Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
A mnie będzie bawić wszyscy ukochani miłośnicy Meroli...czekam na pierwsze Connecta G, będą się sypać polubicie na powrót Solarisa!
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.

Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Ktoś potrzebował szczegółów z lubelskiego przetargu. Oto one:
http://bip.lublin.eu/bip/ztm/index.php?t=200&id=18915
http://bip.lublin.eu/bip/ztm/index.php?t=200&id=18915
www.km-lublin.strefa.pl - Zapraszam!
Drogi TLG uwierzę jak zobaczę pierwsze Citaro wtaczające się przez bramy MZA...

-
Bo znając polskie realia i widząc oferty raczej można mieć pewność.

Mercedes ma dość dobrze rozplanowane wnętrze, lepiej od niektórych wersji solarisa, więc nie sądzę, abym na przykład ja stracił do niego całkiem sympatię. Pod warunkiem, że wnętrze będzie miał podobne do tego testowca, który do Warszawy przyjechał. A co do samego przetargu, jeśli solaris wygra część dotyczącą 10-metrowców, to będzie porażka, bo teraźniejsze U10 mają niewygodne wnętrze. To już lepsze ma chyba solbus.Filip7370 pisze:A mnie będzie bawić wszyscy ukochani miłośnicy Meroli...czekam na pierwsze Connecta G, będą się sypać polubicie na powrót Solarisa!
Chyba złe porównanie, bo solbus nie ma trzecich drzwi, więc trudno dywagować, jak miałby rozplanowane wnętrze przy ich istnieniu oraz skróceniu pojazdu chyba o metr czy coś koło tego, aby wyrównać do długości solarisa.fraktal pisze:A co do samego przetargu, jeśli solaris wygra część dotyczącą 10-metrowców, to będzie porażka, bo teraźniejsze U10 mają niewygodne wnętrze. To już lepsze ma chyba solbus.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Nie ma co ukrywać że Mobilisowskie "dziesiątki" są o niebo wygodniejsze...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.