Modernizacja Al. Jerozolimskich (R. Zesłańców - Łopuszańska)

Moderator: Wiliam

mariow

Post autor: mariow » 14 mar 2007, 9:28

inż. Glonojad pisze:I tobie się, biedaku, wydaje, że korków wtedy nie będzie? :-k
wiesz teraz w samych alejach nie ma, poki nie nie przyblokują swiatła np wieczorem w strone ursusa korek jest przez swiatła przy popuularnej- jezeli bedą estakady nad popularna i łopuszańską a potem odbiję w nowolazurową to pierwsze swiatła mam dopiero na nowolazurowa/ryżowa a tu wszytsko zalezy od organizacji swiateł.

a poza tym napisałem: marzy mi się :))
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 mar 2007, 9:32

Czasy, gdy w mieście nie było korków, minęły. Jak się okaże, że do Ursusa jest superbezkolizyjny dojazd, to w trzy-cztery miesiące kto jeszcze nie ma, pościąga auta z Niemiec i znów wszystko stanie, tym razem na Niemcewicza na przykład :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 21 mar 2007, 0:15

:arrow: No to już wiadomo, czego od kwietnia można spodziewać się w Alejach Jerozolimskich.
Wkleiłem tylko fragment artykułu, związany bezpośrednio z tematem tego wątku:
GW pisze:Aleje Jerozolimskie dalej poszerzane

Krzysztof Śmietana, ostatnia aktualizacja 2007-03-20 21:01

Dalszy ciąg przebudowy Alej Jerozolimskich we Włochach: w kwietniu zaczną się prace między wiaduktem nad linią WKD a Łopuszańską. (...)

Błyskawicznie udało się tym razem znaleźć wykonawcę remontu. Od otwarcia kopert do podpisania umowy minęły zaledwie trzy tygodnie. Przypomnijmy, że przy przebudowie poprzedniego odcinka Alej w okolicach Blue City wybieranie firmy ciągnęło się w nieskończoność. Z powodu protestów Miejskiego Przedsiębiorstwa Robót Drogowych rozpoczęcie robót opóźniło się prawie o rok. W końcu zwycięzcą przetargu został Strabag.

Tak samo jest i tym razem. Do końca maja przyszłego roku firma musi poszerzyć Al. Jerozolimskie do trzech pasów w każdą stronę od wiaduktu nad torami WKD niemal do skrzyżowania z ul. Łopuszańską. Powstaną też dwie estakady nad rondem Dudajewa koło hipermarketu Makro (skrzyżowanie z Popularną).

Roboty zaczną się w kwietniu. Kierowcy na pewno muszą się liczyć z utrudnieniami. Wykonawca obiecuje jednak, że cały czas kierowcy będą jeździć dwoma pasami w każdym kierunku.

W połowie przyszłego roku ma się zacząć przebudowa dalszego odcinka Alej. Na skrzyżowaniu z ul. Łopuszańską ma powstać ogromny trójpoziomowy węzeł. Według zapowiedzi Zarządu Dróg Miejskich będzie gotowy w 2009 r. (...)

JaBaal

Post autor: JaBaal » 21 mar 2007, 9:34

(...) W połowie przyszłego roku ma się zacząć przebudowa dalszego odcinka Alej. Na skrzyżowaniu z ul. Łopuszańską ma powstać ogromny trójpoziomowy węzeł. Według zapowiedzi Zarządu Dróg Miejskich będzie gotowy w 2009 r. (...)
Oj, będzie się działo... Zna ktoś jakiś zgrabny objazd? Bo ja tylko przez Okęcie (Szyszkowa, Ryżowa) :-k
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 mar 2007, 10:21

A to jeszcze nie koniec inwestycji :] Potem jeszcze rozkopią aleje przy okazji budowy węzła z Trasą Salomea- Wolica i z S2 :-" .
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

dzidek

Post autor: dzidek » 21 mar 2007, 10:58

JaBaal pisze:

(...) W połowie przyszłego roku ma się zacząć przebudowa dalszego odcinka Alej. Na skrzyżowaniu z ul. Łopuszańską ma powstać ogromny trójpoziomowy węzeł. Według zapowiedzi Zarządu Dróg Miejskich będzie gotowy w 2009 r. (...)
Oj, będzie się działo... Zna ktoś jakiś zgrabny objazd? Bo ja tylko przez Okęcie (Szyszkowa, Ryżowa) :-k
Pewnie Krańcowa stanie się główną ulicą objazdową dla komunikacji miejskiej...

Dennis

Post autor: Dennis » 21 mar 2007, 11:00

Będą musieli zdemontować te swoje progi... :twisted:

dzidek

Post autor: dzidek » 21 mar 2007, 11:04

Dennis pisze:Będą musieli zdemontować te swoje progi... :twisted:
Dlaczego?? Autobusy świetnie sobie na nich radzą. Przecież to nie są typowe progi ;)

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 21 mar 2007, 11:29

dzidek pisze:Pewnie Krańcowa stanie się główną ulicą objazdową dla komunikacji miejskiej.
:arrow: Byłoby miło, ale czy mieszkańcy się na to zgodzą, skoro chcieli nawet wycofania stamtąd komunikacji nocnej?

Dennis

Post autor: Dennis » 21 mar 2007, 11:51

A czy mieszkańcy Marszałkowskiej godzą się na permanentny objazd pod swoimi oknami :?: :roll:

JaBaal

Post autor: JaBaal » 21 mar 2007, 14:30

MZ pisze:Byłoby miło, ale czy mieszkańcy się na to zgodzą, skoro chcieli nawet wycofania stamtąd komunikacji nocnej?
Jakoś Krańcowa nie wydaje mi się zamieszkaną ulicą... Tam w ogóle są domy?
Natomiast bardziej chodziło mi o ruch ze Służewca/Ursynowa itd. w ciągu Marynarska - Sasanki - Hynka - Łopuszańska - al. Jerozolimskie w stronę Pruszkowa. W tej chwili jest źle bardzo, a jak skrzyżowanie Aleje/Łopuszańska się 'zatka' to już będzie :cenzura:
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 mar 2007, 14:31

JaBaal pisze:
MZ pisze:Byłoby miło, ale czy mieszkańcy się na to zgodzą, skoro chcieli nawet wycofania stamtąd komunikacji nocnej?
Jakoś Krańcowa nie wydaje mi się zamieszkaną ulicą... Tam w ogóle są domy?
I to nie jeden 8-[
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

JaBaal

Post autor: JaBaal » 21 mar 2007, 14:44

:boje sie: Od strony wschodniej chyba tylko ten wielki, ze szkołą czegoś-tam i sklepem z drogimi meblami. Od zachodniej R-11, a mieszkalne? Chyba przy najbliższej okazji się specjalnie Krańcową przejadę :-$
Mam na myśli tylko odcinek Łopuszańska/Kleszczowa - Aleje, w kontekście objazdu na czas przebudowy.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 mar 2007, 14:46

Heh, a ja np. byłem pewien, że od Kleszczowej na wschód, żeby nim do Popularnej 517 i 187 puścić.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Dennis

Post autor: Dennis » 21 mar 2007, 15:07

Raczej na północ ;)

ODPOWIEDZ