Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Stary Pingwin
Bo ludzie wchodzą na jezdnię?Glonojad pisze: A za to, co się dzieje na Piotrkowskiej, to się należy prokurator.
BTW: nie odnotowałem w pamięci żadnego wypadku z udziałem pieszych na tych przystankach (pamiętam jedynie, że krótko po oddaniu do użytku ulicy po remoncie jakiś taksówkarz w nocy zniszczył podwozie, bo jadąc za szybko "nie zauważył" wyniesienia...)
Taksówkarz jechał za szybko

Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Przy Górczewskiej nie byłem z tydzień więc może się teraz zmieniło. A co do reszty trasy to jeśli na Radiowej przejadę na "zielonym" razem z samochodami jest dobrze i czasu wystarcza ale jeśli przejadę na tym dodatkowym po lewoskręcie to zdarza się, że dostaję poziome przy Hery a i przy Kazubów też wtedy bywa różnie. Oczywiście nie za każdym razem tak się dzieje ale zdarza się.Glonojad pisze:Przy Górczewskiej, jesli juz, to pol cyklu z 50% prawdopodobnienstwem, a na poprzednich nie ma prawa nic się rozjechachac. Sorry, ja naprawdę tę trasę znam, 4 minuty jest dość, jeśli 184 ma bez żadnego priorytetu 5.
A za to, co się dzieje na Piotrkowskiej, to się należy prokurator.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ma prawa. Każdy taki przypadek to jest błąd działania algorytmu. Prosiłem, błagałem - zgłaszać.drobert pisze: Przy Górczewskiej nie byłem z tydzień więc może się teraz zmieniło. A co do reszty trasy to jeśli na Radiowej przejadę na "zielonym" razem z samochodami jest dobrze i czasu wystarcza ale jeśli przejadę na tym dodatkowym po lewoskręcie to zdarza się, że dostaję poziome przy Hery a i przy Kazubów też wtedy bywa różnie. Oczywiście nie za każdym razem tak się dzieje ale zdarza się.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ok, ale czy do zgłoszenia kwalifikuje się przypadek kiedy dostaję minusa przed nosem czy przypadek kiedy muszę się zatrzymać na chwilę bo zdarza się, że postój trwa kilka sekund i czy to też jest błędem?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Błędem jest każdy postój poza przystankiem co do zasady, poza północnym wlotem Górczewskiej gdzie jest na to 50% szansy (na ciągu są dwie wiązki, ale na tym skrzyżowaniu niedałosie) oraz południowym wlotem Czumy (który ma prawo przytrzymać, jeśli nie ma szansy na zielone ani dla 10, ani dla 11 - jeśli którakolwiek wiązka jest, to puszcza bezwzględnie).
Minus przed nosem jest w tej skali wielbłądem.
Co do zasady - jest wątpliwość, zgłaszać. Najwyżej będzie odpowiedź że tak musiało być. Lepiej w tą stronę.
Minus przed nosem jest w tej skali wielbłądem.
Co do zasady - jest wątpliwość, zgłaszać. Najwyżej będzie odpowiedź że tak musiało być. Lepiej w tą stronę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dyskusja powinna chyba trafić do priorytetów. W jaki sposób zgłaszać? PW? I może żeby nie było nieporozumień to najlepiej jak byś podał na jakie odcinki można się skarżyć 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Drobiazg, ale: miałem dzisiaj bardzo wczesną 9. Wyjazd z R-1 o 3:46. Na Okęcie dojechałem w samotności, co mnie odrobinę zdziwiło, ale tylko odrobinę, bo założyłem, że jadę tak wcześnie po to, żeby wcześnie z Okęcia ruszyć i chętnych zabrać. Z Okęcia do Wawelskiej również jechałem sam i to mnie zaciekawiło, bo zerowa frekwencja w linii 9 to o żadnej porze nie występuje. Ale już wiem czemu jechałem na pusto. Trzy minuty przed brygadą, którą dziś miałem, z Okęcia jedzie N88. I jedzie szybciej niż tramwaj. Nie byłaby godną rozważenia opcja z późniejszym rozpoczęciem pracy brygady i jazdą z zajezdni od razu na Gocławek? Z paroma motorniczymi zdążyłem pogadać, wszyscy zgodnie twierdzą, że odcinek R-1 - Okęcie - okolice Narutowicza tą brygadą (to pierwszy wyjazd, więc kto miał, ten zapamiętał, że miał) pokonuje się na pusto.
To na rozruch poranny. Chciałbyś taki zaspany z Narutowicza ruszać?
ŁK
Na zaspanie chyba jednak pomogłoby bardziej 10 min więcej snu. A jazda na Okęcie i z powrotem to 40.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Myślisz, że jest różnica, czy idzie się wyjechać o 3:46 czy o 4?
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie uwierzycie, ale mi naprawdę nie chodziło o to, że musiałem wcześnie wstać. Nie mam z tym problemu. Generalnie lubię poranne zmiany. Chciałem tylko zwrócić uwagę na bezsensownie jeżdżący tramwaj który wiezie powietrze. A jeśli faktycznie ma nie jeździć na pusto i jednocześnie musi na to Okęcie jechać (moim zdaniem nie musi, autobusy wystarczają o tej porze), to może opóźnienie wyjazdu z zajezdni oraz odjazdu z Okęcia o, powiedzmy, 10 minut byłoby niegłupie? Na Okęcie jechałoby to praktycznie w pół taktu nocników, a z powrotem też ponad 10 minut po nocnym, więc byłaby szansa, żeby ten kurs komukolwiek się przydał.
Ja myślę, że po prostu ta brygada mogłaby zaczynać 4:37 na pl. Narutowicza. Już wystarczy, że zjazdy są o jakichś dzikich porach.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A dla mnie to ten Narutowicz to też przesada. Albo od Zawiszy na Gocławek, albo na Okęcie, ale skoordynowane z nocnymi.