Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Nikt do tej pory nie napisał a stało się to już jawne.
Stalowa (odcinek Inżynierska - Czynszowa wraz z pętlą) - wyłączenie 1,5 miesiąca;
Grójecka - pl. Narutowicza (od przejścia dla pieszych do zawrotki przy akademiku) - bez wyłączenia z ruchu;
Połczyńska -Powstańców Ślaskich (tory na łukach) - wyłączenie tramwajowe na 1 miesiąc;
11-go Listopada (odcinek Szwedzka - rondo Żaba) - wyłączenie po 14 dni na każdy tor;
Bielany (pętla) - wyłączenie pętli na okres jednego miesiąca oraz zamknięcia sobotnio - niedzielne;
Puławska (odcinek Idzikowskiego - Woronicza) - wyłączenie na 9 dni;
Puławska (odcinek Woronicza - Malczewskiego) - wyłączenie do 14 dni;
Mickiewicza (odcinek Zajączka - pl. Inwalidów) - wiadomo
Kaliskiego (odcinek Gąsiorowskiego - III mijanka) - j.w.
Dywizjonu 303 (odcinek Radiowa - Kaliskiego) - j.w.
Kielecka (pętla) - wyłączenie 7 dniowe na Rakowieckiej;
al. Niepodległości (odcinek Rakowiecka - Batorego) - wyłączenie 20 dniowe.
Dwa ostatnie remonty powiązane są z tematem modernizacji trasy tramwajowej Kielecka - Piaski.
Planowana jest też przebudowa sieci trakcyjnej do pl. Wilsona do pętli Marymont Potok.
Ciekawostką będzie remont na Stalowej gdzie na przystankach Konopacka mają powstać antyzatoki. Jednocześnie zniknie obecny klimat tego odcinka.
Stalowa (odcinek Inżynierska - Czynszowa wraz z pętlą) - wyłączenie 1,5 miesiąca;
Grójecka - pl. Narutowicza (od przejścia dla pieszych do zawrotki przy akademiku) - bez wyłączenia z ruchu;
Połczyńska -Powstańców Ślaskich (tory na łukach) - wyłączenie tramwajowe na 1 miesiąc;
11-go Listopada (odcinek Szwedzka - rondo Żaba) - wyłączenie po 14 dni na każdy tor;
Bielany (pętla) - wyłączenie pętli na okres jednego miesiąca oraz zamknięcia sobotnio - niedzielne;
Puławska (odcinek Idzikowskiego - Woronicza) - wyłączenie na 9 dni;
Puławska (odcinek Woronicza - Malczewskiego) - wyłączenie do 14 dni;
Mickiewicza (odcinek Zajączka - pl. Inwalidów) - wiadomo
Kaliskiego (odcinek Gąsiorowskiego - III mijanka) - j.w.
Dywizjonu 303 (odcinek Radiowa - Kaliskiego) - j.w.
Kielecka (pętla) - wyłączenie 7 dniowe na Rakowieckiej;
al. Niepodległości (odcinek Rakowiecka - Batorego) - wyłączenie 20 dniowe.
Dwa ostatnie remonty powiązane są z tematem modernizacji trasy tramwajowej Kielecka - Piaski.
Planowana jest też przebudowa sieci trakcyjnej do pl. Wilsona do pętli Marymont Potok.
Ciekawostką będzie remont na Stalowej gdzie na przystankach Konopacka mają powstać antyzatoki. Jednocześnie zniknie obecny klimat tego odcinka.
A mieli to remontować przy okazji remontu wiaduktu kolejowego... No ale cóż, mam nadzieję, że dzięki temu wreszcie tor awaryjny na Starzyńskiego będzie doprowadzony do 11 listopada (czyt. wnontowanie zwrotnicy)Plesim pisze: 11-go Listopada (odcinek Szwedzka - rondo Żaba) - wyłączenie po 14 dni na każdy tor;
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Skoro tak, to wypadałoby podać źródło.Plesim pisze:Nikt do tej pory nie napisał a stało się to już jawne
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Aż tyle? Czyżby wreszcie zwiększenie promienia?Plesim pisze: Połczyńska -Powstańców Ślaskich (tory na łukach) - wyłączenie tramwajowe na 1 miesiąc;.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
-
Jakoś długo. Może przez te tworzenie zatok. Na jakie miesiące przypada ten remont ?Plesim pisze:Nikt do tej pory nie napisał a stało się to już jawne.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Długo, bo to wymiana całej konstrukcji na bezpodsypkową- jak na 11 listopada. Z tymi zatokami to zobaczymy, czy Galasy pomysłu nie rozwalą - chciałbym zobaczyć jak TW uzgadnia tam ten pomysł w postaci projektu. Zaraz się Wybitny Fachowiec Od Czasów Międzyzielonych zacznie wymądrzać i tyle będzie tego.Ikarus 5780 pisze:Jakoś długo. Może przez te tworzenie zatok. Na jakie miesiące przypada ten remont ?Plesim pisze:Nikt do tej pory nie napisał a stało się to już jawne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Trzeci rok z rzędu spada z planu remontowego.MeWa pisze:Ciekawe kiedy za Nowowiejską się wezmą...
Pętla ma być przy okazji dwukierunkowa.Plesim pisze:Kielecka (pętla) - wyłączenie 7 dniowe na Rakowieckiej;
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Mógłby mi ktoś w ludzki sposób wytłumaczyć o co chodzi z zatokami/antyzatokami na Czynszowej? Jak takie coś wygląda?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
http://phototrans.eu/14,269566,0,Konstal_105Na_413.html
Na tym zdjęciu po prawej stronie- czyli jakby chodnik podsunięty do torowiska, żeby pasażerowie nie musieli wsiadac wprost z jezdni.
Na tym zdjęciu po prawej stronie- czyli jakby chodnik podsunięty do torowiska, żeby pasażerowie nie musieli wsiadac wprost z jezdni.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W tym roku TW nie czeka na ZDM.I dobrze to, i źle.pawcio pisze:Trzeci rok z rzędu spada z planu remontowego.MeWa pisze:Ciekawe kiedy za Nowowiejską się wezmą...
Pierwsze słyszę.Pętla ma być przy okazji dwukierunkowa.Plesim pisze:Kielecka (pętla) - wyłączenie 7 dniowe na Rakowieckiej;
[ Dodano: |10 Sty 2010|, 2010 22:59 ]
Gdzie Ty to widzisz na stronie TW?Plesim pisze:A przepraszam ale zainteresowani i tak wiedzą gdzie tego szukać. W tym przypadku tw.waw.plGlonojad pisze: Skoro tak, to wypadałoby podać źródło.
W sumie takie coś jest na metrze Politechnikapiotram pisze:http://phototrans.eu/14,269566,0,Konstal_105Na_413.html