Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Sprawa krzyĹźa prezydenckiego

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 04 sie 2010, 13:45

yavorius pisze:Głupia sprawa, ale on o to pytał ZANIM się dowiedzieliśmy, że Lech był trzeźwy... A ja pytam: miał do tego prawo? No miał, czy nie?.
Miał prawo spytać- ale jest jeszcze coś takiego jak forma pytania.
A teraz ja mam pytanie - co by było jakby się okazało że L. Kaczyński walnął w samolocie szklaneczkę, dwie whisky? Tudzież innego alkoholu. Od jakiego poziomu alkoholu we krwi należałoby uznać że był pijany czy nie? Od poziomu 0,2 czy więcej? A może mniej? Szczęście w nieszczęściu że podczas feralnego lotu Lech Kaczyński nie walnął drinka. Bo Palikot miałby używania ile wlezie na nim.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 04 sie 2010, 13:46

Tm pisze:Tyle że krzyż ustawili harcerze.
Mhm, załóżmy że jestem harcerzem. Uważasz, że jest to OK, jeśli dzisiaj wpadnę pod Pałac i ustawię pod nim - dla uczczenia ofiar, a jakże! - wielki płat lazanii?

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 04 sie 2010, 13:56

yavorius pisze: Nie może być tak, że byle kto przyjdzie pod Pałac Prezydencki postawi tam sobie krzyż / akwarium / wielkiego batonika i będzie wielce się oburzał na próby usunięcia tychże stamtąd.
Tu akurat masz rację - prawda jest taka że krzyż powinien zaraz po zakończeniu żałoby narodowej znaleźć się w jakimkolwiek kościele. Teraz to bez kordonu policji i większej zadymy to się nie obędzie ( obym się mylił ). Za duże emocje.
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

zzz

Post autor: zzz » 04 sie 2010, 13:58

yavorius pisze:dla uczczenia ofiar, a jakże! - wielki płat lazanii?
Nie wiem czemu laznaia ja to bym tak troche gumowych kaczek tam postawil :P

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 04 sie 2010, 14:01

zzz pisze:Nie wiem czemu laznaia
Bo głodnemu lazania na myśli:)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 sie 2010, 14:34

"W '68 dzieliła pani Polaków na dobrych i Żydów" - tego wcale nie powiedział dzisiaj Palikot ;) to tak a propos tego, że to tylko Palikot potrafi sprowadzić politykę do parteru...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sie 2010, 15:55

Nieważne, przecież wiadomo, że to i tak wina Palikota. W końcu to on jest w polityce od samego Okrągłego Stołu (udając zresztą, że go przy nim nie było), to on był w kancelarii prezydenta Wałęsy, to on popierał "najlepszy po 89 roku" rząd Jana Olszewskiego, to on sabotował rządy Suchockiej, to on wprowadził na salony władzy Andrzeja Leppera i tak dalej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Rosa

Post autor: Rosa » 04 sie 2010, 16:10

Glonojad pisze: "najlepszy po 89 roku" rząd Jana Olszewskiego, to on sabotował rządy Suchockiej,
A właśnie, który rząd uwazacie za najgorszy?
Dla mnie nie bylo rzadów dobrych, najgorsze notowania chyba miał ten pod wodzą L Millera ale dla mnie najgorszy był rzad Buzka i to w zasadzie przez jednego ministra, Mirosława Handke który swoją reforma oświaty spowodował że oświata padła i skutki tego będziemy odczuwac przez conajmniej jedno pokolenie.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 04 sie 2010, 16:36

Może być "ciekawie". Swoja drogą, PiS prezentuje nową "kulturę polityczną"... #-o
Jaką nową? To stara znana zasada - ,,Im gorzej tym lepiej''
O ile mnie pamięć nie myli to niejaki Włodzimierz Ilicz Lenin ja tez stosował.

