Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Nowe wagony dla metra
Moderator: JacekM
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Owszem, mamy co pokazać turystom. Z zewnątrz niemiecką flagę, w środku jajecznicę z kiełbasą.
Zupełnie nie rozumiem, co do mnie napisałeś.
Czemu? No może rzeczywiście w szczycie pasażer powinien się domyśleć, że i tak się otworzą drzwi, ale wczesnym rankiem, późnym wieczorem czy też w weekendy to ma zgadywać czy maszynista używa ciepłego guzika czy też nie?reserved pisze:Zawsze się uśmiecham jak ludzie klikają zawzięcie na ciepły guzik w Inspiro.To chyba taki nowy sposób na odreagowanie w oczekiwaniu na otwarcie drzwi.
A używa kiedyś ciepłego guzika?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie wiem co wy od tych Inspiro chcecie. Poza irytującym komunikatem o wysiadaniu na lewo (Korwin jeszcze nie protestuje?) jest bardzo OK. Przede wszystkim: jest przewiewnie. W tych pociągach jest powietrze, czego o Alstomach powiedzieć nie można. W Alstomach jest duszno jak więcej osób wejdzie, a w Inspiro problem nie występuje. Siedzenia są faktycznie mniej wygodne, ale skoro mój szlachecki zad nie narzeka jeżdżąc regularnie ostatnio między Ratuszem a Imielinem, to znaczy, że nie jest źle.
Tranzystor pisze:Wiele razy.
To zacznij jeszcze częściej jeździć metrem to zobaczysz. Ciepły Guzik jest stosowany po to, żeby nie otwierać niepotrzebnie wszystkich par drzwi, kiedy jest mała frekwencja w metrze, to co ma opóźniać wymianę pasażerów na stacji?reserved pisze:Tranzystor pisze:Wiele razy.Tak jak wiele razy jeżdżę metrem (nawet zdarza mi się w niedzielę o 6 rano), tak jeszcze nigdy nie widziałem, żeby był stosowany ciepły guzik. Ale tak w ogóle to po co ten ciepły guzik? Przecież on tylko opóźnia wymianę pasażerską. Przed czym ma zapobiegać? Przecież stacje metra nie są narażone na złe warunki pogodowe (takie jak mróz czy upał).
Ale to się sprawdzi tylko wtedy, gdy żadne drzwi się nie otworzą. A raczej na każdej stacji przynajmniej 1 osoba wsiądzie lub wysiądzie, więc właśnie opóźnia się wymianę pasażerską, bo wszyscy czekają aż ta osoba wciśnie przycisk...
Nie, to się sprawdza, bo dzięki temu mała liczba drzwi się otwiera, a wciśnięcie przycisku trwa ułamek sekundy. Dodatkowo przycisk można już wcisnąć w czasie jazdy, bo ma pamięć. 
Ale co za różnica ile drzwi się otworzy? Poza tym, że przewiewu ze stacji nie będzie... Czy otworzy się 5 drzwi czy 30 to wymiana pasażerska trwa tyle samo! (nie wnikając w liczbę pasażerów chcących wyjść oczywiście)
Dla pracy drzwi zasadnicza.reserved pisze:Ale co za różnica ile drzwi się otworzy?
To wyjaśnij. Jeśli mam dwa drzwi, to czas na otwarcie obu drzwi i czas na otwarcie tylko jednych drzwi wg mnie jest taki sam. Czy się mylę?!
"Dwa drzwi" - napisał student dziennikarstwa. BPNMSP 
Chodzi o zużycie mechanizmów w drzwiach.
Chodzi o zużycie mechanizmów w drzwiach.
Właśnie nie wiedziałem jak to napisać... dwoje drzwi? :O Zgłupiałem już. Dwie sztuki drzwi.
Ale przy tylu pasażerach chyba to zużycie będzie niewiele mniejsze. Rzadko kiedy ruch w metrze jest taki, żeby przez jakieś drzwi ktoś nie wychodził lub nie wchodził.
Ale przy tylu pasażerach chyba to zużycie będzie niewiele mniejsze. Rzadko kiedy ruch w metrze jest taki, żeby przez jakieś drzwi ktoś nie wychodził lub nie wchodził.