Wyświetlacze
-
Wiesz, trasa ich tramwaju jest krótsza niż u nas 31, to muszą deskę czymś wypełnić.
U nas 2 na początku też miała Pstrowskiego, Kasprowicza, Nocznickiego, Kasprowicza, Pstrowskiego, Most MSC. Na desce dużo, a tylko 4 przystanki.
U nas 2 na początku też miała Pstrowskiego, Kasprowicza, Nocznickiego, Kasprowicza, Pstrowskiego, Most MSC. Na desce dużo, a tylko 4 przystanki.
miłośnik 13N
System od R&G (taki jak w Tramino), drugi - instalowany w autobusach - autorstwa SiMS - różni się jedynie zastosowaną czcionką . Jedyne, czego brak, to nazwy ulic.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Ale nadal są błędy - już nawet przestałem je zauważać, ale ostatnio w kleszczowym Urbino 18, na bocznych koralach za szybko przeskakiwały przystanki (sekwencja "Następny przystanek..." była nieraz w ogóle pominięta, nieraz pojawiała się tylko na dwie sekundy), ale zapowiedzi głosowe były w porządku... W każdym razie NovaMedia w tramwajach sprawuje się ciut lepiej niż w autobusach, tak na moje oko.Tyrystor pisze:Jechałem wczoraj jednym z najnowszych Urbino 18,
Czy to jakaś zmiana w MZA, dziwna konserwacja systemu, czy żarcik admina? Przed chwilą w 1547 na ekranach leciał teledysk Foo Fighters.
Edit: A w 1522 Adela śpiewa bezgłośnie swoje Hello
Edit: A w 1522 Adela śpiewa bezgłośnie swoje Hello
MotorMan
W 1525 leci trailer filmu "the secret life of pets" i "alvin:road chip" xD
Edit: Foo fighters i Adele też, wszystko zapętlone.
Edit: Foo fighters i Adele też, wszystko zapętlone.
Czy ktoś mi może wyjaśnić następujące zjawisko: dziś o 19:12 na Pl. Na Rozdrożu w kierunku Politechniki widziałem 411 z napisem na wyświetlaczu czołowym:
METRO POLITECHNIKA
KURS SKRÓCONY
Jeśli 411 zawsze jeździ do Politechniki, to jaki on jest skrócony? Dlaczego na wyświetlaczu widać taki napis? Nie wprowadza on pasażerów w błąd (tych, którzy czytają coś więcej niż numer linii)?
METRO POLITECHNIKA
KURS SKRÓCONY
Jeśli 411 zawsze jeździ do Politechniki, to jaki on jest skrócony? Dlaczego na wyświetlaczu widać taki napis? Nie wprowadza on pasażerów w błąd (tych, którzy czytają coś więcej niż numer linii)?
Przeczuwam że to coś z Kleszczowej jadące do przystanku 02 (w al.Armii Ludowej) i stamtąd już na zajezdnię jako PT.
Ale to nie jest kurs skrócony, bo na Politechnice się zatrzymuje i wysadza pasażerów. Czy wobec tego kursy "k" na 520 stające nie na tym Marysinie co zwykle, też mają na czole napis "Marysin kurs skrócony"?Wiliam pisze:Przeczuwam że to coś z Kleszczowej jadące do przystanku 02 (w al.Armii Ludowej) i stamtąd już na zajezdnię jako PT.
O tyle jest, że zalicza w MPoli tylko jeden słupek, podczas gdy normalny kurs dwa (wiata na Waryńskiego i słupek kawałek dalej). Generalnie to wiadomo że to jest głupota.
Widziałem dzisiaj bufet, który na bocznym wyświetlaczu (tylko tym bliżej przodu) miał numer linii dwa razy.
Wyglądało to mniej więcej tak
17 Tarc17min K
Przy czym 'Tarchomin Kościelny' się przewijało, a obie '17' trwały nieruchomo.
Co to się musi zepsuć, żeby takie objawy były...
Wyglądało to mniej więcej tak
17 Tarc17min K
Przy czym 'Tarchomin Kościelny' się przewijało, a obie '17' trwały nieruchomo.
Co to się musi zepsuć, żeby takie objawy były...
Może każdy segment wyświetlacza ma jakąś logikę i przypisany adres i temu środkowemu "uwidziało się" że ma adres 0
-
- Kontakt:
Może ktoś wie, dlaczego przystanki Dw. Centralny i Lotnisko Chopina w autobusach R-3 „Ostrobramska” więcej nie są podawane w dwóch językach?
188 LOTNISKO CHOPINA i tyle...
525 DW. CENTRALNY i tyle...
188 LOTNISKO CHOPINA i tyle...
525 DW. CENTRALNY i tyle...
Miejskie Zakłady Autobusowe sp. z o.o.
R-1 "Woronicza"
Oddział Przewozów
ul. Woronicza 29
R-1 "Woronicza"
Oddział Przewozów
ul. Woronicza 29
Wypraszam sobie.. Mój gada w dwóch językach!