Transport Aglomeracyjny

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 09 lis 2008, 17:09

Wolfchen pisze:A na serio, to linia podmiejska na przykład do Tarczyna nie byłaby głupim pomysłem :-k
Albo Prażmowa :-k W połowie lat 90 została tam nawet specjalnie wybudowana pętla autobusowa mająca służyć za kraniec dla linii podmiejskiej ZTM, ale koniec końców gmina Prażmów nie doszła do porozumienia w sprawie uruchomienia linii i sprawa ucichła #-o A pętla tak jak była, tak jest do dnia dzisiejszego, a w ogóle sama miejscowość oddalona jest od Głoskowa(727) o jakieś 7 kilometrów. Trasa porównywalna do wariantowych kursów 727 na Antoninów.

[ Dodano: Nie 09 Lis, 2008 17:12 ]
ja0306 pisze:STREFA 2:
Wszystkie gminy wiejskie i miasta porozrzucane tak jak:
Blonie,Radzymin,Piaseczno,Legiuonowo,Ożarów Mazowiecki,
Podkowa Leśna,Milanówek,Grodzisk Mazowiecki,Brwinów.
Bez tych stykających się z szosami 50 i 62
Piaseczno ma najlepiej rozwiniętą komunikację podmiejską i śmiesz je przypisywać do 2 strefy ? :lol: Z miejsca się pogrążasz, bo co jak co, ale to właśnie Piaseczno graniczy bezpośrednio z Warszawą ;-) pozdro

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 lis 2008, 17:24

Akurat miasto Piaseczno bezpośrednio z Warszawą nie granicy ;)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 09 lis 2008, 18:26

R-11 Kleszczowa pisze:Akurat miasto Piaseczno bezpośrednio z Warszawą nie granicy ;)
Jadąc od Dąbrówki ulicą Puławską w kierunku południowym, mijając przystanek MYSIADŁO(przystanek graniczny), po prawo od Puławskiej mamy Mysiadło i Nową Iwicznę(gmina Lesznowola), a po lewo znaduję się...Piaseczno ;-) (CH Piaseczno, Szkółka Policyjna i Fashion House :P I panie ja0306 twoje szeroko rozwinięte plany o charakterze mocno fantastycznym nt. stref nadają się do włożenia na półkę między...bajki ;-)

Awatar użytkownika
florekf

Post autor: florekf » 09 lis 2008, 18:29

Piaseczno nie graniczy z Warszawą. Pomiędzy nimi jest gmina Lesznowola :idea:

Ale to i tak nie ma znaczenia w dyskusji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 09 lis 2008, 18:33

Aaa i nie porównuj Piaseczna to takich mieścin jak Marki, Ząbki, Karczew, Otwock bądź Łomianki gdzie komunikacja podmiejska ZTM jest po prostu bardzo marniutka, albo jej w ogóle nie ma :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Patryk2222

Post autor: Patryk2222 » 09 lis 2008, 18:33

Santos pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Akurat miasto Piaseczno bezpośrednio z Warszawą nie granicy ;)
Jadąc od Dąbrówki ulicą Puławską w kierunku południowym, mijając przystanek MYSIADŁO(przystanek graniczny), po prawo od Puławskiej mamy Mysiadło i Nową Iwicznę(gmina Lesznowola), a po lewo znaduję się...Piaseczno ;-) (CH Piaseczno, Szkółka Policyjna i Fashion House :P I panie ja0306 twoje szeroko rozwinięte plany o charakterze mocno fantastycznym nt. stref nadają się do włożenia na półkę między...bajki ;-)
A Józefosław jest dzielnicą Piaseczna czy wsią w gminie Piaseczno?
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938 :?: >>5457>>1804

D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 09 lis 2008, 18:34

florekf pisze:Piaseczno nie graniczy z Warszawą. Pomiędzy nimi jest gmina Lesznowola :idea:
Lesznowola jest tylko na Zachód od Puławskiej, na Wschód jest Piaseczno :idea:

[ Dodano: Nie 09 Lis, 2008 18:35 ]
Patryk2222 pisze:Juzefosław
Ad. No tak, zapomniałem, że Józef piszę się przez ''u'', czyli Juzef :lol:

Awatar użytkownika
Patryk2222

Post autor: Patryk2222 » 09 lis 2008, 18:40

Santos pisze:
florekf pisze:Piaseczno nie graniczy z Warszawą. Pomiędzy nimi jest gmina Lesznowola :idea:
Lesznowola jest tylko na Zachód od Puławskiej, na Wschód jest Piaseczno :idea:

[ Dodano: Nie 09 Lis, 2008 18:35 ]
Patryk2222 pisze:Juzefosław
Ad. No tak, zapomniałem, że Józef piszę się przez ''u'', czyli Juzef :lol:
No tak mój błąd bo nie znam słownika a ty nie znasz swojej okolicy :lol:
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938 :?: >>5457>>1804

