A weź jeszcze pod uwagę czas jazdy BWE.Bastian pisze:Biorąc pod uwagę położenie Dworca Centralnego oraz Hauptbahnhofu...
Samolot alternatywÄ dla pociÄ gu?
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A także całkiem sensowny w tym rozkładzie czas przejazdu (gdybyż tylko Szwaby 15 minut po czasie BWE nie wyprawiały), zysk w czasie podróży może być całkiem iluzoryczny. Co innego,jeśli ktoś podróżuje gdzieś dalej, powiedzmy do Drezna czy innego miasta bez połączeń z PL - choć za 400 zł to spokojnie się Lotem do Monachium poleci.Bastian pisze:Biorąc pod uwagę położenie Dworca Centralnego oraz Hauptbahnhofu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- marcin3001
Bez przesady, ja się tam raczej spodziewam że te 400 zł jest cena podstawowa od której dosyc nietrudno będzie o tańsze promocje. 3 samoloty dziennie jakoś będą chcieli wypełnić.emyl pisze:To zależy, w tym wypadku pewnie do listopada już nie będzie biletów na marzec i pół kwietnia. Ale np. na OLT trzeba było półrocznego wyprzedzenia, a pod koniec działania już dwa miesiące wyprzedzenia na najbardziej oblegane trasy.A na samolot trzeba teraz kupić bilet na marzec?
Warszawa – Berlin-Tegel
Wylot/przylot
06:20–07:45
10:40–12:05
18:55–20:20
Berlin-Tegel – Warszawa
Wylot/przylot
08:50–10:10
17:05–18:25
21:30–22:50
Cieszy szczególnie ten wieczorny powrotny, tutaj ani kolej ani bus zdaje sie że nie ma o tej porze połączenia z Warszawą.
Kiedyś pytałem i bez problemu były dostępne na tydzień przed odjazdem. Zrobiło się aż tak źle?Wolfchen pisze:Szczególnie, że na BWE ciężko o promocyjne bilety bez kupowania ich w pierwszym możliwym dniuemyl pisze:No to witaj Berlinie, koło czerwca planowałem jechać pociągiem, a tu taka niespodzianka!
Nikt nie broni dojechać do jakiegoś parkingu i dalej korzystać z komunikacji miejskiejemyl pisze:
To też już brałem pod uwagę, ale paliwo, opłata za A2 i paliwo do poruszania się po Berlinie wychodzi w cholerę drożej, niż samolot i bilet interstrefowy na czas pobytu.
Ja sobie bardzo chwalę autobusy do Berlina - zarówno Simple Express jak i PB, a niebawem pewnie też Eurolines. Ciągle mam szczęście dostać bilet za kilkanaście złotych, lub wręcz za darmo. Na Ecolines właśnie wyrwałem za 2€ dla dwóch osób w obie strony
noidea
Na poranny z Warszawy do Berlina na poniedziałek (jakieś półtora tygodnia przed wyjazdem) były tylko w taryfie podstawowej. Na "środkowy" powrotny na środę za to z dwutygodniowym wyprzedzeniem da się najniższą cenę złapaćAdam G. pisze:Kiedyś pytałem i bez problemu były dostępne na tydzień przed odjazdem. Zrobiło się aż tak źle?
Tu się zgodzęAdam G. pisze:Ja sobie bardzo chwalę autobusy do Berlina
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43