TVN Warszawa

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

radeom

Post autor: radeom » 20 gru 2008, 18:25

8917 pisze:Ponadto cały czas na mapce jest zaznaczony wykrzyknikiem środowy wypadek tramwajów na pl. Narutowicza i inne wypadki sprzed kilku dni. Jaki jest tego cel - nie wiem ](*,)
Dokładnie, powinni chociaż dopisać datę...

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 20 gru 2008, 21:07

radeom pisze:
8917 pisze:Ponadto cały czas na mapce jest zaznaczony wykrzyknikiem środowy wypadek tramwajów na pl. Narutowicza i inne wypadki sprzed kilku dni. Jaki jest tego cel - nie wiem ](*,)
Dokładnie, powinni chociaż dopisać datę...
Oni tylko na starcie syzbko docierali do newsów (pierwszego dnia dla pozoru) #-o Teraz to tempo gorsze od TKW nawet... :/
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 gru 2008, 23:25

:arrow: Teraz widać już, że TKW zaczął się powoli zmieniać. Jest więcej łączeń na żywo z reporterami w terenie, choć niektóre nie są jeszcze zbyt dobrze zaplanowane. Na przykład dziś była mowa o tłoku w centrach handlowych, po czym reporterka w jednym z nich mówi, że tu wcale nie jest tak źle, ale... w innych jest gorzej. To nie lepiej było jechać do tych "innych"? Mimo wszystko TKW naprawdę nie jest taki zły, za jaki niektórzy go uważają.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 21 gru 2008, 0:08

W którym to niby nie było tak źle :evil: :?:
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 21 gru 2008, 10:42

TGM pisze:W którym to niby nie było tak źle :evil: :?:
CH Reduta. Ten kołchoz był za reporterka TKW
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 gru 2008, 10:57

MZ pisze: :arrow: Mimo wszystko TKW naprawdę nie jest taki zły, za jaki niektórzy go uważają.
Mnie się wybitnie nie podoba oprawa graficzna TKW - szczególnie czołówka. Liczyłem, ze TVN Warszawa zaprezentuje lepszy początek Stolicy i się zawiodłem. Jednak grafikami podczas programu + gadżetami zdecydowanie z publiczną audycją serwis "tefałenowski" wygrywa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 21 gru 2008, 15:31

R-11 Kleszczowa pisze:
MZ pisze: :arrow: Mimo wszystko TKW naprawdę nie jest taki zły, za jaki niektórzy go uważają.
Mnie się wybitnie nie podoba oprawa graficzna TKW - szczególnie czołówka. Liczyłem, ze TVN Warszawa zaprezentuje lepszy początek Stolicy i się zawiodłem. Jednak grafikami podczas programu + gadżetami zdecydowanie z publiczną audycją serwis "tefałenowski" wygrywa.
A mi się właśnie podoba ta TKW. Choć nie wiem, po co zmieniali starą oprawę muzyczną :/ Mogli ją tylko zmodyfikować.
A tam, oprawa a jakość to dwie inne rzeczy.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

fluger

Post autor: fluger » 21 gru 2008, 15:38

Jak dla mnie to czołówka TKW jest trochę za nowoczesna. Przecież Warszawa ma dużo ładnych i urokliwych zakątków, a o oni pokazują jakieś biurowce które jeszcze nie powstały, metro jeżdżące jak w New York, no może tylko pałac królewski pokazują, ale trochę to za mało.
W wakacje tłem w TKW był widok na nowe miasto, trasę W-Z, a teraz jest widok z mostu świętokrzyskiego na lewy brzeg Wisły.
No ale z TVN Warszawa nie ma porównania, bo odbieram tylko tv naziemną analogową (7 programów).

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 21 gru 2008, 16:00

fluger pisze:W wakacje tłem w TKW był widok na nowe miasto, trasę W-Z, a teraz jest widok z mostu świętokrzyskiego na lewy brzeg Wisły.
Teraz jest widok Z PKiN na Marszałkowską i coś mi się wydaje, że nie jest na żywo tylko cały czas ten sam.
Jeśli chodzi o TVN Warszawa to jakoś mało w nim informacji, reporterzy ciągle poruszają się po ekranie zamiast stanąć z mikrofonem przed kamerą. Ogólnie zbyt dynamiczne to jak dla mnie. Oprawa też nie zachwyca.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 21 gru 2008, 16:47

fluger pisze:Jak dla mnie to czołówka TKW jest trochę za nowoczesna. Przecież Warszawa ma dużo ładnych i urokliwych zakątków, a o oni pokazują jakieś biurowce które jeszcze nie powstały, metro jeżdżące jak w New York, no może tylko pałac królewski pokazują, ale trochę to za mało.
W wakacje tłem w TKW był widok na nowe miasto, trasę W-Z, a teraz jest widok z mostu świętokrzyskiego na lewy brzeg Wisły.
No ale z TVN Warszawa nie ma porównania, bo odbieram tylko tv naziemną analogową (7 programów).
Warszawa ma wiele pięknych zakątków! Poza tym co to jest pałac królewski? :>
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

fluger

Post autor: fluger » 21 gru 2008, 17:44

Ale mnie złapałeś chodziło mi oczywiście o zamek królewski.

Pamiętam kiedyś TKW miał ładą czołówkę, jak coś jechało i mijało takie stare ulice, centrum Warszawy, i dochodziło do ul. Jasnej, a w tle leciała taka ładna spokojna muzyczka.

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 21 gru 2008, 19:43

Skaczący (lub wychodzący z krzaków) reporterzy z góry podważają merytoryczność tego, o czym mówią...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 21 gru 2008, 21:47

fluger pisze:Ale mnie złapałeś chodziło mi oczywiście o zamek królewski.

Pamiętam kiedyś TKW miał ładą czołówkę, jak coś jechało i mijało takie stare ulice, centrum Warszawy, i dochodziło do ul. Jasnej, a w tle leciała taka ładna spokojna muzyczka.
Hehe złapałem :D Nie bierz tego za uwagę, po prostu dla mnie to ważne ;-)
Pamiętam to. Gdyby unowocześnić... A oni zdjęli. Ostatnio przy okazji 50-lecia TKW pokazywali właśnie tę oprawę z muzyczką niemalże kojarzoną z TKW i sobie właśnie przypomniałem, że taka fajna oprawa kiedyś była, może tylko trochę gorsza technicznie. TVN Warszawa z grafiką ''idzie w modę'' , a tu chodzi o ducha Warszawy, pokazującego, o czym będzie program.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

fluger

Post autor: fluger » 21 gru 2008, 21:49

Rozumiem, są dwie wersje do wyboru. Albo powołują się na nowoczesność, albo na tradycję.
Ale swoją droga TVN warszawa mogli by nadawać przez internet.

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 21 gru 2008, 23:57

Też na to czekam z niecierpliwością ;)
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11

Zablokowany