No to nie wiem. Może faktycznie lepsza ta SKM, w takim razie. Ale żeby zahaczała jakoś o Raszyn - chociażby zachodni.MeWa pisze:sama 9 w szczycie kursuje co 5 minut. 15 co 10 minut i 25 także co 10 minut.
Korytarz Raszyn - Janki: drogi i szyny
Moderator: Wiliam
A co stoi na przeszkodzie, żeby tramwaj jechał np. co 2-3 minuty? Ludzi jeżdżących na Okęcie tramwajmi nie przybędzie, bo i tak ci sami teraz przesiadają się z autobusów, a "samochodziarze" to wzrost potoku raczej nie więcej niż o 1/3.Piotrek pisze:No to nie wiem. Może faktycznie lepsza ta SKM, w takim razie. Ale żeby zahaczała jakoś o Raszyn - chociażby zachodni.MeWa pisze:sama 9 w szczycie kursuje co 5 minut. 15 co 10 minut i 25 także co 10 minut.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To nie kolej się zobowiązało tylko miasta i gminy oraz województwo. Ciekawe, jak to jest w umowie zapisane.MeWa pisze:na kolei nic nie musi... na razie jeszcze nie uporali się z procesem komunalizacyjnym, nawet PKP z nazwy nie usnuęli. Miała w tym roku ruszyć łącznica w Pruszkowie i co...inż. Glonojad pisze:Mapa Gronkiewiczowej mapą Gronkiewiczowej, jednak ja tu mówię o konkretnych zobowiązaniach samorządów lokalnych, które muszą być zrealizowane.
Częściej niż obecnie, ale nie dużo częściej - przecież ci mieszkańcy i tak się przesiadają, tylko z PKSów i siedemsetek.co ile musiałby jeździć taki tramwaj, by pomieścic dodatkowe potoki ewentualnych przesiadających się i by mieszkańcy Grójeckiej i Ochoty zmieścili się do niego?
Dlatego właśnie twierdzę, że WKD jest tu rozwiązaniem lepszym. Proszę na przyszłość przejrzeć chociaż wątek, w którym się zabiera głos po raz pierwszy.i wówczas częstsze autobusy musiałyby być... Przecież obecnie Grójecka to ciąg głównie tramwajowy. Zresztą jakbyś powstrzymał ludzi od jeżdżenia w takich relacjach? Pokasował przystanki, by w ogóle przesiedli się do autobusów?inż. Glonojad pisze:Ależ ja tu wcale nie mówię o podróżach wewnątrz przedmieść, lecz o podróżach docelowych do śródmieścia. Właśnie z tego powodu róznicowanie ma sens - podróże w rodzaju Korotyńskiego - Hale Banacha, nie powinny obciążąć środka transportu z zewnątrz aglomeracji.
[ Dodano: 2006-11-30, 21:25 ]
Czytajże wątek zamiast spamować! Mówimy tu wszyscy o sytuacji, gdy istnieje S8 Salomea-Wolica.MeWa pisze: Natomiast nie ograniczałbym miejsca na i tak ciasnych wylotówkach
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie jedyny, bo jeszcze przepustowość skrzyżowań i przystanków.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przy hipotetycznej pętli tramwaju w Jankach siedemsetki mogą zostać tam skrócone, a do Okęcia zostawić tylko 706 (Falenty coś muszą mieć). Trochę wkm się oszczędza, a po za tym nieuniknione jest zwiększenie planu brygadowego. No i Raszyn by trochę dorzucał jeszcze. Problemem natomiast mogłoby się okazać zakrańcowanie takiej linii gdzieś w okolicach Centrum. Chociaż wtedy można reaktywować Pl. Starynkiewicza...Piotrek pisze:Jedyny problem to brygady. Jednak za te kilka lat, może będą na to pieniądze.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zawisza nie przepuści. Znaczy: Artur Zawisza. Znaczy: Plac Artura Zawiszy! 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Przesiadka na co? Na linie o mniejszej częstotliwości? Total bezsens. Generalnie wydłużone byłyby przecież te same linie, które teraz krańcują na Okęciu i Banacha, więc jaki problem? A Zawisza przepuści, gorzej z GalasemPiotrek pisze:Narutowicza. Raczej nic innego. Albo Okęcie i przesiadka.Busmann pisze:Chociaż wtedy można reaktywować Pl. Starynkiewicza...
Miałobyć 2-3 minuty.piotram pisze:Na linie o mniejszej częstotliwości?
Nie wiadomo. Może to być "podmiejski" tramwaj z trochę innym taborem. Pamiętaj, mówimy sobie luźno o przyszłościpiotram pisze:Generalnie wydłużone byłyby przecież te same linie, które teraz krańcują na Okęciu i Banacha, więc jaki problem?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Pl. Narutowicza lepszy. Nie ma co przebudowywać pętli Okęcie z łezki na jajo.Piotrek pisze:Narutowicza. Raczej nic innego. Albo Okęcie i przesiadka.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43