To gratuluję porównywać U18 z 2005 do U18 z 2008 i ich spalanie... Brawo!prosper5250 pisze:Ale kierowcy z Ostrobramskiej mieli, na podstawie których wyliczyłem średnią (gdybyś przeczytał wątki to byś wiedział o co chodzi)...
MAN NG313 vs Solaris Urbino 18
-
prosper5250
No więc właśnie! A to robił TJ! Deserta komenty były ok! Flash, generalnie porównanie spalania dotyczyło NG363 i U18 z Ostrobramskiej, tylko że różni ludzie zaczęli robić burdel w temacie... Ty też miałeś okazję śmigać Manami i Solarami, więc mógłbyś dodać świeży koment odnośnie porównania tych modeli...
MANa to prowadziłem, gdy nawet prawka kat. B nie miałem, więc nie wypowiadam się odnośnie prowadzenia MANów. Mogę tylko wypowiedzieć odnośnie aranżacji wnętrza, które jest wg. mnie średnie. Ciasne przejścia, kiepskie oświetlenie oraz ścianka wspinaczkowa nie wpływa pozytywnie na ocenę wozu. Design rodem z lat 80/90 z drobnymi liftingami, ale to dalej jeżdżący prostokąt. Za plus na pewno można zaliczyć MANowi ilość siedzeń bez podestów, ale nic więcej.
-
prosper5250
-
prosper5250
Ano wypowiadałeś się na temat Urbino lodowato... A o Manach ciepło. Pamiętam nawet szczegółowo przynajmniej ze 2 Twoje ówczesne komenty.
Tego który autobus ma szersze przejścia trudno mi ocenić bo w obu są wąskie. Stratę miejsca przy węższych przejściach w MANie i tak rekompensują siedzenia znajdujące się nad silnikiem. Do stylistyki zewnętrznej NG313 można mieć zastrzeżenia lecz w wersji Lion's City wszystko znacznie lepiej wygląda. Jeśli chodzi o stylistykę wnętrza to w MANie dominują jasne kolory co lepiej wpływa na nastrój podczas jazdy.
Sorry kolego. Ale w Solarisie po prostu nie masz tych siedzeń. Jest silnik.Flash8222 pisze:Autobus powinien być przystosowany do pasażerów w każdym wieku, a siedzenia nad silnikiem nie są przystosowane dla osób starszych.
Oba pojazdy o ile się nie mylę mają taka samą ilość miejsc dostępnych z poziomu podłogi
nie siej tutaj takich farmazonówFlash8222 pisze:Autobus powinien być przystosowany do pasażerów w każdym wieku, a siedzenia nad silnikiem nie są przystosowane dla osób starszych.Premo pisze:Stratę miejsca przy węższych przejściach w MANie i tak rekompensują siedzenia znajdujące się nad silnikiem.
noidea
-
prosper5250
Ja osobiście wolę silnik leżący, a ostatni wpis Bernarda jest bardzo trafny
Przepraszam za infantylność swojej wypowiedzi, ale przydaje się raz na jakiś czas zabawny wpis, taki jaki zaserwował mój przedmówca:)
Przepraszam za infantylność swojej wypowiedzi, ale przydaje się raz na jakiś czas zabawny wpis, taki jaki zaserwował mój przedmówca:)