Nowoczesny tabor tramwajowy w Europie
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
Więcej zdjęć prototypu 126N Newagu: http://www.rynek-kolejowy.pl/31665/Tak_ ... Newagu.htm
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Ciekawe komu uda się to wcisnąć.MeWa pisze:Więcej zdjęć prototypu 126N Newagu: http://www.rynek-kolejowy.pl/31665/Tak_ ... Newagu.htm
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Olsztyn?
Ale fakt, po tych zdjęciach to tramwaj ten nie powala ani w środku (dużo podestów, czy na pierwszy rzut oka w ogóle takie "tanie wykończenie") ani na zewnątrz. No ale to prototyp, także liczę, że jeszcze lifting przejdzie. Szczególnie przód taki byle jaki.
Ale fakt, po tych zdjęciach to tramwaj ten nie powala ani w środku (dużo podestów, czy na pierwszy rzut oka w ogóle takie "tanie wykończenie") ani na zewnątrz. No ale to prototyp, także liczę, że jeszcze lifting przejdzie. Szczególnie przód taki byle jaki.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Może kogoś zainteresuje, wrzuciłem parę zdjęć z Midland Metro, czyli tramwaju jeżdżącego między Birmingham a Wolverhampton: (link).
Jeżdżą tam dość nowe CAF-y, ciekawe czy w naszym przetargu na 45 dwukierunków oferowali coś podobnego...
Jeżdżą tam dość nowe CAF-y, ciekawe czy w naszym przetargu na 45 dwukierunków oferowali coś podobnego...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Czysta gdybologia - co by było gdyby nie złożyli najdroższej i do tego niespełniającej wymogów SIWZ oferty
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
- Kontakt:
Drezno zamawia nowe tramwaje o szerokości 35 centymetrów większej niż dotychczas. Czy czysto hipotetycznie, w Warszawie byłaby możliwa zmiana skrajni? Tabor o szerokości 2,65m byłby trochę przestronniejszy niż obecny, o 20 centymetrów węższy.
Niby różnica nieduża, ale chyba trzeba by było zwężyć słupy i przystanki w całym mieście. Trambuspas na alei Solidarności na przykład ma nominalnie odpowiednią szerokość, ale torowisko jest odsunięte względem środka, żeby odstęp między przystankiem, a tramwajem był jak najmniejszy. Zapewne mnóstwo syfu by z tym było, choć niezmiernie zazdroszczę Olsztynowi tramwajów z podwójnymi rzędami siedzeń, z których każdy naprawdę może zastąpić dwa autobusy, nie tak jak warszawskie bydłowozy.
Coś mi chodzi po głowie że na Marszałkowskiej jest większa skrajnia budowlana linii tramwajowej niż gdzie indziej w mieście. Albo była na etapie projektowania linii, bo teraz to pewnie choćby od strony przystanków jest jak wszędzie.