Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja jednakowoż obstawałbym przy tym, że PKP Praga jest przy Pożarowej, w krzakach.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jednakowoż JotPeCet ma rację, o ile się nie mylę. Koło Warszawy Pragi jest przystanek (autobusowy), ale za to koło przystanku autobusowego PKP TORUŃSKA nie ma stacji.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tego nie neguję, chodziło mi o tę wypowiedź Arnise'a:
Na temat sensu istnienia stacji Praga mam swoje zdanie i dopóki z tych krzaków nie da się jakoś sensownie wyjechać, dopóty zdania nie zmienię.Arnise pisze:Chyba jednak Toruńska. Praga jest przy BudowlanejJotPeCet pisze:Jedyna stacja która sąsiaduje z przystankiem to Warszawa Praga
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hm, patrząc w ten sposób... 
(a podobno to ja się czepiam drobiazgów...
)
(a podobno to ja się czepiam drobiazgów...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
w rozumieniu handlowym wszystkie przystanki są stacjami. Czepianie się tego - cóż...chester pisze:Jeśli już, to przystanek osobowy.
w metrze wszystkie stacje są stacjamiMichalJ pisze:Stacje metra tez dzielicie na stacje w senie ruchowym i przystanki osobowe?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Nie cóżuj. Wydawało mi się, że od userów tego forum wymaga się precyzji, czyż nie?MeWa pisze:w rozumieniu handlowym wszystkie przystanki są stacjami. Czepianie się tego - cóż...chester pisze:Jeśli już, to przystanek osobowy.
A co do polemiki ad meritum - w żadnej klasyfikacji na kolei przystanek osobowy nie jest stacją.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.