Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciekawe, co by się działo na Puławskiej i całym Mokotowie, gdyby nagle zlikwidować tą "linię drugiej kategorii".
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Colony
- Kontakt:
Odpowiedź jest prosta. Chcieliście tego 160 (w domyśle: grupa z Targówka, która go wywalczyła) to się do niego przesiądźcie. Bo podobno jest puste... Było milion razy tutaj tłumaczone, że coś za coś. Nie byłoby nowego 160 to pewno nie byłoby cięć na 517. Kompromituje się ten kto nie potrafi tej zależności zauważyć.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Zwłaszcza ja się przesiądę do 160 z pociętego 406. Ostatnio coś bardzo bronisz ZTMColony pisze:Odpowiedź jest prosta. Chcieliście tego 160 (w domyśle: grupa z Targówka, która go wywalczyła) to się do niego przesiądźcie. Bo podobno jest puste... Było milion razy tutaj tłumaczone, że coś za coś. Nie byłoby nowego 160 to pewno nie byłoby cięć na 517. Kompromituje się ten kto nie potrafi tej zależności zauważyć.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Tylko 709 ( jak i 189) w Weekendy mają tyle samo osób siedzących co stojących nad nimi. Tam powinno się poprawić częstotliwość w Weekendy bo jest na to popyt.reserved pisze:To ja może odpowiem. Nie jesteś człowiekiem 2 kategorii, tylko linia, którą jeździsz jest drugiej kategorii. Chociaż jak patrzę na ZTM to chyba jednak nawet nie pierwszej kategorii ale ponad wszystko.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Colony
- Kontakt:
A ja uważam że bronię logiki myślenia. Targówek niestety załatwił się na własne życzenie z tym 160 i nie mówię tu o waszej winie zbiorowej, ale o określonych osobach, których lobbing doprowadził do tej sytuacji. Pokłosiem tego (brak brygad i nadpodaż) jest pocięcie innych relacji, które wożą pasażerów w tym samym kierunku. W tym wypadku obrywają pasażerowie, którzy jeżdżą w kierunkach podobnych, ale jednak nie do Centrum. I wiadomo, że jest tak, że zawsze ktoś straci. W większości przypadków jest tak, że dzielnica sama się załatwia poprzez uleganie głupim naciskom i ZTM idzie za dzielnicą, a inni za to cierpią. Problem w tym, że ZTM jest tu bardziej czynnikiem pośrednim niż winowajcom. Innymi słowy, uderza was polityka, a nie fantazja trasowców z Dzielnej.JacekM pisze:Zwłaszcza ja się przesiądę do 160 z pociętego 406. Ostatnio coś bardzo bronisz ZTM
Swoją drogą ja tez bym chciał 507 co 15 w weekendy kiedy Gocław się do niego nie mieści sobotami, ale cóż poradzić.
P.S. A z jakiego przystanku na Targówku nie licząc Rogowskiej i Cmentarza Bródnowskiego nie masz dostępu do 160?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Kurde, mieszkamy w innych wymiarach chyba. W moim 406 jeździ też gdzieś poza TargówekColony pisze:A ja uważam że bronię logiki myślenia. Targówek niestety załatwił się na własne życzenie z tym 160 i nie mówię tu o waszej winie zbiorowej, ale o określonych osobach, których lobbing doprowadził do tej sytuacji. Pokłosiem tego (brak brygad i nadpodaż) jest pocięcie innych relacji, które wożą pasażerów w tym samym kierunku. W tym wypadku obrywają pasażerowie, którzy jeżdżą w kierunkach podobnych, ale jednak nie do Centrum. I wiadomo, że jest tak, że zawsze ktoś straci. W większości przypadków jest tak, że dzielnica sama się załatwia poprzez uleganie głupim naciskom i ZTM idzie za dzielnicą, a inni za to cierpią. Problem w tym, że ZTM jest tu bardziej czynnikiem pośrednim niż winowajcom. Innymi słowy, uderza was polityka, a nie fantazja trasowców z Dzielnej.
Swoją drogą ja tez bym chciał 507 co 15 w weekendy kiedy Gocław się do niego nie mieści sobotami, ale cóż poradzić.
P.S. A z jakiego przystanku na Targówku nie licząc Rogowskiej i Cmentarza Bródnowskiego nie masz dostępu do 160?
