Tworzysz projekt bo nie znasz sytuacji. Pyszne.reserved pisze:Nie chcę się za bardzo wypowiadać na ten temat ponieważ nie znam sytuacji,
(!) Budżet miasta 2013 - komunikacja miejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
No ale jeśli będzie coś w zamian to nie będzie oszczędności. Tu nie chodzi o narobienie zmian tylko o jakąś korzyść w postaci zaoszczędzonych pieniędzy/brygad. No a jeśli to aż taki problem to wyciągnijmy w wybranych kursach 193 na Wyczółki. Będzie dojazd do Metra Służew i to jeszcze lepszy niż jest teraz do Metra Wilanowska.ZEA_R-0 pisze:Co w zamian za 165 na Wilanowskiej?
[ Dodano: Sob 13 Kwi, 2013 14:33 ]
Z takimi oskarżeniami idź sobie do Faktu lub Super Expressu a nie wyrywasz z kontekstu jakieś zdania i podkładasz sobie pod to tezę.JacekM pisze:Tworzysz projekt bo nie znasz sytuacji. Pyszne.
reserved, popieram Jacka bo widać, że nie orientujesz się w tamtych rejonach.
A inna sprawa, że krytykować to każdy potrafi, ale wymyślić coś i potrafić to merytorycznie argumentować już nie bardzo... Przecież ja nie twierdzę, że mój pomysł jest najlepszy. Ja się chciałbym z wami nim podzielić, żeby spytać co o nim myślicie a nie słuchać, że się nie nadaję do tworzenia pomysłów.
Nie dezawuuj swoich potencjalnych pracodawcówreserved pisze:Z takimi oskarżeniami idź sobie do Faktu lub Super Expressu a nie wyrywasz z kontekstu jakieś zdania i podkładasz sobie pod to tezę.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Sorry, też mogę napisać bzdurny projekt, a potem 5 postów dalej napisać, że sorry, nie znam sytuacji. Ale chyba nie na tym polega rola tego forum. I projekty powinny znajdować się na podforum "układ komunikacyjny".emyl pisze:A to rzeczywiście prawda. Wyprowadźcie reserveda z błędu, zamiast urządzać hejty.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Nie będę dziennikarzem.JacekM pisze:Nie dezawuuj swoich potencjalnych pracodawców
Nie mam pojęcia o liniach 148 i 331. Tzn. mam pojęcie ale nie na tyle, żeby się o nich wypowiadać. Dlatego o nich nie ma w tym projekcie ani słowa. Na ich temat się nie wypowiadam, uznaję, że one po prostu zostaną a jeśli ktoś tu pisze, że będzie w nich ciasno to chyba na takim 331 łatwiej jest lekko wzmocnić częstotliwość?JacekM pisze: Tworzysz projekt dotyczący linii, o których - jak sam przyznałeś - nie masz pojęcia.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Dyskutujemy o zmianach w kontekście cięć budżetowych. Nie widzę powodu, by wszczynać burdy. Sam rozumiesz, że gdybyś napisał dlaczego ten projekt jest bzdurny, sytuacja byłaby zupełnie inna. Proponuję skończyć tę dygresję...Sorry, też mogę napisać bzdurny projekt, a potem 5 postów dalej napisać, że sorry, nie znam sytuacji. Ale chyba nie na tym polega rola tego forum. I projekty powinny znajdować się na podforum "układ komunikacyjny".
Ale one są integralną częścią tamtego rejonu. Albo wszystko albo nic, bo jak zabierasz się tylko za połowę to potem wychodzą takie potwory jak 154 po trasie 165.reserved pisze:Nie mam pojęcia o liniach 148 i 331. Tzn. mam pojęcie ale nie na tyle, żeby się o nich wypowiadać.
Idąc tym tropem żadnych zmian nie wprowadzimy bo każda zmiana będzie miała jakiś przeciwników. Inna sprawa, że ja się głównie w projekcie opierałem na Ochocie i Włochach oraz na 154/184 bo na tych liniach się najbardziej znam. Zaproponowałem Wyczółki ponieważ wydało mi się to dość rozsądne. Tak samo jak Osmańska. Nie jestem specem od planowania z ZTM-u a tylko zwykłym użytkownikiem, który stara się swoim subiektywnym umysłem spojrzeć jak najbardziej obiektywnie na to wszystko. Ja argumentuję merytorycznie to liczę, że wy również.
[ Dodano: Sob 13 Kwi, 2013 14:44 ]
[ Dodano: Sob 13 Kwi, 2013 14:44 ]
Jeżeli zabieramy jedną linię i dajemy w zamian drugą, która w połowie tamtej trasy ma dokładnie taką samą trasę i nie robimy NIC WIĘCEJ to wydaje mi się, że oczywiste jest, że reszta pozostaje bez zmian.ZEA_R-0 pisze:Ale one są integralną częścią tamtego rejonu. Albo wszystko albo nic, bo jak zabierasz się tylko za połowę to potem wychodzą takie potwory jak 154 po trasie 165.
To tak jakbyś 507 z Gocławia skierował od DH Smyk w górę po trasie 107 np. Tam też przecież trasa będzie prawie dokładnie taka sama jak wcześniej. Chodzi o to, że odcinasz cały dowożony rejon, od przystanku do którego jest dowożony.reserved pisze:Jeżeli zabieramy jedną linię i dajemy w zamian drugą, która w połowie tamtej trasy ma dokładnie taką samą trasę i nie robimy NIC WIĘCEJ to wydaje mi się, że oczywiste jest, że reszta pozostaje bez zmian.
-
Stary Pingwin
Ale co ma wspólnego historia komunikacji z obecnym czasem?
To, co było kiedyś nie musi istnieć teraz.
Szczególnie, że im dłuższa trasa, tym większa podatność na opóźnienia - a 165 akurat jeździ w miarę punktualnie (na ile to jest możliwe na tej trasie). Zamieniając 165 na linię jadącą w miasto (czy wręcz na drugi brzeg Wisły) automatycznie uwalamy komunikację dla Kłobuckiej, bo regularność kursów leci w dół. Ponadto wraca kwestia częstotliwości.
Szczególnie, że im dłuższa trasa, tym większa podatność na opóźnienia - a 165 akurat jeździ w miarę punktualnie (na ile to jest możliwe na tej trasie). Zamieniając 165 na linię jadącą w miasto (czy wręcz na drugi brzeg Wisły) automatycznie uwalamy komunikację dla Kłobuckiej, bo regularność kursów leci w dół. Ponadto wraca kwestia częstotliwości.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43