Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 sie 2006, 12:01

Promocja projektu jest od pół roku przygotowywana, ale to pewnie nieistotne. ](*,)

Jedyne, co jest tu prosto na wybory, to artykuł.

Nasłuch ciężka rzecz, jak bzdury się ciągle widzi...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 23 sie 2006, 12:02

:arrow: A to bardzo interesujące. Remont został przełożony na wiosnę, a akcja promocyjna zaczyna się już teraz. Ciekawe w takim razie, dlaczego nikt nie myślał o niej wiosną tego roku, kiedy remont planowano jeszcze na wakacje. Wtedy była głucha cisza.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 sie 2006, 12:04

Uch, masz mnie. Twoja niesamowita dedukcja obaliła całą misternie knutą przeze mnie intrygę. ](*,)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 23 sie 2006, 12:13

W takim razie czy znany jest już termin rozpoczęcia kampanii promocyjnej?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 23 sie 2006, 12:16

A potrafisz przewidzieć jakikolwiek przewidywalny termin zakończenia procedury przetargowej w tym mieście?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 23 sie 2006, 12:43

inż. Glonojad pisze:Twoja niesamowita dedukcja obaliła całą misternie knutą przeze mnie intrygę.
:arrow: Co chcesz? W momencie, gdy zaczynałem odpowiadać na poprzedni post, nie było jeszcze Twojego wpisu, w którym napisałeś, że promocja projektu była przygotowywana już od pół roku.

Awatar użytkownika
SISKOM
Kontakt:

Post autor: SISKOM » 25 sie 2006, 13:46

MZ pisze:
inż. Glonojad pisze:Twoja niesamowita dedukcja obaliła całą misternie knutą przeze mnie intrygę.
:arrow: Co chcesz? W momencie, gdy zaczynałem odpowiadać na poprzedni post, nie było jeszcze Twojego wpisu, w którym napisałeś, że promocja projektu była przygotowywana już od pół roku.
Ja poprosiłbym o pewne wyjasnienie.
Promocja była przewidziana od pół roku akurat na okres przedwyborczy. Jak rozumien, to w momencie ustalania terminu kampanii promocyjnej wszyscy myśleli, że modernizacja torowiska nie będzie opóźniona.
Stało się jednak inaczej.

Czy w takim razie nie powinno się przesunąc kampanii reklamowej tej inwestycji?
Dało się przełożyć remont, to tym bardziej dałoby się przełozyć tą akcję promocyjną.

Raczej nie, bo ... odbyłaby się ona po wyborach....
Poza tym prezez Karos tłumaczy teraz, że kampanię trzeba zrobić odpowienio wcześnie dla tak dużej inwestycji. Ale jakoś pół roku temu nikt nie chciał robić tej kampanii odpowiednio wcześnie (powinna być w takim razie robiona na przełomie 2005/06), tylko w ... w trakcie inwestycji. No to jak to w końcu jest, bo z lekka się zaczynamy w tym wszystkim gubić?
Polcam dobry tekst na ten temat:
http://warszawskakomunikacja.blox.pl/20 ... kcesu.html

PS. W Polsce wiele się buduje z kasy UE, ale pierwsze słyszę, że UE wymaga, by robić z tego powodu jakieś festyny. Zwyczajowo stawia się tablicę informacyjną i tyle.
Po co więc Tramwajom cały ten cyrk?
Wiadomo. Przed wyborami trzeba się czymś pochwalić, zwłaszcza jeśli przez 4 lata niewiele się działo w kwestii rozwoju infrastruktury. Tylko, że w obecnej sytuacji przychodzi chwalić się totalnym blamażem...

pzdr.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 sie 2006, 22:17

Ale po co Ci wyjaśnienie, jeśli masz własną teorię i nie chcesz nic słuchać? (Nawiasem mówiąc, nie wiem, jak się mam zwracać - Wy? Państwo? Rozumiem, że użytkownik SISKOM przedstawia stanowisko całego stowarzyszenia...)

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 25 sie 2006, 22:38

SISKOM pisze:Wiadomo. Przed wyborami trzeba się czymś pochwalić, zwłaszcza jeśli przez 4 lata niewiele się działo w kwestii rozwoju infrastruktury. Tylko, że w obecnej sytuacji przychodzi chwalić się totalnym blamażem...
Wiesz, akurat w przypadku infrastruktury tramwajowej to się jednak coś działo i to więcej niż podczas dwóch przedostatnich kadencji razem wziętych.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 sie 2006, 22:42

tarantula01 pisze:Wiesz, akurat w przypadku infrastruktury tramwajowej to się jednak coś działo i to więcej niż podczas dwóch przedostatnich kadencji razem wziętych.
Jesli dokonczenie nieskonczonej niegdys HGW dlaczego inwestycji sprzed lat nazywasz dzianiem sie, to tak. Ale tramwaje dla Warszawy to sprowadzal KMKM:P

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 sie 2006, 22:44

tarantula01 pisze: Wiesz, akurat w przypadku infrastruktury tramwajowej to się jednak coś działo i to więcej niż podczas dwóch przedostatnich kadencji razem wziętych.
Doprawdy? A linia na Bemowo? A 105N2k? A 116N?
A obecna władza, to jedynie odmówiła finansowania inwestycji tramwajowych - "weźcie kredyt, a w wozokilometrze raty oddamy". Przy rocznie odnawianej umowie na przewozy kredyt, dobre...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 25 sie 2006, 22:46

inż. Glonojad pisze:Ale po co Ci wyjaśnienie, jeśli masz własną teorię i nie chcesz nic słuchać? (Nawiasem mówiąc, nie wiem, jak się mam zwracać - Wy? Państwo? Rozumiem, że użytkownik SISKOM przedstawia stanowisko całego stowarzyszenia...)
no dobrze, a powiedz, czy nie uważasz, że lepiej byłoby gdyby promocję przesunąć np. na wiosnę, czyli na okres bliższy rozpoczęcia zasadniczych prac? Bo moim zdaniem wóczas byłby lepszy efekt...

A tak swoją drogą, to kiedy należy spodziewać się realizacji prac dodatkowych - np. budowy nowych przystanków, wiat, tablic informacji wizualnej?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 sie 2006, 22:55

Oczywiście, że lepiej przesunąć, ale wbrew temu, co piszę Wyborcza, harmonogram promocji jest mocno wstępny.
A założenie było takie, żeby zacząć od DTP...

A tak swoją drogą, to prace dodatkowe wyglądają następująco:
- przystanki przy okazji torów
- wiaty jak BNAM wymyśli w końcu wzór warszawski
- tablice SIP - w ramach przetargu na Zaprojektuj i Wybuduj System Informacji Pasażerskiej.

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 25 sie 2006, 23:00

inż. Glonojad pisze:tablice SIP
R&G są w ofercie: www.rg.com.pl

Firma dobra i sprawdzona w autobusach MZA.
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 25 sie 2006, 23:04

w Lodnynie np. wyśiwetlacze są wkomponowane w wiaty przystankowe, ale jako iż przetarg na System Informacji Pasażerskiej trwa, to chyba nie wiadomo jeszcze, jak u nas to będzie wyglądało. Czy więc przed przyszyłymi wakacjami i zaplanowaną wówczas wymianą torów będą przeprowadzane jakieś prace?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