D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 09 lis 2008, 18:48

Pragnę zwrócić dyskutantom pochłoniętym w ferwor dyskusji uwagę na jedną rzecz. Już pojawiła się taka wypowiedz:
Santos pisze:Aaa i nie porównuj Piaseczna to takich mieścin jak Marki, Ząbki, Karczew, Otwock bądź Łomianki gdzie komunikacja podmiejska ZTM jest po prostu bardzo marniutka, albo jej w ogóle nie ma :lol: :lol:
Doskonale wiecie czym się te dyskusje kończą, gdy cytowana osoba zaczyna wchodzić w jakieś osobiste wycieczki i prowokacje. Może więc aby nie doprowadzić do kolejnej burdy warto zakończyć tę dyskusję, która ewidentnie zmierza do jednego (i tego co zawsze) :-?
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
florekf

Post autor: florekf » 09 lis 2008, 19:02

Santos pisze:Lesznowola jest tylko na Zachód od Puławskiej, na Wschód jest Piaseczno :idea:
Jesteś pewien? Wystraczy spojrzeć na mapę gminy Piaseczno....lub mapę gminy Lesznowola z ich oficjalnej strony http://www.lesznowola.pl/upload/mapa_gminy_2.jpg
Obrazek

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 09 lis 2008, 19:39

florekf pisze:
Santos pisze:Lesznowola jest tylko na Zachód od Puławskiej, na Wschód jest Piaseczno :idea:
Jesteś pewien? Wystraczy spojrzeć na mapę gminy Piaseczno....lub mapę gminy Lesznowola z ich oficjalnej strony http://www.lesznowola.pl/upload/mapa_gminy_2.jpg
Piszę z perspektywy obszaru objętego przez komunikację ZTM. Ostatnim przystankiem w strefie miejskiej(1) jest MYSIADŁO, a następny już znajdujący się w strefie 2 i... na terenie Piaseczna - IWICZNA ;-)

[ Dodano: Nie 09 Lis, 2008 19:43 ]
Frencher pisze:Doskonale wiecie czym się te dyskusje kończą, gdy cytowana osoba zaczyna wchodzić w jakieś osobiste wycieczki i prowokacje. Może więc aby nie doprowadzić do kolejnej burdy warto zakończyć tę dyskusję, która ewidentnie zmierza do jednego (i tego co zawsze) :-?
Przepraszam bardzo jeśli swoim postem raczyłem Cię urazić. Ale z perspektywy postu ja0306 nie ma najmniejszego sensu porównywać układy komunikacyjne Piaseczna z Markami czy innymi mieścinami pod stolicą, bo tam jeszcze bardzo długo, choćby rozkłady nie będą porównywalne z tymi z linii piaseczyńskich.

kajo

Post autor: kajo » 09 lis 2008, 20:39

Santos pisze:Piszę z perspektywy obszaru objętego przez komunikację ZTM. Ostatnim przystankiem w strefie miejskiej(1) jest MYSIADŁO, a następny już znajdujący się w strefie 2 i... na terenie Piaseczna - IWICZNA ;-)
Akurat na Terenie gminy Lesznowola nie leży żaden przystanek lini 709. Pozatym przerwa między Warszawą a Piasecznem wynosi może 400m. Nie jestem także pewien, czy piaseczno nie graniczy z warszawą trochę bardziej na Wschód.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 lis 2008, 21:53

kajo pisze:Nie jestem także pewien, czy piaseczno nie graniczy z warszawą trochę bardziej na Wschód.
Miasto nie graniczy z Warszawą. Nigdzie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

kajo

Post autor: kajo » 09 lis 2008, 22:21

R-11 Kleszczowa pisze:Miasto nie graniczy z Warszawą. Nigdzie.
Nie będę się sprzeczać, ale to na prawdę jest podział trochę na siłę by się 2 miasta ze sobą nie graniczyły.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Awatar użytkownika
chudzini7

Post autor: chudzini7 » 09 lis 2008, 22:51

Santos pisze:Aaa i nie porównuj Piaseczna to takich mieścin jak Marki, Ząbki, Karczew, Otwock bądź Łomianki gdzie komunikacja podmiejska ZTM jest po prostu bardzo marniutka, albo jej w ogóle nie ma :lol: :lol:
W Ząbkach nie ma komunikacji podmiejskiej, bo jest miejska ;) Poza 400m skrawkiem Radzymińskiej gdzie przejeżdżają linie mareckie to nie słyszałem by była tu jakaś 700tka. No chyba że 709 do Zielonki 20 lat temu ;)
R.I.P. 709 Bródno-Podgrodzie - Zielonka (Kopernika)
Obrazek

ODPOWIEDZ