Problemy komunikacyjne Służewca
Moderator: Wiliam
Przesunąć coś z 401 na 402. Tyle tego na 401 wypuścili że nikt nie zauważy .Paweł D. pisze:Pewnie autor tego pomysłu nie spojrzał na mapę. A i o komunikacji też ma niewielkie pojęcie.mb112 pisze:W komentarzach na Gazecie był pomysł, żeby może 402 wydłużyć do Lotniska (przez S79). I to by chyba miało sens, czasowo byłoby pewnie podobnie i większy byłby z tego pożytek niż z tych zawijasów po Służewcu.
Owszem, puszczenie linii przez ŻiW i Sasanki jest jakimś pomysłem, ale brygadowo wyjdzie na plus.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Ależ to dobry pomysł. I hasło "łączymy Marysin z lotniskiem". Why not
Tylko trzeba to było zrobić od razu, zamiast alpejskich kombinacji i zakrętasów.
Tylko trzeba to było zrobić od razu, zamiast alpejskich kombinacji i zakrętasów.
Zwłaszcza to lotnisko jest niezbędne.
Przypuszczam, że większość ludzi na tym przystanku nie ma pojęcia, gdzie jest Wynalazek. Serio mówię.adner pisze:Ach, ten zwodniczy napis na autobusie 402 WYNALAZEK sugerujący, że autobus jedzie na MarysinGeorg pisze: A wsiadają? Nie ma jakiegoś wyraźnego oznaczenia na przystanku?
-
Emyl pisze:Wtedy by nie było przystanku przy przy PKP Służewiec w kierunku Marysina. Chyba, że powrót przez Sasanki...
Dlaczego by nie było? Na S79 jest przystanek nówka sztuka ba! nawet z wiatą i ławką większą niż metr, a no i prowadzi do niego piękna, nowa i (co ważne ) zadaszona 300 metrowa kładka...
A tak poważnie, raczej nikt na to nie pójdzie bo z pkp służewiec na lotnisko jest SKM/KM i nie ma co dublować tego odcinka autobusem.
To już bardziej pożyteczne będzie utworzenie kolej-bus pasa w tamtym miejscu ze wspólną stacją.hooligan83 pisze: Dlaczego by nie było? Na S79 jest przystanek nówka sztuka ba! nawet z wiatą i ławką większą niż metr, a no i prowadzi do niego piękna, nowa i (co ważne ) zadaszona 300 metrowa kładka...
No też bym się tego spodziewał(z resztą nie wiem co to 402 ma rzeczywiście na wyświetlaczu). Niemniej jednak Marysin to nie jestMichalJ pisze: Przypuszczam, że większość ludzi na tym przystanku nie ma pojęcia, gdzie jest Wynalazek. Serio mówię.
Jeszcze więcej takich nazw na wyświetlaczach. Wynalazek, Znana...MichalJ pisze:Przypuszczam, że większość ludzi na tym przystanku nie ma pojęcia, gdzie jest Wynalazek. Serio mówię.adner pisze: Ach, ten zwodniczy napis na autobusie 402 WYNALAZEK sugerujący, że autobus jedzie na Marysin
Objazdy związane z budową metra mogłyby być okazją, żeby to jednak zmienić. Ale nie na Ulrychów, skoro kiedyś będzie Metro Ulrychów, tylko na Jelonki.
Nie tylko za torami, tutaj, gdzie Znana też są Jelonki.
Cieszmy się że sanktuarium nie ma w okolicy
A wracając do tematu...
A wracając do tematu...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A wracając do tematu - czy może ktoś powiedzieć jak kształtuje się zapełnienie 317 na 17 Stycznia i na dalszym odcinku do pętli na Okęciu?Wiliam pisze:Cieszmy się że sanktuarium nie ma w okolicy
A wracając do tematu...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel