Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
Szkoda, że linia Z kursuje tylko w stronę KabatZTM pisze:Zamknięta została stacja NATOLIN. Pociąg wahadłowy NIE ZATRZYMUJE się na tej stacji.
Jednocześnie uruchomiona zostaje autobusowa linia zastępcza "Z" kursująca pomiędzy stacjami KABATY a URSYNÓW.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
Mężczyzna zginął pod kołami warszawskiego metra
Świadkowie w komentarzach dementują:
Świadkowie w komentarzach dementują:
Tam nie było wcale brzozy.
Mogę już posrać się ze śmiechu?
Myślę, że ten temat nie jest do śmiechu. Zaś jeżeli chcesz się wypróżnić to udaj się do miejsca przeznaczonego do tego.
No to skoro nie jest do śmiechu, to po co wrzucasz jakąś żenującą imitację żartu?
Zadziwia mnie jednak to nagłe zwiększenie się ilości wypadków w metrze po dostawie Inspiro.
Przypadek? Nie sądzę.
Przypadek? Nie sądzę.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Kiedyś czytałem jakieś opracowanie w którym podane było że celowo nie podaje się informacji o próbach samobójczych w komunikacji bo przyciąga to naśladowców
Coś w tym jest na rzeczy bo bardzo często po próbie samobójczej już po kilku dniach mamy powtórkę
A Inspiro może mieć pośrednio wpływ,w mediach ostatnio jest bardzo głośno o metrze z powodu zakupu wspomnianego pociągu
Coś w tym jest na rzeczy bo bardzo często po próbie samobójczej już po kilku dniach mamy powtórkę
A Inspiro może mieć pośrednio wpływ,w mediach ostatnio jest bardzo głośno o metrze z powodu zakupu wspomnianego pociągu
Nie wypada być nieuprzejmym/złośliwym w obliczu tragedii, ale zadziwia mnie jak dużo osób zginęło w metrze, które jest niejako wyizolowane od ruchu ulicznego w porównaniu do tramwajów, autobusów czyt. bezpieczniejsze. Ciekawość, niecierpliwość? Naprawdę ciekawe co kierowało tymi ludźmi, że udało im się znaleźć akurat na torach. Jeszcze "ciekawszy" był przypadek mężczyzny, który postanowił dostać się do metra rowerem i niestety zginął od uderzenia głową o schody.
Dużo to znaczy ile? Nie mówiąc o tym, że są to praktycznie wyłącznie samobójcy.
Wg ostatniego raportu rocznego jaki mam, w roku 2008 była jedna próba samobójcza i trzy wtargnięcia na torowisko, odpowiednio rok i dwa lata później - 1 i 2 oraz 0 i 6.MichalJ pisze:Dużo to znaczy ile? Nie mówiąc o tym, że są to praktycznie wyłącznie samobójcy.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- MeWa
- Cukiereczek
Odkąd zaczęły pojawiać się głosy "To złe metro zabija ludzi" (czyt. to przez guzki ludzie wpadają itp.), polityka ta ulega pewnym modyfikacjom. Wydaje mi się natomiast, że w dobie mediów elektronicznych uchowanie w tajemnicy informacji o wypadku / próbie samobójczej graniczy z niemożliwością.metron pisze:Kiedyś czytałem jakieś opracowanie w którym podane było że celowo nie podaje się informacji o próbach samobójczych w komunikacji bo przyciąga to naśladowców
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Inspiro popsuło się na Stokłosach ok. 18:30 w kierunku Młocin, spowalniało następny skład tak, że w peronach stało się po minutę. Myślałem, że Siemens dojedzie do Wilanowskiej i zostanie wycofane na tory postojowe, ale nie... Dalej sobie jechało w stronę Młocin spowalniając ruch...
A dziś jedno Inspiro miało mały problem z drzwiami.Flash8222 pisze:Inspiro popsuło się na Stokłosach ok. 18:30 w kierunku Młocin, spowalniało następny skład tak, że w peronach stało się po minutę. Myślałem, że Siemens dojedzie do Wilanowskiej i zostanie wycofane na tory postojowe, ale nie... Dalej sobie jechało w stronę Młocin spowalniając ruch...
Komunikat ze stacji metra: Z przyczyn technicznych pociągi w kierunku Kabat kursują wyłącznie do stacji Ratusz Arsenał.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM