Modernizacja Al. Jerozolimskich (R. ZesĹaĹcĂłw - ĹopuszaĹska)
Moderator: Wiliam
Plesim pisze:Już wkrótce (mam nadzieje) zostanie zamknięty dla ruchu pojazdów powyżej 16T odcinek al. Jerozolimskich od RZS do Popularnej. Wyłączenie będzie w obowiązywało godzinach 5-22. Od poniedziałku odbywa się ustawianie znaków drogowych i tablic informacyjnych.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja bym wcale na poprawę warunków ruchu nie liczył. Każdą wolna przestrzeń zajmą osobówki, i to one są prawdziwym problemem w mieście, a nie ciężarówki...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
inż. Glonojad pisze:A ja bym wcale na poprawę warunków ruchu nie liczył. Każdą wolna przestrzeń zajmą osobówki, i to one są prawdziwym problemem w mieście, a nie ciężarówki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tyle, że jak tych tirów ubędzie, to na ich miejsce "zamelduje się" nie 10, ale 20 samochodów.. skąd? Z Połczyńskiej, z Ordona... ludzie zaczęli kombinować, teraz część wróci...
Zaprawdę, tam trzeba zrobić buspas, ALE i wzmocnić wszystkie jadące tamtędy linie (w tym WKD i KM-KM, żeby ludzie z Grodziska czy Podkowy mieli realną altrnatywę dla samochodu).
Zaprawdę, tam trzeba zrobić buspas, ALE i wzmocnić wszystkie jadące tamtędy linie (w tym WKD i KM-KM, żeby ludzie z Grodziska czy Podkowy mieli realną altrnatywę dla samochodu).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Chyba najpierw metro dociągną na Bielany a dopiero potem zobaczymy przy beresteckiej 515 i 520 (na przykład)
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
inż. Glonojad pisze:Tyle, że jak tych tirów ubędzie, to na ich miejsce "zamelduje się" nie 10, ale 20 samochodów... skąd? Z Połczyńskiej, z Ordona... ludzie zaczęli kombinować, teraz część wróci...
W przypadku oddania do użytku estakad nad rondem Starzyńskiego może by nie było tak źle z korkami po praskiej częsci trasy. Co do Alej, jestem pesymistą. Przebudowa do wiaduktu to za mało. Przykorkuje się przy Popularnej lub Łopuszańskiej, to wyjdzie na jedno.R-11 Kleszczowa pisze:Co do E-3 połaczonego z E-5. Jest to propzycja bardzo ciekawa. Lecz wstrzymałbym się z wcieleniem tego w zycie do czasu zakończenia remontu Al.Jerozolimskich. Jak już wspomiano obecnie byłaby to linia zbyt korkogenna.