A konkretnie przewidziano wymianę rozjazdów na pętli PKP SŁUŻEWIEC. 17 i 18 zostaną skrócone do przystanku WORONICZA (kolejno postój na pętli WORONICZA 08 oraz na terenie zajezdni R-03 MOKOTÓW). Uruchomiona zostanie linia Z31 na trasie z krańca WIELICKA do przystanku PKP SŁUŻEWIEC (zawrotka przez węzeł).AdamKlocusky pisze: ↑26 cze 2024, 10:36Podobnież na ten weekend przewidziano prace na odcinku na PKP SŁUŻEWIEC.
Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Na Słomińskiego 10 goni 20, która goni kolejne 10 (dawno temu pojawiły się ograniczenia między rondem, a basenami?).
Czy planowane jest tam cokolwiek w tym roku, czy trasa będzie umierać w łódzkim stylu?
Czy planowane jest tam cokolwiek w tym roku, czy trasa będzie umierać w łódzkim stylu?
Aż tak źle być nie powinno, ale tam jest potrzebny zakres w stylu Bródna co najmniej, czyli dobrych kilka tygodni wyłączenia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Niedobrze. Wiem, że tu nie ma torowców ale... czy ta skala problemów to przez wężykowanie i ciężar Jazzów/Swingów, czy inne czynniki? Wpływ Pes zaintrygował mnie, bo na łukach (np. Międzyparkowej) też prostowanie postępuje...
Kercelak wciąż w tegorocznych planach? Zamkną go razem z Puławską? 

Żadna z linii nie jest powiązana z obiema lokalizacjami, to chyba nie problem?
W przyszłym roku z tego co już TW zdążyło ogłosić będzie więcej długotrwałych wyłączeń w jednym czasie.

Oczywiście, że to nie problem. Frapuje mnie jedynie, że dwa spore utrudnienia będą równocześnie, choć Kercelak miał zacząć się w lipcu... Bardziej kładę akcent na odczucia "wszystko rozkopane" (Poznań and Łódź vibes), niż na szpagaty z trasami objazdowymi linii.
Kercelak wciąż w planach. Pomijając dojście do układanki Puławskiej, plan wyłączeń na wakacje jest zaskakująco stabilny.
"- W drugiej połowie września chcemy punktowo wymienić bardzo nierówne przejazdy przez tory w al. Waszyngtona przy Kinowej i Międzynarodowej. Wybudujemy też odwodnienie - ogłosił pod koniec czerwca Konrad Niklewicz, wiceprezes Tramwajów Warszawskich, któremu podlegają remonty. Zapowiedzi napraw w tych miejscach padały już jednak w poprzednich latach, mimo to nie zostały rozpoczęte."
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... jarzy.html
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... jarzy.html
-
Dawno, dawno temu, kiedy torowisko w al. Waszyngtona było wyżej niż jezdnia, problemy z zalewaniem nie występowały. W linkowanym artykule są zdjęcia.
miłośnik 13N
Co będzie remontowane na Broniewskiego? Tylko przejazdy przez tory, czy coś więcej?
Chyba też rozjazd przy pętli Piaski.
Na wysokości Braci Załuskich mogliby wymienić 30 metrów zapadniętego od ponad roku toru 
Zwłaszcza że już w obie strony zrobili ograniczenie prędkości

Zwłaszcza że już w obie strony zrobili ograniczenie prędkości

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Miejmy nadzieję, bo wczoraj już cały był wyjęty z ziemi

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.