dostępu do informacji o wszystkich WOSach na liniach metra. Pytałem się o to kiedyś, pewnie się nic nie zmieniło niestety.
Swoją drogą, ciekawe by było jak by były kursy metra które by liniowo zmieniały trasę z linii M2 na M1.
Ostatnie to jest praktycznie niemożliwe. Łącznik jest jednotorowy i jazda S > W wymaga przecięcia przeciwnych kierunków (N > S na M1 i W > E na M2). Łącznik jest w ogóle dopuszczony do ruchu z pasażerami?