Logika godna "zachwytu".Osobiście uważam, że skoro już się uparli na majstrowanie przy 521 i naprawdę muszą i uważają, że nie ma innej opcji, to lepiej że jest pełna trasa rzadziej, niż do Wiatracznej ale częściej... Może jak zobaczą na własne oczy że zrobi się z tej linii sardynkowóz to wrócą do poprzedniego rozkładu. Wiem, wiem, jestem optymistką
(!) Budżet miasta 2013 - komunikacja miejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
To jeszcze komentarz pewnej osoby znów na fan page'u "Zostawcie 521!":
Jest to jedna z bardziej skandalicznych decyzji szanownego ZTMu.Os0 pisze:O 509 nikt chyba nie napisał, że to dobra decyzja.
Jeszcze mógłbym z trudem znieść międzyszczyt co 10 minut, natomiast po południu 7,5-minutowy interwał sprawi, że chęć wejścia do autobusu pozostanie jedynie chęcią...
Aha, w ramach dalszych atrakcji 509 dostało osobne rozkłady na soboty i święta:
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20130403/509/125301.HTM
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Podział byłby na plus, gdyby rozkład świąteczny nie zaczął być z tego powodu podejrzanie bliski żałosności. A, niestety, jest.
Cóż, przynajmniej lepsze to niż co 20 na rzekomo silnych i podstawowych liniach tramwajowych...
Cóż, przynajmniej lepsze to niż co 20 na rzekomo silnych i podstawowych liniach tramwajowych...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A czy ktoś z Was zauważył to zjawisko co ja? Mianowicie, że są takie okresy w ciągu (i wieczora), że na Konwaliową w stronę Nowodworów podjeżdżają po trzy 509? Każdy kolejny puściejszy od poprzedniego...
O 510 postulowałem do ZTM od dłuższego czasu, w końcu coś z tym zrobili... nie wiem po co dzielić 503? Przecież Białołęka nie potrzebuje autobusu pod Centralny...
O 510 postulowałem do ZTM od dłuższego czasu, w końcu coś z tym zrobili... nie wiem po co dzielić 503? Przecież Białołęka nie potrzebuje autobusu pod Centralny...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To już było...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Niby zamiast reaktywować to 518 można byłoby po prostu zasilić 503. Analogicznie jak na Ursynowie, tak i na Tarchodworach - jedna silniejsza linia jest lepsza, niż dwie słabsze. Na dzień dzisiejszy, jak na taką długą linię, punktualność i tak jest niezła, pewnie dlatego, że łatwo nadrobić na długich odcinkach bez przystanków. Niby przemawiają też za tym argumenty techniczne - wywalenie linii z Emilii Plater, brak głupiej pętli na Konwiktorskie, czyly... nigdzie. No i to wszystko "niby". Ciekawe, czy taki wariant, skądinąd prostszy, jest rozważany?michalek^ pisze:O 510 postulowałem do ZTM od dłuższego czasu, w końcu coś z tym zrobili... nie wiem po co dzielić 503? Przecież Białołęka nie potrzebuje autobusu pod Centralny...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Połączenie z Centralnym to podstawowy argument (albo "argument") obrońców 510, więc nie dziwię się temu ersatzowi. No i na Ursynowie "leci" do kompletu zwyklas, więc wyrównanie jest jak najbardziej potrzebne - zaś brygad na całą trasę nie starczy...
Choć, oczywiście, też bym wolał jedną silną linię zamiast dwóch słabych. ZDM pewnie też, bo przecież na Nowym Świecie się zwiększy liczba wozów...
Choć, oczywiście, też bym wolał jedną silną linię zamiast dwóch słabych. ZDM pewnie też, bo przecież na Nowym Świecie się zwiększy liczba wozów...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Klasyczny przykład większej liczby protestujących, niż użytkowników...