A z kolei w innym wymiarze - linia ta nikogo nie wozi i jest do uwalenia (pozdrawiam jednego z moderatorów)...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Akurat 510 ma tyle do 517 co ja do haftu koronkowegorosier pisze:nie trzeba szukać przecież aż pod miastem - wystarczy np 507 z CentrumGocław, czy 510, szczególnie w DS. A ludzie jakoś żyją i nie krzyczą tak, jak mieszkańcy Targówka o 517, w którym jest podobnie pod względem ścisku. Choć nie zaprzeczam, że 517 jednak okazuje się potrzebne na prawym brzegu
kajo pisze:Czy uważasz mnie za człowieka 2 kategorii bo jeżdżę 709?
ZTM bardziej powinien dbać o interesy mieszkańców Warszawy, bo jak sama nazwa wskazuje, jest Zarządem Transportu Miejskiego, a nie podmiejskiego. Tymczasem stale jest problem z brygadami, a to tylko dlatego, że to linie podmiejskie ich tyle pożerają.Glonojad pisze:Ciekawe, co by się działo na Puławskiej i całym Mokotowie, gdyby nagle zlikwidować tą "linię drugiej kategorii".
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Colony
- Kontakt:
Wybacz, nie wiem gdzie mieszkają wszyscy forumowicze.JacekM pisze:Kurde, mieszkamy w innych wymiarach chyba. W moim 406 jeździ też gdzieś poza Targówekale w wymiarze pracowników ZTM i ich forumowych ... (dopisać przymiotnik) obrońców widać nie...
A propos postu Zaciszanina: To nie jest trochę tak, że brygady na linie podmiejskie liczone są jakoś osobno i nie wliczane są do stanu miejskiego np. przy doborze liczby kierowców?
Teraz linia jest udupiana i ludzie się odwrócą od dowozówki, która jeździ co 15-20 minut - tym bardziej że większość kursów jest zsynchronizowana z 170, więc Piaski i Powązki też obrywają. Jak jeździła co 10 min to był szczyt jej popularności - mogło być tylko lepiej. Ale jeden pracownik ZTM z drugim wymyślili że linia do udupienia i teraz wcielają to w życie. Linia umiera na naszych oczach i nie można nic z tym zrobićColony pisze:Nie wiem jak się ma sytuacja jeśli chodzi o potoki pasażerskie w relacji PŚ-Słomińskiego i czy bardzo was ta strata niszczy, ale sens jest ten sam. Ktoś stracił, bo wywalczył sobie coś no i niestety ciepnęło w was.
- Colony
- Kontakt:
Widzę, że ani trochę nie czytasz uważnie tego co napisałem. A szkoda, bo chyba nie oto chodzi w dyskusję. Przyczynę udupienia 406 masz na talerzu wystarczą po nią sięgnąć zamiast robić z pracowników ZTM złośliwych dziadów z klapkami na oczach.
Szkoda że Ty jesteś zaślepiony w drugą stronę i wierzysz w nieskazitelność intencji swoich (przyszłych?) kolegów z pracy (?)Colony pisze:Widzę, że ani trochę nie czytasz uważnie tego co napisałem. A szkoda, bo chyba nie oto chodzi w dyskusję. Przyczynę udupienia 406 masz na talerzu wystarczą po nią sięgnąć zamiast robić z pracowników ZTM złośliwych dziadów z klapkami na oczach.
- Colony
- Kontakt:
Po kolei:JacekM pisze:Szkoda że Ty jesteś zaślepiony w drugą stronę i wierzysz w nieskazitelność intencji swoich (przyszłych?) kolegów z pracy (?)A zjazdy z Gdańskiego, podczas gdy parę miesięcy wcześniej były z Radiowej? A synchronizacja większości kursów z 170?
A: Twoje insynuację są głupie. Jeśli nie potrafisz lub nie chcesz się wznieść ponad standard myślenia: kolega z forum
B: Pewnie brak brygad. Uderza nas tu 160. Ale jak skrócono 186 i odzyskano brygad (specjalnie użyłem tego przykładu) to podniósł się lament. Idź do urzędu dzielnicy jak ta pani z Targówka i walcz o te zasrane zjazdy. Pokaż, że ludzie się nie mieszczą i chcą tej linii.
C: A za synchron ktoś powinien mieć ogolone jaja.
P.S. Jacek, masz 17 lat, jesteś prawie dorosłym facetem. Pozwól sobie spojrzeć na sytuację komunikacji z innej perspektywy. Spróbuj się wczuć w ten cholerny węzeł gordyjski interesów, a nie zakładaj, że każde działanie ZTM, które odbierze komuś kurs jest złośliwością.