Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Co sądzicie o projekcie ZTMu czyli o kasacji przystanków R Waszyngtona dla E-5?
Dla mnie jest to w zasadzie obojętne bo ja i tak jeżdżę stamtąd 509 ale dla ludzi przesiadających się z tramwaju i wsiadających w "coś" na przystanku R Waszyngtona 02 może byc to zmiana niekorzystna. Jedno jest pewne, po tej zmianie na 507 nie miałyby prawa dalej pojawiać się SU15.
Dla mnie jest to w zasadzie obojętne bo ja i tak jeżdżę stamtąd 509 ale dla ludzi przesiadających się z tramwaju i wsiadających w "coś" na przystanku R Waszyngtona 02 może byc to zmiana niekorzystna. Jedno jest pewne, po tej zmianie na 507 nie miałyby prawa dalej pojawiać się SU15.
Skoro nie wypali to znaczy, że nie jest niezbędnyPaweł C. pisze:Linia E-5 zostanie skrócona do dw.centralnego likwidacja przystanku Ronda Waszyngtona wydaję się że może być korzystna bo szybciej do centrum ale jednym z minusów jest przesiadka dopiero przy Muzeum Narodowym.Niezbędny dla tej linii może być przystanek Saska ale tonie wypali.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
I pościgać się z 502. To byłoby wielce interesujące. Gdyby tak się udało na moście Łazienkowskim sfotografować jednocześnie wozy na obu tych liniach.Tm pisze:Skoro nie wypali to znaczy, że nie jest niezbędny . Zarówno do Saskiej, jak i Waszyngtona dowożą z Gocławia inne linie, a dla E-5 dojdzie wariant przejazdu przez Wał(ba! nawet przez TŁ mógłby pojechać )
DO Waszyngtona tak, tu nie ma problemu, gorzej że Z Waszyngtona gdzie przystanki są rozbite cały ciężar obsługi przystanku 02 spadnie na 507 i pewnie w nieco mniejszym stopniu na 117. Ale warto spróbowac , jeśli nie będzie problemu i ludzie będą się mieścili to bedzie OK.Tm pisze: Zarówno do Saskiej, jak i Waszyngtona dowożą z Gocławia inne linie
A Wałem to E-5 nie ma co jeździć, Saska jest szybsza.
Mnie w kontekście tej zmiany ciekawi (dość oryginalna) argumentacja w opisie załączonym do projektu - tam ZTM powołuje się na możliwość dojechania MinibusemRosa pisze:Co sądzicie o projekcie ZTMu czyli o kasacji przystanków R Waszyngtona dla E-5?
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
-
Krzysiek_S
A odkąd Minibusem można jeździć na bilecie ZTMKrzysiek pisze:A co w tym dziwnego?Frencher pisze:Mnie w kontekście tej zmiany ciekawi (dość oryginalna) argumentacja w opisie załączonym do projektu - tam ZTM powołuje się na możliwość dojechania Minibusem
Ponadto nikt mi nie wmówi, że ludzie się przesiadają z Minibusów do linii E-5, aby dojechać do ronda Waszyngtona.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
-
Krzysiek_S
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mam nadzieję, że nie - jeśliby miała mu częstotliwość spaść od tego do poziomu 521, o S2 nie wspominając 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Krzysiek_S
E-5 przez trasę łazienkowską
wykluczone
507 jest zatłoczone w szczycie.Przejedz się trasą łazienkowską między 7-9 to zobaczysz jak fajnie się podróżuję.E-5 nie powinna zmienić trasy do centralnego koordynacja rozkładu z 507 jak do tej pory plus nowy przystanek SASKA ponieważ jest dogodnym punktem przesiadkowym, bez likwidacji Ronda Waszyngtona też umożliwi szybkie połączenie do Centrum,bez żadnych opóżnień na całej trasie takie jest najlepsze rozwiązanie. Żadnych kombinacji z tą linią