Sąd nad 175
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A między Pruszkowską/Racławicką zostawić 188, które jeździ zbyt rzadko jak na jedyną sensowną linię na tym odcinku i 504, które omija większość przystanków, z których pasażerowie 175 korzystają, a do 17 stycznia nie dojeżdża w ogóle? No i to nie przy WUM to 128 ma być porządnie zapełnione, mnie interesuje jak zapełnione wjeżdża na Rakowiec centrum. Bo moim zdaniem określanie tego mianem zapełnienia to przesada. Ot, parę osób stoi w solówce, czyli szału nie ma.kajo pisze:Przy WUMie jest porządnie zapełniona, podobnie do 175, szczególnie, że z reguły jedzie tuż przed nim. Także gdyby ją nieco podbić mogłoby to wręcz pozytywnie wpłynąć na obsługę odcinka od racławickiej/pruszkowskiej do centrum.
Czy da się skręcić z Trasy Łazienkowskiej od strony Ochoty na Pl. Na Rozdrożu w Al. Ujazdowskie w kierunku centrum i odwrotnie? Myślałem o tym, żeby 188 wzmocnione (zamiast 175) pociągnąć na trasie LOTNISKO CHOPINA - Żwirki i Wigury - Al. Armii Ludowej - Al. Ujazdowskie - Nowy Świat - Krakowskie Przedmieście - PL. PIŁSUDSKIEGO a w pozostałej części trasy 188 dać coś w zamian. Ale nie przypominam sobie, żeby takowy skręt istniał... Wtedy byłby wilk syty i owca cała.
A to bardzo problematyczne będzie? Może warto pokombinować z takim czymś? Mamy jedną linię zamiast dwóch (oszczędność), relacje w zasadzie w większości pozostają natomiast nie mamy dubla kolei. Tylko co zamiast 188 na Pradze... nie da się pokombinować z 523 i go wzmocnić skoro i tak jest wiele narzekań, że jeździ za rzadko?
Czy problematyczne? TŁ ten odcinek przejedziesz w 3 minuty, przez Pl.Unii.... 10? Poza tym kwestia przystanków tego 175: Metro Politechnika a następny..... rozdroże? Bo po drodze nie mija żadnych innych słupków. Dostawianie nowych w istniejących zespołach przystankowych też się chyba mija z celem bo jak to zorganizować (w sensie lokalizacyjnym)?
Niemniej uważam, że gdyby to 188 jeździło częściej to by mogło w sumie zastąpić 175 bo trasę wcale ma nie taką złą. Dowozi do metra dość szybko, poza tym jest dogodna przesiadka w 128 do centrum. Jak na dubla kolei to i tak jest dobrze. Natomiast pytanie co z nią zrobić, żeby można było jej zwiększyć częstotliwość. A może wycięcie 175 samo z siebie da lepszą frekwencję 188?
118 sobie radzi.... tylko nie mam pojęcia jak się ma czas rozkładowy do rzeczywistości. Poza tym skręt w lewo na rondzie jest chyba dość problematyczny (czasowo). To już chyba 1 rozwiązanie lepsze i dla świętego spokoju na Boya dać słupki pt.: Pl. Unii Lubelskiej tylko nie wiem jak ta ulica będzie wyglądać po otwarciu supersamu... jak tam się na parking będzie wjeżdżać?
188 do piachu a na Gocławek Wsch jakieś 141/158/182 z Witolina wyciągnąć i tam wsadzić? olszynkowych linii nie ruszam bo zaraz padnie argument że dojazd do szyny się zabiera Ale to już inny temat...
188 do piachu a na Gocławek Wsch jakieś 141/158/182 z Witolina wyciągnąć i tam wsadzić? olszynkowych linii nie ruszam bo zaraz padnie argument że dojazd do szyny się zabiera Ale to już inny temat...
Wystarczyłaby częstotliwość obecnego 175 IMHO. No ale jak jeszcze podbijemy 128 (a to raczej konieczność) bo bilans nie koniecznie musi wyjść pozytywny. Chyba, że ograniczymy 182. Tylko nie wiem co po drugiej stronie Wisłyreserved pisze:Niemniej uważam, że gdyby to 188 jeździło częściej to by mogło w sumie zastąpić 175 bo trasę wcale ma nie taką złą. Dowozi do metra dość szybko, poza tym jest dogodna przesiadka w 128 do centrum. Jak na dubla kolei to i tak jest dobrze. Natomiast pytanie co z nią zrobić, żeby można było jej zwiększyć częstotliwość. A może wycięcie 175 samo z siebie da lepszą frekwencję 188?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A gdyby 175 pojechało ze Żwirek ulicami Wawelską, Waryńskiego i Marszałkowską? Załatwiłoby połączenie WUM z Politechniką ( kasacja 188) oraz fragment relacji 117 (Politechnika - pl. Konstytucji - Centrum - Rondo de Palma)
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska