Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Kampania wyborcza rozpoczęta...

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 31 paź 2006, 12:20

Jak znam życie to na krótko. Zresztą dlaczego wogóle ma mu starczać. Lepiej zeby przegrał wybory :D
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 paź 2006, 13:41

No to zbieramy, a wieczorem poszukam adresów. A może ktoś ma adresy mailowe kandydatów? Niekoniecznie tylko trójki "przodowników"?

:arrow: 0) Jak sobie Pan/Pani wyobraża walkę z korkami i ogólną poprawę szeroko rozumianej komunikacji (indywidualnej i zbiorowej) w Warszawie?

:arrow: 1) Czy uważa Pan/Pani, że komunikacja miejska powinna być traktowana priorytetowo w stosunku do ruchu samochodowego? Jeśli tak, to jakie działania organizacyjne i jakie rozwiązania techniczne chce Pan/Pani zaproponować i w jaki sposób osiągnąć ich wprowadzenie?

:arrow: 2) Czy uważa Pan/Pani, że pozycja Zarządu Transportu Miejskiego powinna zostać w jakikolwiek sposób zmieniona? Obecnie niejednokrotnie zmiany postulowane przez ZTM są blokowane przez Zarząd Dróg Miejskich bądź przez Głównego Inżyniera Ruchu. Jak przewiduje Pan/Pani przyszłą współpracę tych instytucji?

:arrow: 3) Czy i jak zamierza Pan/Pani doprowadzić do integracji (jeśli nie organizacyjnej, to przynamniej taryfowej) komunikacji kolejowej w obrębie aglomeracji warszawskiej?

:arrow: 4) Jaką wagę przypisuje Pan/Pani do współorganizacji komunikacji podmiejskiej z sąsiednimi samorządami gminnymi oraz prywatnymi przewoźnikami, oraz jak widzi Pan/Pani przyszłą współpracę z ww. instytucjami w celu utworzenia spójnego systemu komunikacji publicznej w obrębie całej aglomeracji?

:arrow: 5) Jaką rolę przywiązuje Pan/Pani do rozwoju naziemnej komunikacji szynowej, czyli rozwoju sieci tramwajowej?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Dennis

Post autor: Dennis » 31 paź 2006, 13:59

Moje korekty:
:arrow: 0) Jak sobie Pan/Pani wyobraża walkę z korkami drogowymi i ogólną poprawę szeroko rozumianej komunikacji (indywidualnej i zbiorowej) w Warszawie?

:arrow: 3) Czy i jak zamierza Pan/Pani doprowadzić do integracji (jeśli nie organizacyjnej, to przynamniej taryfowej) komunikacji kolejowej z komunikacją miejską w obrębie aglomeracji warszawskiej?

:arrow: 4) Jaką wagę przypisuje Pan/Pani do współorganizacji komunikacji podmiejskiej z sąsiednimi samorządami gminnymi oraz prywatnymi przewoźnikami i jak widzi Pan/Pani przyszłą współpracę z ww. instytucjami w celu utworzenia spójnego systemu komunikacji publicznej w obrębie całej aglomeracji?

:arrow: 5) Jaką wagę przywiązuje Pan/Pani do rozwoju naziemnej miejskiej komunikacji szynowej, czyli rozwoju sieci tramwajowej?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 31 paź 2006, 14:14

Wiadukt w alejach został nie tak dawno otwarty dla ruchu :grin:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 31 paź 2006, 16:22

Az do wyborów? :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lis 2006, 14:24

R-11 Kleszczowa pisze:Jak znam życie to na krótko. Zresztą dlaczego wogóle ma mu starczać. Lepiej żeby przegrał wybory :D
A kto lepiej, żeby wygrał Twoim zdaniem?

Borowski? Chce budować estakady na Marszałkowskiej nad Alejami i Świętokrzyską. Estakady w ścisłym centrum miasta! Jak Was nie przekonuje zasada niepoprawiania przepustowości via Centrum, to może estetyka do Was przemówi...

Gronkiewicz Waltz? Chce wywalić miliard złotych dotacji na oczyszczalnię, stracić następne lata na szukanie lokalizacji i projekty alternatywnej, wozić Wołomin na Gdański a Legionowo na Wschodni, o metrze na Tarchomin nie wspominając...

Korwin - Mikke? Chcey przenieść amerykańskie błędy urbanistyczne na rodzimy grunt.

Całka? Nieźle zareklamował się, utrudniający dostęp do drogi ekspresowej, która i tak powstanie.

Rewelacja normalnie, wybór macie niesamowity Warszawiacy... początkowo planowałem głosować w Wawie, w końcu urodziłem się tu, pracuję i studiuję tu, a za dwa lata będę tu mieszkał jak Bóg da, ale teraz widzę, że i tak nie miałbym na kogo....
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 lis 2006, 14:53

inż. Glonojad pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Jak znam życie to na krótko. Zresztą dlaczego wogóle ma mu starczać. Lepiej żeby przegrał wybory :D

Borowski? Chce budować estakady na Marszałkowskiej nad Alejami i Świętokrzyską. Estakady w ścisłym centrum miasta! Jak Was nie przekonuje zasada niepoprawiania przepustowości via Centrum, to może estetyka do Was przemówi...

Gronkiewicz Waltz? Chce wywalić miliard złotych dotacji na oczyszczalnię, stracić następne lata na szukanie lokalizacji i projekty alternatywnej, wozić Wołomin na Gdański a Legionowo na Wschodni, o metrze na Tarchomin nie wspominając...

Korwin - Mikke? Chcey przenieść amerykańskie błędy urbanistyczne na rodzimy grunt.

Całka? Nieźle zareklamował się, utrudniający dostęp do drogi ekspresowej, która i tak powstanie.

Rewelacja normalnie, wybór macie niesamowity Warszawiacy... początkowo planowałem głosować w Wawie, w końcu urodziłem się tu, pracuję i studiuję tu, a za dwa lata będę tu mieszkał jak Bóg da, ale teraz widzę, że i tak nie miałbym na kogo....
Prawdę mówiąc to nie ma obecnie naprawdę dobrego kandydata na prezydenta miasta. Niestety :neutral:
Albert Camus-"Dżuma"

Dennis

Post autor: Dennis » 02 lis 2006, 14:59

inż. Glonojad pisze:

Nieźleś ich wypunktował Inżynierze ;) Ja jednak pozostanę przy swoim: IMHO Całka wydaje się być jednak najmniej szkodliwy. A więc, jakkolwiek może nie-dobry, jednak najlepszy z kandydatów. Takie mamy realia wyborcze w tym kraju niestety. Od lat. I to nie tylko w wyborach samorządowych, choć te na głupców są wyjątkowo wrażliwe i jednocześnie wymagają podania największej liczby konkretów, i to racjonalnych. I co innego robić, jak nie wybierać najmniejszego głupca z dostępnych i najmniejszego oszołoma, choćby i jego postępowanie było niekiedy wątpliwe logicznie, czy nawet moralnie :-k

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 02 lis 2006, 15:30

metro na Tarchomin zamiast tramwaju na Moście Północnym, to bardzo dobry pomysł, jednak nieco w tym momencie spóźniony...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lis 2006, 15:32

Dennis pisze:Nieźleś ich wypunktował Inżynierze ;)
Wolałbym punktować na plus, ale nie bardzo mam wybór... no i żebym na Kaziofana nie wyszedł, to też powinienem i jego, a co nieco się znajdzie...
Ja jednak pozostanę przy swoim: IMHO Całka wydaje się być jednak najmniej szkodliwy. A więc, jakkolwiek może nie-dobry, jednak najlepszy z kandydatów.
Cóż, ja na razie na niego wiele więcej nie mam, ale zaznaczam, że nie wgryzłem się w program - bo go nie znalazłem (o ile dobrze pamiętam, na stronie było "program podam później"). Chociaż akurat Tobie powinno się nie podobać zagospodarowanie po zachodniej stronie Powstańców Śląskich (jak w tym wina burmstrza, to akurat ciężko mi powiedzieć -chociaż gdyby zawczasu zrobił plan miejscowy z 4 kondygnacyjnymi kamienicami, to arch. Borowski choćby chciał by nie poradził, więc... ;) ). No i prasa pisała, że z SLD to nie odszedł, lecz został usunięty za coś, ale nie pomnę artykułu więc nie chcę pisać.

[ Dodano: 2006-11-02, 15:34 ]
MeWa pisze:metro na Tarchomin zamiast tramwaju na Moście Północnym, to bardzo dobry pomysł, jednak nieco w tym momencie spóźniony...
To pomysł beznadziejny, ale to nie miejsce na taką dysusję, zaś istotne jest to, że jesteśmy właśnie w tym momencie, a nie pięc lat temu.

Chociaż sądząc po aktualności stosowanych logów czy herbów Twojej ulubienicy, może ona jest wciaż w przeszłości... ](*,)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 02 lis 2006, 15:39

inż. Glonojad pisze:
MeWa pisze:metro na Tarchomin zamiast tramwaju na Moście Północnym, to bardzo dobry pomysł, jednak nieco w tym momencie spóźniony...
To pomysł beznadziejny, ale to nie miejsce na taką dysusję, zaś istotne jest to, że jesteśmy właśnie w tym momencie, a nie pięc lat temu.
niewątpliwie zaprzepaszczono tę szansę na etapie projektowania tegoż mostu, ale nadal twierdzę, że metro zamiast tramwaju (choć tramwaj w tej realcji też nie jest zły) byłoby dobrym pomysłem.
inż. Glonojad pisze:Chociaż sądząc po aktualności stosowanych logów czy herbów Twojej ulubienicy, może ona jest wciaż w przeszłości... ](*,)
nie jest ona moją ulubienicą. To że mi się podoba dany pomysł konkretnej osoby, nie oznacza, że jest moją ulubienicą ](*,)

Dennis

Post autor: Dennis » 02 lis 2006, 15:45

inż. Glonojad pisze:Cóż, ja na razie na niego wiele więcej nie mam, ale zaznaczam, że nie wgryzłem się w program - bo go nie znalazłem (o ile dobrze pamiętam, na stronie było "program podam później").
Jak nie ma programu, to nie ma i bzdur. A to juz dużo ;) Może trzeba postąpić, jak powiedział niedawno nasz ukochany ( ;) ) główny moderator: głosować na najrozsądniejszych ludzi, nie na programy :-k
Chociaż akurat Tobie powinno się nie podobać zagospodarowanie po zachodniej stronie Powstańców Śląskich (jak w tym wina burmstrza, to akurat ciężko mi powiedzieć -chociaż gdyby zawczasu zrobił plan miejscowy z 4 kondygnacyjnymi kamienicami, to arch. Borowski choćby chciał by nie poradził, więc... ;) ).
Fakt, brak MPZP w dzielnicy to wielki ból i w dużym stopniu wina władz lokalnych. Trudno polemizować. Tyle tylko, że jego potencjalne uchwalenie byłoby raczej bardziej wyjściem przed szereg, niż nieuchwalenie jest zostaniem w tyle. Znów powtórzę: takie realia :-?
No i prasa pisała, że z SLD to nie odszedł, lecz został usunięty za coś, ale nie pomnę artykułu więc nie chcę pisać.
To podobno prawda. I nawet wiem za co ;)

Chociaż sądząc po aktualności stosowanych logów czy herbów Twojej ulubienicy, może ona jest wciaż w przeszłości... ](*,)
To ona jest ulubienicą MeWy :?: A już zaczynałem lubić naszego Witusia ;) A pomysł beznadziejny - w pełni się zgodzę :!:

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 02 lis 2006, 15:48

Dennis pisze:To ona jest ulubienicą MeWy :?:
w mniemaniu Glonojada.

Choć swoją drogą, to szkoda, że oceniasz ludzi po poglądach politycznych...

Dennis

Post autor: Dennis » 02 lis 2006, 15:52

MeWa pisze:
Dennis pisze:To ona jest ulubienicą MeWy :?:
w mniemaniu Glonojada.
Wasza wzajemna z Glonem sympatia aż bije po oczach ;)
Choć swoją drogą, to szkoda, że oceniasz ludzi po poglądach politycznych...
Luzik Wituś, Ciebie bynajmniej po poglądach nie oceniam ;) Ale nie powiesz mi, że poglądy polityczne w wielu przypadkach nie mówią wiele o człowieku i nie są w stanie skutecznie delikwenta zdyskwalifikować w naszych oczach (szkoda, że w przeciwną stronę to niestety nie działa).

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lis 2006, 16:26

MeWa pisze:niewątpliwie zaprzepaszczono tę szansę na etapie projektowania tegoż mostu, ale nadal twierdzę, że metro zamiast tramwaju (choć tramwaj w tej realcji też nie jest zły) byłoby dobrym pomysłem.
Zły czy dobry, to niestotne - w każdym razie, obecnie niewykonalny, a takie gadanie może jeszcze zaprzepaścić niemal zapewnione juz finansowanie dla projektu tramwajowego. A wtedy obsuwa nie tylko dla Tarchomina, ale i realna groźba niespełnienia założeń projektu "I linia metra Marymont - Młociny"...
Tak czy siak, punkt in minus dla Kandydatki, CNU.
MeWa pisze:
inż. Glonojad pisze:Chociaż sądząc po aktualności stosowanych logów czy herbów Twojej ulubienicy, może ona jest wciaż w przeszłości... ](*,)
nie jest ona moją ulubienicą. To że mi się podoba dany pomysł konkretnej osoby, nie oznacza, że jest moją ulubienicą ](*,)
A to najmocniej przepraszam, byłem pewien, że z racji sympatii politycznych Kolega murem za p. Gronkiewicz - Waltz stoi.

[ Dodano: 2006-11-02, 17:28 ]
Dennis pisze:Fakt, brak MPZP w dzielnicy to wielki ból i w dużym stopniu wina władz lokalnych. Trudno polemizować. Tyle tylko, że jego potencjalne uchwalenie byłoby raczej bardziej wyjściem przed szereg, niż nieuchwalenie jest zostaniem w tyle. Znów powtórzę: takie realia :-?
Może i tak, ale na Białołęce na przykłąd rozplanowanych hektrarów jest całkiem sporo a i procentowo, mimo wielkości, dzielnica ta wypada nieźle. A więc da się. Choć z tego co wiem, większość planów przygotowano za poprzedniej kadencji...
No i prasa pisała, że z SLD to nie odszedł, lecz został usunięty za coś, ale nie pomnę artykułu więc nie chcę pisać.
To podobno prawda. I nawet wiem za co ;)
A za co?

Korekta tagów (B.)

ODPOWIEDZ