Ale co do samej istoty problemu - czyli protestowaniu przeciw podwyższeniu podatków - mają rację. Tylko metoda nie ta

blinski

Post autor: blinski » 04 sie 2010, 17:20

Tm pisze:Tyle że krzyż ustawili harcerze. Pewnie wedle niektórych już wtedy powinno sie od nich wymagać pozwolenia na budowę, ale, oprócz litery prawa, istnieje jeszcze coś takiego jak duch.
Jasne, jak się nie ma argumentów, zawsze można przywalić jakąś abstrakcją :P I weź tu człowieku wspieraj państwo prawa, skoro byle enigmatyczny 'duch' zawsze może je obalić.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 04 sie 2010, 17:27

http://demotywatory.pl/1960417/Wymagamy-szacunku

Mało przyjemne - lekceważyć kogoś kto chce upamiętnić nasza tragedię narodową :sad:

ratraciak
Kontakt:

Post autor: ratraciak » 04 sie 2010, 17:37

MeWa pisze:"W '68 dzieliła pani Polaków na dobrych i Żydów" - tego wcale nie powiedział dzisiaj Palikot
Tutaj poseł G. niestety przegiął i to dość mocno. A zaczęło się od tego, że ww. pani poseł wypowiedziała się o wieku posła D.

Skoro wg. Sz. P. Moderatora PiSofobia to obsesja, to co powie o PiSofilii?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 04 sie 2010, 17:39

Wolfchen pisze:Zaczynam się martwić o stan bezpieczeństwa kraju, bo skoro służby publiczne nie mogą sobie poradzić z garstką fanatyków, to co dopiero przy np. zamieszkach z okazji Euro 2012... 8-(
Tam będzie niemal całkowite przyzwolenie społeczne na spałowanie towarzystwa, którego tutaj nie ma.

[ Dodano: 04-08-2010, 17:46 ]
bp Pieronek pisze:Krzyż jest instrumentalnie wykorzystywany do walki politycznejPowinno obowiązywać porozumienie o przeniesieniu krzyża. Jeśli ktoś uważa inaczej, to znaczy, iż nie zależy mu na krzyżu, tylko na pomniku.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

zzz

Post autor: zzz » 04 sie 2010, 17:46

pawcio pisze:Tam będzie niemal całkowite przyzwolenie społeczne na spałowanie towarzystwa, którego tutaj nie ma.
Jestes pewien , ze nie ma? :>

blinski

Post autor: blinski » 04 sie 2010, 17:46

Tm pisze:Ale to "pisowski" dziennikarz. Przecież tacy ludzie z założenia nie mają racji.
Nie chodzi o rację, ale o sposób jej dowodzenia. Ten pisowski jest na ogół tak irrelewantny, że ludzie mający jakikolwiek zmysł logiczny i odrobinę przyzwoitości (czyt. szacunek do faktów) załamują ręce.
No bo po pierwsze, powszechnie wiadomo (przynajmniej powinno być komuś, kto bierze to sobie za temat felietonu), że większość z przytaczanych w wypowiedziach przez Zarembę dziennikarzy nie tylko nie szanuje jako tako hasła 'o zmarłych dobrze albo wcale', ale też uważa jego powszechność za szkodliwą. Tak więc po pierwsze kwestia pryncypiów - Zaremba przykłada swoją miarę do ogółu i dziwi się, że coś mu nie pasuje. Po drugie, kaliber 'żartów ze zmarłych'. Dla Zaremby coś takiego jak skala nie istnieje, nie odróżnia traktowania tematu luźno, bez zadęcia, od niesmacznych wycieczek osobistych. Po trzecie, skąd w ogóle powiązanie z Palikotem? Że niby gdyby nie Palikot, to wszystko byłoby po pisowskiemu? To podobne rozumowanie do tego, gdzie niby świat, w którym nie istniała by 'Gazeta Wyborcza' byłby wolny od przeciwników PiS i zwolenników 'złego' postępu.
Prawdę mówiąc jednak Zaremba mnie trochę zaskoczył, bo do tej pory miałem go za nieco mniej ograniczonego, trzymającego się z dala od poziomu kretynizmu reprezentowanego np. przez Semkę.

ODPOWIEDZ